HOME  |  Nieuws  |  Transformatie van stenen naar groen plein van start

Transformatie van stenen naar groen plein van start

Dit item is verlopen op 14-02-2019.

Al in 2013 zijn de eerste ideeën ontstaan bij inwoners voor de herinrichting van het plein in Groote Keeten. In 2017 is het plan door de gemeente Schagen omarmd en is er vanuit het regionale stimuleringsprogramma ‘De Kop Werkt’ geld beschikbaar gekomen om het plein te revitaliseren. In 2018 zijn de plannen, in nauwe samenwerking met de Werkgroep, verder ontwikkeld tot een breed gedragen ontwerp, dat nu gerealiseerd gaat worden door aannemer GP Groot in opdracht van de gemeente Schagen. “Met grote dank aan de Werkgroep voor hun inzet en vastberadenheid wordt nu ook dit stukje Schagen een stuk groener en mooier,” aldus wethouder Hans Heddes.

Planning

De uitvoering start op maandag 11 februari en is uiterlijk op donderdag 18 april (voor het paasweekend) gereed. Het project wordt gefaseerd uitgevoerd. Eventuele afsluitingen en omleidingen worden met duidelijke verkeersmaatregelen aangegeven. De gemeente zorgt ervoor dat het plein en alle woningen en bedrijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar blijven.

Contact

Voor vragen over de uitvoering van de werkzaamheden kan men contact opnemen met de projectleider van de gemeente Schagen, Stefan Huits of met de toezichthouder van de gemeente Schagen, Jacko Zwanenveld, via (0224) 210 400 of via het contactformulier