Sluit venster x

Aangepaste openingstijden

Dienstverlening zoveel mogelijk digitaal en telefonisch

Wij werken alleen op afspraak. De onderstaande producten kunt u online regelen:

Ons gemeentehuis is elke werkdag op afspraak open van 8.00 uur tot 12.00 uur en op dinsdag- en woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur. Heeft u een afspraak? Dan doen wij de deur voor u open (volg de instructies bij de voordeur). Heeft u geen afspraak? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op telefoonnummer (0224) 210 400. Na 12.00 uur en op dinsdag en woensdag na 16.30 uur sluiten wij de voordeur.

Meer informatie hierover vindt u ook op onze pagina Informatie over het coronavirus

HOME  |  Nieuws  |  Wethouder Heddes en raadsleden op de markt

Wethouder Heddes en raadsleden op de markt

Donderdag 25 juni van 10 tot 11 uur, heeft de weekmarkt in Schagen opnieuw mensen van het gemeentebestuur als gastvrouw- en heer. Dit keer gaan de raadsleden Jan Schrijver en Angelique van Wijk mee, met wethouder Heddes. Zij gaan een praatje aan met de mensen.

Het eerste bezoek van de burgemeester en twee raadsleden, vorige week op de markt, bleek een goede actie. Er waren marktbezoekers die ervan op de hoogte waren en juist waren gekomen voor een gesprek. Daarom wil de burgemeester dit de komende weken blijven doen, steeds met andere raadsleden. Het kan ook zijn dat wethouders de burgemeester op de zomerse donderdagen vervangen. Zoals dit keer, nu is wethouder Heddes op de markt.

“Het ging op de markt echt niet alleen maar over de corona-maatregelen,” zegt burgemeester Van Kampen. “Het ging ook over hoe het gaat. Wat er allemaal wel en niet meevalt in deze coronatijd. Ik vond het na al dat online-vergaderen heerlijk om de inwoners gewoon op straat te spreken. Nou ja gewoon, wel op anderhalve meter. Dat vonden zij ook.”

De kramen op de markt staan wegens coronamaatregelen aan één kant van de weg. Dit om de afstand van anderhalve meter te bewaren. De mensen van de gemeente zijn op de markt herkenbaar aan hun hesjes waar ‘gemeente Schagen’ op staat. Ook BOA’s lopen mee, die hebben een uniform aan met ‘Handhaving’ er op.

Vorige week zijn er veel spontane gesprekken gevoerd. “Ik kon vertellen hoe trots ik ben op de mensen in onze dorpen en stad. We leven nu al vier maanden met het coronavirus. Het valt niet mee voor iedereen. Toch is er begrip voor de regels. We zijn eigenlijk allemaal dat virus allang zat, maar dat virus raast nog steeds over de wereld rond. Dus moeten we waakzaam blijven”, zegt burgemeester Van Kampen.

Ook de regels op de markt worden over het algemeen goed opgevolgd. Soms fietste nog wel iemand zomaar over de markt. Dat is niet toegestaan en dat staat ook aangegeven. “Vorige week heb ik geen enkele fietser hoeven tegenhouden,” lacht Van Kampen. “Laten we hopen dat het zo blijft.” Wie graag een praatje wil maken met wethouder Heddes en de raadsleden, kan dat morgen doen op de weekmarkt in Schagen.