HOME  |  Nieuws  |  Schager Compliment voor voorzitter Stolper Kermis

Schager Compliment voor voorzitter Stolper Kermis

Dit item is verlopen op 21-09-2017.

Zondag 03 september 2017 heeft wethouder Ben Blonk het Compliment van Schagen uitgereikt aan de heer Casper Kooyman.

Waar een klein buurtschap groot in kan zijn

Al 65 jaar organiseren de bewoners van het buurtschap De Stolpen/Het Buurtje drie dagen lang een kermis. Dit is geen gewone kermis met grote attracties. Maar een unieke en traditionele kermis, waarop zelf bedachte en –gemaakte attracties staan. Een kermis waar gedacht wordt aan jong en oud, en die al jarenlang een bindende factor is voor het buurtschap.

Het bestuur

Het bestuur bestaat uit leden die wonen in een straat behorend bij de buurtschappen. Ieder lid gaat jaarlijks langs de huizen voor een bijdrage aan de kosten die gemaakt worden voor de kermis. De organisatie van de kermis ligt in handen van het bestuur, dit gaat van het inrichten van het terrein tot het organiseren van de muzikale avond. Casper Kooyman is al twintig jaar de voorzitter van het bestuur.

Toekenning

Het college van B&W heeft besloten Casper Kooyman, als voorzitter van het bestuur van de Stolper Kermis, het Compliment van Schagen toe te kennen voor zijn jarenlange inzet voor de Stolper kermis. Met dit Compliment bedankt het college behalve Casper Kooyman ook de andere bestuursleden voor hun inzet. Want met de inzet van Casper Kooyman en de andere bestuursleden wordt er een grote bijdrage geleverd aan de leefbaarheid in het De Stolpen/Het Buurtje.