Nieuw bestemmingsplan voor Lagedijk

Nieuw bestemmingsplan voor Lagedijk

Nieuw bestemmingsplan voor Lagedijk

Het bedrijventerrein Lagedijk krijgt een nieuw bestemmingsplan. Samen met ondernemers van Lagedijk en omwonenden werkt de gemeente aan het nieuwe plan, dat gericht is op de toekomst. Een plan dat eenvoudig en overzichtelijk is, en gemaakt in de geest van de Omgevingswet. Dat betekent dat we het plan op een andere manier maken dan u misschien gewend bent.

Eerst luisteren, dan delen

Alle informatie die we hebben opgehaald deelden we tijdens een bijeenkomst op dinsdag 11 juli. Hier zijn ook weer ruim 70 belangstellenden op afgekomen. Een impressie van deze avond vindt u op de pagina 'Bijeenkomst 11 juli'.

Nieuw voor ons: spannend!

Op deze manier een bestemmingsplan maken is nieuw voor ons. Dat vinden wij best wel spannend! We willen graag op een nieuwe, moderne manier plannen maken. Niet vanachter ons bureau, maar met inwoners en ondernemers samen. Op een manier dat we écht met elkaar in gesprek zijn.

Richting bepalen ontwerp-bestemmingsplan

De afgelopen periode hebben we alle wensen en ideeën gewogen en vergeleken met de belangen zoals het sterk houden van de binnenstad van Schagen. Het college heeft 19 december een besluit genomen over de belangrijkste punten voor het nieuwe bestemmingsplan voor Lagedijk. Hierover leest u meer op de pagina: Ontwerp-bestemmingsplan.