HOME  |  Nieuws  |  Wethouder Sigge van der Veek overhandigt 1e afvalpas en papierbak in Petten

Wethouder Sigge van der Veek overhandigt 1e afvalpas en papierbak in Petten

Dit item is verlopen op 19-02-2018.

Deze week worden de ondergrondse containers voor restafval in Petten in gebruik genomen. Wethouder Sigge van der Veek overhandigde vanmorgen de eerste afvalpas aan mevrouw Andriesse-Spaan. Zij brengt net als de andere inwoners van Petten het restafval voortaan weg naar een verzamelcontainer in de wijk.

Met de afvalpas die inwoners per brief hebben ontvangen, kan de ondergrondse container worden geopend. De restafvalbakken worden ‘omgetoverd’ tot papierbak. Hiervoor heeft HVC een extern bedrijf voor ingezet die de stickers op de afvalbak plakt nadat deze is schoongemaakt. Door het wegbrengen van het restafval en de papierbak aan huis is het de verwachting dat het afval nog beter wordt gescheiden. Dit zorgt voor minder restafval en meer grondstoffen die kunnen worden hergebruikt.

Aangepast inzamelschema

Met de nieuwe inzamelwijze van restafval en papier wijzigt ook het inzamelschema. De plasticbak en papierbak worden eens per vier weken geleegd, de gft-bak eens per 2 weken. Kijk in de afvalkalender op de website van HVC of in de HVC afval app om te zien wanneer welk soort afval bij u wordt ingezameld. Het nieuwe inzamelschema is te zien vanaf maandag 5 februari.

Afvalscheiding en hergebruik van grondstoffen

De gemeente Schagen vindt het belangrijk om afval te scheiden, restafval te verminderen en grondstoffen te hergebruiken. Om dit te realiseren is gekozen voor de reeds genoemde wijzigingen in het afvalinzamelingsysteem. Wethouder Sigge van der Veek: “We proberen onze inwoners in de gemeente zo goed mogelijk te faciliteren in het scheiden van afval. In het begin is een verandering altijd wennen. Toch rekenen we nu ook weer op uw inzet. Het verwerken van restafval wordt steeds duurder, mede doordat het Rijk een steeds hogere belasting heft op het verbranden van restafval.”