HOME  |  Leven & Ondernemen  |  Doet u mee aan NH Zon op Schagen?

Doet u mee aan NH Zon op Schagen?

Duurzaam bezig zijn, wie wil dat nu niet? En moeilijk hoeft het niet te zijn. Bijvoorbeeld door zelf je energie op te wekken met je eigen zonnepanelen. Goed voor het milieu én je portemonnee. Met de actie ‘NH Zon op Schagen’ heeft u de kans om goedkoop zonnepanelen te kopen. Op 1 augustus startte de actie, waarbij u samen met andere inwoners zonnepanelen koopt. Wij organiseren deze actie samen met de Stichting Noord-Holland Zon. U kunt zich gratis inschrijven en krijgt dan vrijblijvend een aanbod. Accepteert u het aanbod? Dan plaatsen lokale installateurs de zonnepanelen. Hierdoor bent u duurzaam bezig én stimuleert u de regionale werkgelegenheid. Inschrijven kan via de website van de stichting Noord-Holland Zon. Bent u huurder? Dan kunt u ook meedoen aan deze actie als uw verhuurder hiervoor toestemming heeft gegeven.

Goede kwaliteit

Goede kwaliteit vinden wij belangrijk: een goede kwaliteit van de zonnepanelen én van de dienstverlening. De Stichting Noord-Holland Zon coördineert de actie. Via hun website is veel informatie te vinden. Daarnaast hebben zij een helpdesk waar u terecht kunt als u vragen heeft. De leveranciers van de zonnepanelen voldoen aan strenge voorwaarden. Hierdoor weten wij dat u een goede kwaliteit en service krijgt.

Subsidie mogelijk

Bent u eigenaar van een koopwoning? Dan kunt u ook subsidie aanvragen. Dat kan bijvoorbeeld via de subsidieregeling ‘Energiebesparing’. Combineert u energiebesparende maatregelen, door bijvoorbeeld uw woning te isoleren en zonnepanelen te kopen? Dan kunt u maximaal € 750 euro aan subsidie krijgen. Ook via de regeling ‘Asbest eraf, zon erop’ kunt u subsidie krijgen. Heeft u asbest op het dak van uw huis of schuur waarop u zonnepanelen wilt? Dan komt u wellicht in aanmerking voor deze subsidie.

BTW-teruggave

Als u zonnepanelen koopt, kunt u gebruik maken van de BTW-teruggave. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Belastingdienst.

Waarom doet de gemeente dit?

Duurzaamheid is belangrijk voor mens en milieu en uiteindelijk voor uw portemonnee. We geven de aarde door aan onze kinderen, daarom zijn wij graag duurzaam en steunen wij de actie ‘NH Zon op Schagen’. Op die manier kunnen wij inwoners helpen om voordelig zonnepanelen te kopen. Hierdoor kunnen ook zij bijdragen aan een beter milieu. Doordat lokale installateurs het werk uitvoeren, stimuleren we meteen de regionale werkgelegenheid!

De voordelen op een rijtje

De voordelen van de actie ‘NH Zon op Schagen’ op een rijtje:

  • U krijgt vrijblijvend een aanbod speciaal voor u op maat gemaakt.
  • U schrijft zich gratis en zonder verplichtingen in.
  • U beslist pas of u meedoet, nadat u uw persoonlijke aanbod heeft ontvangen.
  • U krijgt een scherp aanbod door samen in te kopen.
  • Kwaliteit en service zijn geborgd bij de leverancier met maar liefst 12 jaar garantie.
  • Lokale installateurs plaatsen de zonnepanelen.
  • U bespaart meteen geld op uw elektriciteitsrekening.
  • U kunt gebruik maken van de BTW-teruggave.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan op de website van de Stichting Noord-Holland Zon bij ‘actie Schagen’. Hier kunt u zich ook inschrijven om mee te doen aan de actie. Heeft u toch nog vragen of wilt u liever bellen? Bel dan naar de Stichting via ( 088) 9000 260. U kunt de stichting ook een e-mail sturen via info@noordhollandzon.nl