HOME  |  Leven & Ondernemen  |  Bermsafari

Bermsafari

De berm als mini-natuurreservaat

Het is u vast wel eens opgevallen als u in de zomermaanden buiten bent: op veel plaatsen in onze gemeente worden bermen en oevers niet gemaaid. Misschien heeft u zich wel eens afgevraagd waarom de gemeente dit niet ‘netjes’ bijhoudt?

Ecologisch terreinbeheer: we helpen de natuur een handje

Wat op het eerste gezicht een ‘slordig bijgehouden’ berm lijkt, is eigenlijk een mini-natuurreservaat! Door op bepaalde plaatsen minder vaak te maaien geven we op verschillende plekken in onze gemeente de natuur de ruimte. Kruidachtige planten die dan groeien en bloeien, trekken vlinders, bijen en insecten aan die op hun beurt weer kikkers, allerlei vogels en andere dieren aantrekken. Goed voor de biodiversiteit en bovendien mooi om te zien!

Zelf zien? Ga mee op berm-safari!

Op woensdag 30 mei en 6 juni nemen onze collega’s Cor Tanis en Anne Dillon u graag mee op berm-safari. Tijdens een wandeling langs verschillende niet gemaaide bermen en natuurlijke oevers in onze gemeente laten zij u zien hoeveel prachtige natuur er schuilt in deze schijnbaar rommelige stukjes in woonwijken en langs fietspaden.

Op woensdag 30 mei lopen we door de wijken Groeneweg en Hoep Noord. We verzamelen om 19.30 uur bij de Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1 in Schagen.

Op woensdag 6 juni lopen we een andere route. Dan gaan we door het gebied van Waldervaart Zuid. We lopen dan door het Wijkpark, Trambaan Zuid en de vroegere heemtuin en terug langs de Tjallewallervaart. We verzamelen om 19.30 uur bij het zwembad De Wiel, Wielewaal 8 in Schagen.

Beide avonden zijn we rond 21.00 uur weer terug. Deelname is gratis; meld u dus gauw aan via het aanmeldformulier en ga met ons mee! 

Berm-safari geschikt voor mindervaliden?

De bermsafari is op 6 juni is bij uitstek geschikt voor mindervaliden. Wilt u deelnemen met een rolstoel of rollator? Neem dan van tevoren even contact op met onze collega’s Cor Tanis of Anne Dillon, bereikbaar via (0224) 210 400, dan zorgen we dat het goed komt!

Een gezond ecosysteem, daar word je blij van!

Van natuur om je heen word je als mens gelukkig. Dat is geen kletspraatje, het is wetenschappelijk bewezen! Onder andere de Universiteit van Wageningen heeft daar onderzoek naar gedaan.

Bloeiende berm