HOME  |  Nieuws  |  Terrassen open

Terrassen open

Vanaf woensdag 28 april mogen de terrassen in de dorpen en stad Schagen weer open (tussen 12.00 en 18.00 uur). De terrassen zijn groter dan vroeger.

Daarom gelden er met name in stad Schagen ook verkeersmaatregelen.

Om de ondernemers te ondersteunen, heeft de gemeente gevraagd om een plan voor vergroting van de terrassen in te dienen. Inmiddels zijn de beschikkingen naar de ondernemers verzonden. De terrassen-uitbreidingen zijn vooral te vinden in Callantsoog en de stad Schagen.

In Schagen rond de Markt mogen horeca ondernemers hun terras veel ruimer opzetten op de openbare ruimte. Om dit te kunnen realiseren is een aanpassing van de verkeerssituatie op de Markt noodzakelijk. De belijning hiervoor is op 26 april aangebracht.

Eenrichtingsverkeer

Voor het aanpassen van de verkeerssituatie is een verkeersbesluit nodig. Er geldt eenrichtingsverkeer vanaf de Nieuwstraat. Het verkeer kan van de Markt wegrijden via de noordkant van de Gedempte Gracht. Het is verboden om de Markt op te rijden vanaf de Torenstraat.

 “Natuurlijk is iedereen heel blij dat er wat versoepeling is. Dat de horeca weer een beetje open kan. Wij willen net als horeca ondernemers dat het goed gaat. Daarom wijs ik op de naleving van de corona maatregelen. En dat iedereen zich aan de regels houdt. Zo voorkomen we dat de ruimte die er nu is toch weer beperkt zou moeten worden,” zegt burgemeester Marjan van Kampen.

Nu de maatregelen tegen het coronavirus ietsje versoepeld worden, is het een spannende periode. De horeca heeft maanden stil gelegen. De verliezen bij ondernemers zijn erg groot en zij willen graag weer veilig en gastvrij hun gasten ontvangen. Om hen tegemoet te komen, heeft de gemeente besloten dat de terrassen gemeentegrond, zoals stoepen en parkeerplaatsen, mogen gebruiken als dat met een goed plan veilig kan. Dit zodat er meer ruimte is voor de terrassen en de opstelling op anderhalve meter afstand van elkaar.