HOME  |  Nieuws  |  Vind je politieke match op stemwijzer.nl

Vind je politieke match op stemwijzer.nl

Dit item is verlopen op 22-03-2018.

Weet u al op wie u wilt stemmen op 21 maart? Of heeft u nog geen idee? Dan is de StemWijzer misschien wel dé oplossing voor u! Na het invullen van de StemWijzer ziet u meteen welke politieke partij heeft meest met uw eigen mening matcht.

Burgemeester Marjan van Kampen: “De verkiezingen zijn het feest van de democratie. Op die dag mogen inwoners stemmen en op deze manier van zich laten horen. Hun stem bepaalt mede wie er straks in de gemeenteraad zit. Het is dus belangrijk om te gaan stemmen. De StemWijzer is op maat gemaakt voor inwoners van de gemeente Schagen. De stellingen die er in staan, gaan onder andere over muziekles voor alle kinderen, een vaste brug bij Burgerbrug, wel of geen nieuw groot parkeerterrein in Callantsoog en het wel of niet autovrij maken van de binnenstad van Schagen. De stellingen komen uit de verkiezingsprogramma’s van de verschillende politieke partijen die aan de gemeenteraadsverkiezingen meedoen.

StemWijzer én verkiezingsapp

Behalve een StemWijzer hebben we ook een verkiezingsapp gemaakt: Schagen Kiest. “We vinden het belangrijk dat iedereen die mag stemmen ook kán stemmen,” aldus Van Kampen. “Daarom hebben we een verkiezingsapp gemaakt waarin allerlei informatie te vinden is over de verkiezingen: bijvoorbeeld waar en hoe je kunt stemmen, hoe je toch jouw stemt kunt uitbrengen als je zelf niet kunt stemmen, welke partijen meedoen en wat hun verkiezingsprogramma’s zijn. Nieuw dit jaar is onze mobiele stembus. Een bus die door de gemeente rijdt en waar inwoners kunnen stemmen.”

U kunt de verkiezingsapp ‘Schagen Kiest’ gratis downloaden in de App Store en Google Play. De StemWijzer is door ProDemos gemaakt. U kunt hem invullen via de website schagen.stemwijzer.nl. Ook op onze pagina over de verkiezingen vindt u allerlei informatie over de verkiezingen. Daarnaast publiceren we in het Schager Weekblad de komende weken informatie over de verkiezingen en de StemWijzer.

21 maart: twee keer stemmen én Paasvee

Behalve dat op 21 maart gemeenteraadsverkiezingen zijn, is er ook een referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). Deze wet wordt ook wel de sleepwet genoemd. U mag die dag daarom twee keer uw stem uitbrengen: op iemand voor de gemeenteraad én of u het wel of niet eens bent met de Wiv. En dan is het 21 maart óók nog Paasvee in het centrum van Schagen. Het belooft dus een gezellig drukke dag te worden!