HOME  |  Leven & Ondernemen  |  Gemeentelijk vastgoed kopen, huren of pachten

Gemeentelijk vastgoed kopen, huren of pachten

Openbaar groen

Grenst uw perceel aan een stuk openbaar groen van de gemeente? Dan kunt u dit in sommige gevallen en onder bepaalde voorwaarden kopen of huren. We noemen deze grond ook wel snippergroen. Heeft u interesse? U kunt een aanvraag indienen om huurder of eigenaar te worden van snippergroen. Vul dan het digitale formulier in. Voor meer informatie, ook over de voorwaarden en prijzen, kunt u bij de vraag en antwoorden vinden.

Huur / Pacht

De gemeente heeft ook gronden in eigendom die zij verhuurt of verpacht. Meestal voor agrarische doeleinden. Als er gronden beschikbaar komen voor verhuur/verpachting, dan maakt de gemeente dit onder meer bekend op deze website. Iedereen die interesse heeft in de grond kan zich, afhankelijk van de procedure, inschrijven of een bod uitbrengen.

Er wordt op dit moment geen grond aangeboden voor verhuur of verpachting.

Gebouwen

Er zijn momenteel geen gemeentelijke panden beschikbaar voor verkoop of (tijdelijke) verhuur.

Bouwkavels

Voor informatie over beschikbare bouwkavels voor bedrijven of woningen in de gemeente Schagen deze kunt u op onze pagina Projecten vinden. Op deze pagina kunt u per stad of dorpskern zien welke ontwikkelingen er spelen.

De Lus – kavels bedrijventerrein Lagedijk

In de stad Schagen ligt gemengd bedrijventerrein Lagedijk. Gemeente Schagen verkoopt hier 6,5 ha nieuwe bedrijfskavels op uitbreiding De Lus. De Lus biedt maximale vrijheid: flexibiliteit in kavelgrootte, welstandsvrij en een brede milieucategorie 2 t/m 5 (deels watergebonden). Voor iedere ondernemer wat wils! Meer informatie over De Lus