Sluit venster x

Aangepaste openingstijden

Ons gemeentehuis is elke werkdag alleen op afspraak open van 08.00 tot 12.00 uur en op dinsdag en woensdagmiddag van 13.00 uur tot 16.30 uur. U kunt een afspraak inplannen via de website of telefonisch op telefoonnummer (0224) 210 400.

Let op! Het maken van een afspraak is altijd gratis.

Meer informatie hierover vindt u ook op onze pagina Informatie over het coronavirus

HOME  |  Nieuws  |  Waarschuwing illegale verhuur woningen voor recreatief gebruik

Waarschuwing illegale verhuur woningen voor recreatief gebruik

Als gemeente ontvangen we regelmatig klachten over woningen die verhuurd worden voor recreatief gebruik. Dat gebruik is meestal volgens het bestemmingsplan niet toegestaan.

We signaleren dat omwonenden overlast hiervan ervaren.  De klachten variëren van geluidsoverlast tot het onttrekken van woningen aan de woningmarkt. Ook wordt de woning niet gebruikt waar het voor bedoeld is, namelijk om in te wonen. Daar zijn dan woningzoekenden de dupe van.

Als gemeente Schagen waarschuwen we alle inwoners die hun huis verhuren aan recreanten. Of dit nu verhuur per week is of voor een aantal dagen via bijvoorbeeld Airbnb, het is meestal niet toegestaan. Verhuurders zijn in overtreding en dat kan gevolgen hebben. 

Omdat recreatieve verhuur  niet is toegestaan, adviseren we aan de verhuurders om dit gebruik te beëindigen. Daarmee voorkomen zij een handhavingstraject. Dit kan betekenen dat last onder dwangsom (boete) tot maximaal € 50.000,- wordt opgelegd. Indien u wilt weten wat in uw situatie wel mogelijk is, dan kunt u contact opnemen met ons.