HOME  |  Leven & Ondernemen  |  Bermsafari

Bermsafari

De berm als mini-natuurreservaat

Het is u vast wel eens opgevallen als u in de zomermaanden buiten bent: op veel plaatsen in onze gemeente worden bermen en oevers niet gemaaid. Misschien heeft u zich wel eens afgevraagd waarom de gemeente dit niet ‘netjes’ bijhoudt?

Ecologisch terreinbeheer: we helpen de natuur een handje

Wat op het eerste gezicht een ‘slordig bijgehouden’ berm lijkt, is eigenlijk een mini-natuurreservaat! Door op bepaalde plaatsen minder vaak te maaien geven we op verschillende plekken in onze gemeente de natuur de ruimte. Kruidachtige planten die dan groeien en bloeien, trekken vlinders, bijen en insecten aan die op hun beurt weer kikkers, allerlei vogels en andere dieren aantrekken. Goed voor de biodiversiteit en bovendien mooi om te zien!

Zelf zien? Ga mee op berm-safari!

De bermsafari 2018 zit er weer op! Tijdens 2 woensdagen hebben we met zeer enthousiaste inwoners door onze bermen gelopen. Hierbij vertelde Cor Tanis alles over wat er in onze bermen groeit en bloeit. Volgend jaar hopen we weer een aantal tochten te organiseren. Houdt daarom deze website in de gaten.

Een gezond ecosysteem, daar word je blij van!

Van natuur om je heen word je als mens gelukkig. Dat is geen kletspraatje, het is wetenschappelijk bewezen! Onder andere de Universiteit van Wageningen heeft daar onderzoek naar gedaan.

Bloeiende berm