HOME  |  Leven & Ondernemen  |  Energy & Health Campus

Energy & Health Campus

Energy & Health Campus (EHC ) is een campus die bijdraagt aan de Nederlandse economie, een grote aantrekkingskracht heeft op toptalent uit de hele wereld op het gebied van duurzame energieopwekking en -systemen. Waar medische isotopen gemaakt worden die over de hele wereld worden gebruikt voor diagnostiek en behandeling van patiƫnten. Er werken ongeveer 1600 medewerkers uit diverse landen.

Wij vinden de ontwikkeling van de EHC erg belangrijk en leveren daarom actief een bijdrage aan de bloei van de campus. Dit doen wij vanuit het regionaal stimuleringsprogramma De Kop Werkt!. De doelstelling van dit programma is om:

  1. de economische activiteiten op de campus te houden en groei mogelijk te maken;
  2. eersteklas werkgelegenheid in een wetenschapsomgeving mogelijk te maken;
  3. het publiek te vertellen over de bijzondere activiteiten die plaatsvinden op en rondom de campus.

Samenwerkende partijen

De partijen die samenwerken aan de EHC zijn: NRG, Stichting Voorbereiding Pallas-reactor , TNO, Curium, Joint Research Centre (Europese Commissie), Gemeente Schagen, Provincie Noord-Holland, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (ONHN) en Staatsbosbeheer. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat ondersteunt het initiatief. EHC wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies vanuit De Kop Werkt.

Meer informatie over de EHC leest u op hun website.

Energy & Health Campus