HOME  |  Nieuws  |  Schager Compliment Stichting Jb.Bregmantoernooi en Piet Zomerdijk

Schager Compliment Stichting Jb.Bregmantoernooi en Piet Zomerdijk

Dit item is verlopen op 26-03-2018.

Zondagmiddag 11 maart 2018 reikte wethouder Ben Blonk het Compliment van Schagen uit aan de Stichting Jb.Bregmantournooi én aan de heer Zomerdijk. Dit gebeurt in De Jonge Prins in ’t Zand.

Het Jb.Bregmantournooi is al jaren een begrip in de Zijpe. In 1978 was wijlen de heer Bregman een van de oprichters van dit biljarttoernooi voor ouderen in de Zijpe. Hij werkte er een jaar aan om voldoende deelnemers te vinden en in 1979 werd het eerste toernooi georganiseerd. Na het overlijden van de heer Bregman in 1980, besloot het bestuur dat het toernooi de naam Jb. Bregman moest krijgen. Op 19 juni 1985 werd de Stichting Jb. Bregmantoernooi opgericht.
 

In 1989 verhuisde het toernooi naar café De Jonge Prins in ’t Zand, met 106 deelnemers op 6 biljarts. In 2017 werd er op 8 biljarts gespeeld, door ruim 140 deelnemers, waarvan 15 dames. In 1989 ontving de Stichting de Stimuleringsprijs van de gemeente, een groot bord waarop de namen van de winnaars kunnen worden aangebracht. Nog steeds worden ieder jaar nieuwe namen toegevoegd. In 1990 werden Callantsoog en Zijpe één gemeente, speelden ook Callantsogers mee en werd het een toernooi voor inwoners uit de dorpen van de Zijpe.

De heer Piet Zomerdijk krijgt het Compliment van Schagen voor zijn inzet van de afgelopen 20 jaar als voorzitter van het toernooi. Zomerdijk is 33 jaar lid geweest van het stichtingsbestuur waarvan 20 jaar als voorzitter. Het is mede aan zijn inzet te danken dat het toernooi ieder jaar groter wordt én een succes is. Dit jaar is Piet Zomerdijk voor het laatst de voorzitter, hij gaat stoppen na het toernooi.

De uitreikingen zijn tussen 16.15 en 16.45 uur finale in Café Restaurant de Jonge Prins in ’t Zand.