HOME  |  Nieuws  |  Verkoop grond Lagedijk voor bedrijfsverzamelgebouw

Verkoop grond Lagedijk voor bedrijfsverzamelgebouw

Dit item is verlopen op 25-10-2018.

Van de beschikbare 6.1 hectare grond op bedrijventerrein Lagedijk verkoopt gemeente Schagen een deel. Hier is een bedrijfsverzamelgebouw gepland. Het terrein van bijna 2000 vierkante meter wordt gekocht door Bedrijfsunits Schagen. Op Lagedijk is dan nog 59.000 vierkante meter over. De ondertekening tussen de verkopende gemeente en aankopende ondernemer Wouter Jan Bijeman vindt plaats op maandag 15 oktober om 11.30 uur in het gemeentehuis en krijgt een speciaal tintje.

De laatste stukjes bedrijfsgrond op het veelzijdige terrein in stad Schagen liggen in het groen en nabij de haven.  Die 6,1 hectare wordt ook wel ‘de Lus’ genoemd, naar de weg die daar in een lusvorm is aangelegd. Wethouder Jelle Beemsterboer: “Je kunt hier ondernemen met uitzicht. Het nabije kanaal biedt onverwachte mogelijkheden en je zit vlakbij de ontsluiting op de N245. We begrijpen heel goed dat bedrijven zich hier willen vestigen.” Omdat het terrein zulke diverse mogelijkheden biedt, zijn er nauwelijks beperkingen. “Bedrijven die ook nog iets doen voor duurzaam ondernemen hebben onze extra belangstelling,” zegt wethouder Beemsterboer. “Evenals bedrijven die een economische impuls geven omdat zij meer medewerkers in dienst hebben.”

Lagedijk is een veelzijdig terrein. Je kunt er zowel recreatie vinden aan de haven als verkoop van auto’s en boten.  Een voordelig tankstation, de werf van HVC en ook de dierenarts zijn gevestigd op Lagedijk. Dit terrein is een voorbeeld van hoe vele bedrijfsvormen naast elkaar kunnen floreren. “Een bedrijfsverzamelgebouw voor kleine zelfstandigen, starters en zzp’ers is dan ook een prima aanvulling voor Lagedijk”, aldus Wouter Bijeman van Bedrijfsunits Schagen. “Door huisvesting van verschillende bedrijven onder één dak ontstaan mogelijkheden voor onderlinge samenwerking. Daarnaast biedt de ligging nabij de stad ook samenwerkingsmogelijkheden met andere plaatselijke ondernemers.”

Meer informatie over de mogelijkheden voor bedrijfsvestiging is bedrijfscontactfunctionaris Menno Bes staat op onze pagina, of telefonisch 0224-210 224.