HOME  |  Leven & Ondernemen  |  Geluksplekken geopend bij Midgard in Tuitjenhorn

Geluksplekken geopend bij Midgard in Tuitjenhorn

Woensdagmiddag 28 november werden de eerste 17 Geluksplekken in gemeente Schagen officieel geopend door wethouder Hans Heddes. Geluksexpert Leo Bormans vertelde tijdens de opening hoe en waarom de Geluksplekken zijn gekozen. De opening vond plaats bij zorginstelling Midgard (Hieramzaal) in Tuitjenhorn. Het park van Midgard is een van de zeventien Geluksplekken.

In totaal krijgt gemeente Schagen zesentwintig Geluksplekken. De eerste zeventien zijn nu gekozen (een overzicht hiervan staan in een pdf-bestand onderaan deze pagina) en de borden worden snel geplaatst.

De gemeente streeft er naar om eind maart 2019 (tijdens de Dutch Happiness Week) de overige negen plekken te openen.

Nomineer je Geluksplek!

We zijn nog op zoek naar Geluksplekken voor de volgende 9 kernen: Burgervlotbrug, Kalverdijk, Kerkbuurt, Krabbendam, Schoorldam, Sint Maarten, Stroet, ’t Rijpje en Warmenhuizen.
Ken je een bijzondere plek die betekenis geeft, die openbaar toegankelijk, gratis en permanent is? Een ontmoetingsplek waar sociale cohesie versterkt wordt? Nomineer deze plek dan via ons contactformulier.

De plekken met een bijzonder verhaal maken kans om begin volgend jaar extra in het zonnetje te worden gezet en een bord te krijgen met het bijzondere verhaal en leuke tips door gelukambassadeur Leo Bormans.

Longlist Geluksplekken

Een Geluksplek is een plek waar je trots op bent, een plek met een verhaal, een fijn gevoel of een plek waar je leuke ideeën krijgt. Een plek die je graag wilt delen met anderen. Inwoners van gemeente Schagen, jong en oud, hebben voor 17 kernen Geluksplekken genomineerd. We willen iedereen bedanken voor de mooie plekken die tot nu toe zijn aangedragen! Van de nominaties die we binnen hebben gekregen, hebben we een longlist gemaakt. Hieronder vallen de plekken binnen gemeente Schagen die openbaar, permanent en gratis toegankelijk zijn. Op deze manier kan iedereen op elk moment de Geluksplekken bezoeken!

Op dit kaartje kun je de Geluksplekken zien.

Op een iPhone of iPad kan de kaart alleen geopend worden in een webbrowser en niet in Google Maps. Houd hiervoor de tekst ‘dit kaartje’ ingedrukt en kies voor ‘Open in nieuw tabblad’ om de Longlist Geluksplekken te openen.

Startsein Nominaties

Dinsdag 17 april hebben Burgemeester Marjan van Kampen en ‘geluksprofessor’ Leo Bormans het startsein gegeven voor de nominaties van Geluksplekken in gemeente Schagen, tijdens het evenement ‘Plek van Geluk’.

Wat zijn Geluksplekken?

Geluksplekken zijn plekken uit de buurt die extra kunnen bijdragen aan ons geluk. Zij hebben een bepaalde waarde (dankbaarheid, schoonheid, harmonie, moed, passie …) of zij hebben een bijzonder verhaal te vertellen. De plekken bestaan dus al en worden op deze bijzondere manier meer onder de aandacht gebracht. Op de Geluksplekken word je uitgenodigd om iets te beleven. Dat kan bewustwording én een mooie wandelroute opleveren. De gevraagde acties zijn kleine geluksinterventies waar je gelukkiger van kan worden.

Geluk kent geen grenzen

Gemeente Schagen is niet de enige die bijzondere plekken van de inwoners op de kaart zet. In ons land bestaan al dergelijke ‘happy spots’ in gemeente Roerdalen en Eindhoven. Ook over de grens zijn ze te vinden, in het Belgische Hasselt en de Duitse gemeente Wassenberg.

Vragen of iets doorgeven? Neem contact met ons op.

Contactformulier


 

Te downloaden: