HOME  |  Leven & Ondernemen  |  Buurtbuschauffeur (m/v), iets voor u?

Buurtbuschauffeur (m/v), iets voor u?

In de regio Schagen en Hollands Kroon rijden 3 buurtbusverenigingen op vier buslijnen. Dit zijn de buslijnen 406, 411, 416 en 417. De buurtbussen worden vooral door ouderen en scholieren gebruikt. Deze verenigingen bestaan uit enthousiaste vrijwilligers. Zij hebben een groot tekort aan chauffeurs en zoeken daarom extra vrijwilligers. Zonder deze vrijwilligers rijden er straks misschien minder of helemaal geen buurtbussen meer tussen onze kleine kernen. Bent u WW-gerechtigde? Dan mag u ook vrijwilliger op de buurtbus worden.

Wat wordt er van u verwacht?

Heeft u een rijbewijs B en enige jaren rijervaring? Dat is al voldoende om als chauffeur te kunnen rijden. U rijdt altijd volgens een vaste route (u kunt het kaartje hieronder downloaden) en schema. Hierdoor kunt u uw andere activiteiten hier makkelijk omheen plannen. De bussen rijden van maandag tot en met zaterdag. Natuurlijk is er altijd een mogelijkheid een keertje te ruilen of een aantal weken met vakantie te gaan.

Opgeven of vragen?

Heeft u interesse of vragen? Deze kunt u stellen aan de secretaris van de desbetreffende buurtbus. Hieronder staat hoe u in contact kunt komen.

Te downloaden: