HOME  |  Leven & Ondernemen  |  Herinrichting Baanpark - Warmenhuizen

Herinrichting Baanpark - Warmenhuizen

Update oktober 2017

Definitief ontwerp Herinrichting Baanpark

Het definitief ontwerp voor Baanpark is nu klaar. U kunt de tekeningen, profielen en detailkaarten onderaan deze pagina downloaden. De inkoopprocedure is in gang gezet om een geschikte aannemer te vinden voor het werk. Als we die gevonden hebben, dan kan de uitvoering beginnen. Als alles goed gaat wordt de uiteindelijke opdracht op vrijdag 10 november gegeven. Voor de veiligheid van de gebruikers en het uitvoerende personeel kan tijdens de uitvoering geen gebruik gemaakt worden van het Baanpark. De uitvoering is van 8 november 2017 tot en met uiterlijk 2 februari 2018.

Renovatie bruggen Baanpark

Niet alleen het park krijgt een opknapbeurt. Ook de beide bruggen in Baanpark zijn aan renovatie toe. Dit werk nemen we mee tijdens de herinrichting van het park.

Het opknappen van de bruggen heeft consequenties voor de gebruikers van het park. Beide bruggen worden op maandag 13 november weggehaald en naar de werkplaats gebracht. Hierdoor is de doorgang over de vijver en door het park tussen het Garremeer en de Baan tijdens het werk geheel belemmerd. De bruggen worden teruggeplaatst op vrijdag 8 december 2017. Ook dan is het park niet toegankelijk voor gebruikers vanwege de andere werkzaamheden.

Planning herinrichting Baanpark

De planning voor het werk in Baanpark vindt u hieronder. Als er details over de uitvoering bekend zijn dan passen wij deze pagina aan. Wilt u daarom op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Kijk dan regelmatig op deze pagina.

Werkzaamheden Datum

Verlichting in het park gaat uit

Woensdag 8 november 2017
Ophalen beide bruggen – doorgang over de vijver geheel belemmerd

Maandag 13 november 2017

Uitvoering herinrichting van het park  - park geheel ontoegankelijk voor gebruikers

Maandag 20 november 2017

Uiterste opleverdatum heringerichte Baanpark

Vrijdag 2 februari 2017

Voorlopig ontwerp

Donderdag 11 mei presenteerden wij het voorlopig ontwerp in het dorpshuis van Warmenhuizen. Ook nu was de belangstelling groot, ondanks dat Ajax speelde en de eerste ronde van het Songfestival op televisie was. Het voorlopig ontwerp werd door de meeste mensen enthousiast ontvangen. Hieronder ziet u hoe de tekening er uitziet. Een grotere versie van de tekening kunt u onderaan de pagina downloaden.

Waarom richten we Baanpark opnieuw in?

Het park is verouderd en voldoet niet meer aan de technische norm. Een aantal onderdelen in het park is matig of slecht van staat. Bijna wekelijks ontvangen wij klachten over bijvoorbeeld de slechte voetpaden. De openbare verlichting en oevers zijn ook aan onderhoud toe. Deze onderhoudsslag vormt de aanleiding om het hele park onder de loep te nemen. Voldoet Baanpark in zijn huidige vorm aan de behoeften van de gebruikers? Kan de belevingswaarden versterkt worden? Kunnen we de gebruikers gelukkiger maken? Om duidelijkheid hierover te krijgen zijn we in gesprek met omwonenden van het park in Warmenhuizen. Hun mening is voor ons belangrijk!

Wandeling & Ontwerpworkshop met omwonenden: de eerste stappen zijn gezet

Baanpark te Warmenhuizen

Dinsdag 7 maart dachten circa 55 omwonenden mee over de herinrichting van het park. Ze gaven een duidelijker beeld van het huidige gebruik van het park en deelden hun wensen voor de nieuwe situatie. Buurtgenoten legden tijdens de workshop veel ideeën en wensen op tafel. Naast deze workshop kon men ook meedenken via een digitale inventarisatieronde.

Buurtgroep Baanpark?

Vindt u het leuk om naast uw eigen tuin de handen uit de mouw te steken? Lijkt het u leuk om samen met uw buren in de buitenruimte actief te zijn? Dat kan in het nieuwe Baanpark. We komen graag met u in contact om de kansen voor een buurtgroep te bespreken. Aanmelden of belangstelling kunt u aangeven via het contactformulier

Contactformulier

Meer informatie?

Nader informatie over het project of de ontwerpworkshop kunt u opvragen bij Anne Dillon of Hans Broekema via (0224) 210 400.

Voortgang project

Houd deze pagina in de gaten! In de loop van 2017 plaatsen wij hier nieuws over de herinrichting en updates over de voortgang van het project.