HOME  |  Nieuws  |  Toch nog auto weggesleept

Toch nog auto weggesleept

Dit item is verlopen op 22-09-2016.

Donderdagmorgen 15 september is een auto weggesleept bij de start van de Schager markt. De eigenaar kan de auto ophalen bij wegsleepbedrijf Haulo.

Als de Markt op de vroege donderdagmorgen wordt opgebouwd, moeten alle geparkeerde auto’s weg zijn. Auto’s die er nog staan, worden weggesleept. Het is verboden te parkeren op de wegen van de markt, vanaf woensdagavond laat tot donderdagmiddag laat. Speciale borden geven op aan dat de wegsleepregeling van toepassing is, van donderdag 0.00 uur tot 17.00 uur. De regeling begint dus al midden in de nacht van woensdag op donderdag.

Centrum

Gemeente Schagen heeft een verordening, waarin staat dat voertuigen verwijderd mogen als de weg en parkeervakken vrij moeten blijven. Dat is bij de (Westfriese) markt op donderdagmorgen het geval. Het gaat bij de markt om de wegen Laan, Gedempte Gracht en Nieuwe Laagzijde.

Geen discussie

Natuurlijk zijn er altijd mensen die het bord niet hebben gezien. Zij worden boos als ze naar hun geparkeerde auto lopen en die blijkt dan weg te zijn. Dat is echter geen punt van discussie met de marktverkopers. De gemeente mag het parkeren op bepaalde dagen of uren verbieden. De gemeente mag de wegsleepregeling toepassen op alle wegen en weggedeelten binnen de gemeente als dat nodig is. Alleen als het gaat om een weg die niet valt onder het gemeentelijk beheer, moeten we overleg plegen met de betreffende wegbeheerder.

Waar ophalen?

De eigenaar kan zijn of haar weggesleepte auto ophalen bij Haulo Berging, de Fok 10, 1742 PD Schagen. De openingstijden zijn tijdens kantooruren van maandag tot en met vrijdag van 8:00 – 18:00 uur. Ook is er de mogelijkheid om de auto op afspraak af te halen. De eigenaar krijgt het voertuig pas mee nadat de kosten zijn betaald. Deze kosten liggen rond de 300 euro. De voorrijkosten zijn bijna 100 euro, het wegslepen bijna 200 euro. Per dag dat de auto staat opgeslagen kost het een tientje extra.

Wie op tijd de auto elders parkeert, bespaart zich dus onnodige kosten.