HOME  |  Nieuws  |  Schager Wijkenlopen dit jaar in aangepaste vorm

Schager Wijkenlopen dit jaar in aangepaste vorm

Dat het sportakkoord mooie initiatieven oplevert, blijkt maar weer. Zo is dit jaar de tiende editie van de Schager Wijkenlopen. Dit jaar gaat het in aangepaste vorm door. Organisatoren atletiekvereniging TAS’82 en Team Sportservice gaan het 10-jarig bestaan volgend jaar groots vieren. 

Alle wijken doen mee

Door de beperkingen die corona met zich meebrengt is het niet mogelijk om met zoveel mensen tegelijk door de buurten te rennen of wandelen. Daarom wordt de wijkenloop verspreid over meerdere weken. De eerste route gaat door wijk Groeneweg: van 10 tot en met 16 mei. Daarna volgt Hoep Noord en Zuid: 17 tot en met 23 mei, dan het Centrum van 24 tot en met 30 mei. Waldervaart: 31 mei tot en met 6 juni, Nes Noord: 7 tot en met 13 juni en als laatste Muggenburg: 14 tot en met 20 juni.
» De routes en beschrijvingen zijn te vinden op www.teamsportservice.nl/schagen.

Loop je mee?

Vorig jaar heeft Team Sportservice zes Beweegroutes uitgezet. In alle zes wijken van Schagen kun je de route van 2,5 kilometer via de pijlen op de grond volgen. Deze routes gebruiken we ook voor de Schager Wijkenloop-weken. Je kunt op een zelfgekozen dag en tijd hardlopend of wandelend aan de wijkenloop meedoen. Iedereen kan meedoen, het is voor alle leeftijden. Inschrijven is mogelijk via www.noordhollandactief.nl en deelname is gratis. Er zijn zelfs nog mooie prijzen te winnen.