HOME  |  Leven & Ondernemen  |  Bermsafari

Bermsafari

De berm als mini-natuurreservaat

Het is u vast wel eens opgevallen als u in de zomermaanden buiten bent: op veel plaatsen in onze gemeente worden bermen en oevers niet gemaaid. Misschien heeft u zich wel eens afgevraagd waarom de gemeente dit niet ‘netjes’ bijhoudt?

Ecologisch terreinbeheer: we helpen de natuur een handje

Wat op het eerste gezicht een ‘slordig bijgehouden’ berm lijkt, is eigenlijk een mini-natuurreservaat! Door op bepaalde plaatsen minder vaak te maaien geven we op verschillende plekken in onze gemeente de natuur de ruimte. Kruidachtige planten die dan groeien en bloeien, trekken vlinders, bijen en insecten aan die op hun beurt weer kikkers, allerlei vogels en andere dieren aantrekken. Goed voor de biodiversiteit en bovendien mooi om te zien!

Zelf zien? Ga mee op berm-safari!

Op maandag 27 mei neemt beheerder Ted u graag mee op berm-safari. Tijdens een wandeling langs verschillende niet gemaaide bermen en natuurlijke oevers in onze gemeente laat hij u zien hoeveel prachtige natuur er schuilt in deze schijnbaar rommelige stukjes in woonwijken en langs fietspaden.

Tijdens de berm-safari van dit jaar kijken we niet alleen naar de bermen maar ook naar natuurlijke oevers, nieuwe ingeplante bollen en vertellen wij u iets over de diversiteit aan bomen.

Op maandag 27 mei blijven we in Warmenhuizen. We lopen dan door het oostelijke deel van Warmenhuizen. We verzamelen bij de Oude Ursulakerk, Dorpsstraat 93 in Warmenhuizen.

Beide avonden zijn we rond 21.00 uur weer terug. Deelname is gratis; meld u dus gauw aan via het aanmeldformulier en ga met ons mee!

Berm-safari geschikt voor mindervaliden?

De bermsafari op 27 mei is bij uitstek geschikt voor mindervaliden. Wilt u deelnemen met een rolstoel of rollator? Neem dan van tevoren even contact op met onze collega’s Bas Slijkerman of Anne Dillon, bereikbaar via (0224) 210 400, dan zorgen we dat het goed komt!

Een gezond ecosysteem, daar word je blij van!

Van natuur om je heen word je als mens gelukkig. Dat is geen kletspraatje, het is wetenschappelijk bewezen! Onder andere de Universiteit van Wageningen heeft daar onderzoek naar gedaan.

Beheerder Ted is ook te volgen op Instagram: @beheerder_ted