HOME  |  Nieuws  |  Wegwerkzaamheden Cornelis Blaauboerlaan Meerval in Schagen

Wegwerkzaamheden Cornelis Blaauboerlaan Meerval in Schagen

Van maandag 8 juli tot en met vrijdag 19 juli voert aannemer GP Groot in opdracht van ons wegwerkzaamheden uit aan het Fietspad langs de Cornelis Blaauboerlaan en de aansluitingen van de Cornelis Blaauboerlaan met de Meerval in Schagen. Het fietspad krijgt een rode asfaltlaag ter hoogte van een voormalige bouwinrit en de aansluiting met de Meerval ter hoogte van Meerval 2. Tegelijkertijd richten we de inritten, om de Meerval in te komen, veiliger en eenduidiger int. Wethouder Hans Heddes; “Dit is nodig omdat het ontbreken van uniformiteit en herkenbaarheid bij de beide inritten leidt tot onduidelijkheden over voorrang en daarmee worden deze situaties onveilig. De aansluiting ter hoogte van de rotonde N241is weliswaar eerder aangepast. Dit heeft helaas niet geleid tot het gewenste resultaat.”

Afstemming

Het ontwerp van de aanpassingen van beide aansluitingen is volgens de huidige richtlijnen en in overleg met en met goedkeuring van de politie en fietsersbond opgesteld. “Het is jammer dat een van de aansluitingen wederom aangepast moet worden. Echter de veiligheid en duidelijkheid staat voorop. Door de werkzaamheden te combineren beperken we de overlast tot slechts één aaneengesloten periode,” licht wethouder Hans Heddes toe.

Overlast

In verband met de werkzaamheden is het fietspad langs de Cornelis Blaauboerlaan tijdens de werkzaamheden tijdelijk gestremd. Fietsers en voetgangers worden ter plaatse omgeleid.

De werkzaamheden aan de aansluitingen van de Cornelis Blaauboerlaan - Meerval worden in fases uitgevoerd. Zodat te allen tijde een van de aansluitingen Cornelis Blaauboerlaan - Meerval toegankelijk blijft. De ontsluiting Meerval-Vliedlaan blijft gewoon beschikbaar tijdens de werkzaamheden. Hierdoor is de bereikbaarheid van de wijk gegarandeerd. Het verkeer wordt door middel van borden omgeleid.

Stratenmarkt Nes Noord

In het weekend van zaterdag 13 juli wordt de “Stratenmarkt Nes Noord” georganiseerd. In overleg met de organisatie hebben wij besloten dat de werkzaamheden en de stratenmarkt gewoon door kunnen gaan. De markt is eerder vanwege tegenvallend weer uitgesteld. Omdat de wijk voldoende bereikbaar blijft, het werkgebied beperkt in omvang is en er geen werkzaamheden in het weekend plaatsvinden, blijft de overlast voor de stratenmarkt beperkt.