HOME  |  Nieuws  |  Twaalf appartementen en zes woningen-plan Denneweg Callantsoog

Twaalf appartementen en zes woningen-plan Denneweg Callantsoog

Dit item is verlopen op 27-12-2018.

In de sociale huur kunnen aan de Denneweg in Callantsoog achttien woningen worden gerealiseerd. Hiervoor moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Burgemeester en wethouders hebben hierover gisteren besloten een coördinatiebesluit te vragen aan de gemeenteraad. Hiermee kan de gemeente tijd besparen in de procedures.

Het plan behelst zes woningen op de grond en twaalf appartementen. Hiermee komt een lang gekoesterde wens van wethouder Jelle Beemsterboer en de bewoners van Callantsoog dichterbij. “Elk dorp moet naar verhouding in woningbouw kunnen groeien. In Callantsoog willen veel dorpsbewoners dat ook voor jongeren uit eigen dorp wordt gebouwd. Huurwoningen zijn er te weinig. Dit is een van de locaties waar we dit mogelijk kunnen maken.”

Coördinatiebesluit

De gemeenteraad van Schagen wordt gevraagd om in te stemmen met het fenomeen coördinatiebesluit. Dit houdt in dat de hele procedure nog gaat lopen, inclusief de inspraak voor belanghebbenden. Het coördinatiebesluit betekent dus met nadruk niet dat er al toestemming wordt gegeven voor de bouw. Het betekent wel dat de procedures hiervoor, de verandering van een bestemmingsplan én de aanvraag omgevingsvergunning, tegelijk kunnen worden gevoerd. Compleet met inspraak die bij deze procedures hoort en dus nog moet komen.

De gemeenteraad kan in de nabije toekomst vaker het verzoek krijgen om een coördinatiebesluit te nemen. Dit omdat de gelijktijdige behandeling van procedures veel tijd kan besparen voor de gemeente en de belanghebbenden.