HOME  |  Nieuws  |  Wethouder opent eerste Buurtcirkel

Wethouder opent eerste Buurtcirkel

Dit item is verlopen op 18-07-2019.

Dinsdag 2 juli heeft wethouder Sigge van der Veek de eerste Buurtcirkel in Schagen geopend. Dit deed hij samen met twee inwoners. Zij openden symbolisch met een stap over de drempel in De Nes. Met een Buurtcirkel kunnen ook kwetsbare inwoners meedoen in de samenleving. Het vermindert de eenzaamheid.

Iedereen kan meedoen

De bewoners legden uit waarom een Buurtcirkel zo belangrijk is. Een Buurtcirkel is een groep van 5 tot 12 mensen die bij elkaar in de omgeving wonen en elk een hulpvraag hebben. Zo kunnen de mensen elkaar vinden en iets voor elkaar betekenen, want iedereen is wel ergens goed in. Met de Buurtcirkel kunnen (psychisch) kwetsbare mensen meer meedoen in de samenleving. En wie als inwoner in een kwetsbare situatie zit, kan op een waardevolle manier participeren in de leefomgeving. Omdat met de Buurtcirkel de zelfredzaamheid en het netwerk worden vergroot.

De Buurtcirkel versterkt het zelfvertrouwen, zelfstandigheid en eigenwaarde. Het verrijkt het leven van de deelnemers en verhoogt hun sociale welbevinden. Het is daarnaast gewoon leuk om samen te koken of te sporten of een wandeling te maken. Een coach en een vrijwilliger uit de buurt staan de deelnemers bij. Zoals een goede buur die helpt om zelf ook een goede buur te zijn. Buurtcirkel is een middel waarmee iedereen kan meedoen.

De eerste Buurtcirkel gaat naar verwachting na de zomer van start. Mensen die willen meedoen met of vragen hebben over de Buurtcirkel, kunnen contact opnemen met Buurtcirkelcoach Martine Raams (0224) 27 31 40 of email: m.raams@wonenpluswelzijn.nl. Meer informatie is te vinden op de website van buurtcirkel.