Sluit venster x

Aangepaste openingstijden

Ons gemeentehuis is elke werkdag alleen op afspraak open van 08.00 tot 12.00 uur en op dinsdag en woensdagmiddag van 13.00 uur tot 16.30 uur. U kunt een afspraak inplannen via de website of telefonisch op telefoonnummer (0224) 210 400.

Let op! Het maken van een afspraak is altijd gratis.

Meer informatie hierover vindt u ook op onze pagina Informatie over het coronavirus

HOME  |  U heeft een plan of idee

U heeft een plan of idee

Het kan van alles zijn, klein en groot! Zo’n idee van bewoners noemen wij een burger- of bewonersinitiatief. Gemeente Schagen waardeert en stimuleert bewonersinitiatieven. U bedenkt en wij denken met u mee. Wij kunnen u helpen hindernissen uit de weg te nemen of de juiste contacten te leggen om uw doel te bereiken. Een bewonersinitiatief is en blijft van u als initiatiefnemer: u bent dus vooral zelf aan zet!

Om een idee te krijgen hoe u uw idee kunt aanpakken neemt u het stappenplan door. Dit plan helpt u beter inzicht te krijgen in uw initiatief. Soms is geld nodig om uw idee uit te kunnen voeren. Er zijn organisaties die hieraan kunnen bijdragen. Denkt u bijvoorbeeld aan het Oranjefonds, Jantje Beton of uw eigen dorpsraad of wijkvereniging. Zij krijgen jaarlijks geld van de gemeente om dit soort initiatieven te ondersteunen.  

Soms willen plaatselijke bedrijven sponsoren of is het inzamelen van geld via crowdfunding de manier om uw idee te kunnen betalen.

Heeft u materialen of vrijwilligers nodig? Kijkt u dan eens op één van de volgende websites: