HOME  |  Leven & Ondernemen  |  Hulp voor ondernemers

Hulp voor ondernemers

Het kabinet neemt verschillende maatregelen om ondernemers die in de problemen dreigen te komen, te helpen. Zo is er de regeling werktijdverkorting, kan de belastingdienst uitstel van betaling verlenen en verruimt EZK de borgstelling midden- en kleinbedrijf. Ondernemers in bijvoorbeeld de horeca of reisbranche die last ondervinden omdat klanten thuisblijven of de zaak tijdelijk dicht moet, kunnen daardoor makkelijker geld lenen. Meer informatie over de mogelijkheden kunnen ondernemers opvragen bij het adviesteam van de Kamer van Koophandel: 0800-2117 of via de website van de Kamer van Koophandel. Ook kunt u voor meer informatie kijken op de websites van Rijksoverheid, MKB en RIVM.
Speciaal voor horecaondernemers is een de website www.khn.nl/corona ingericht voor informatie in relatie tot de huidige horeca-lockdown. Denkt u hierbij aan informatie over werktijdverkorting, personele zaken, kredietfaciliteiten en andere actuele zaken die continu worden ge-update in afstemming met de Rijksoverheid.

Veel gestelde vragen

Wij hebben geprobeerd een overzicht van vraag en antwoord samen te stellen die u via onderstaande knoppen kunt vinden. Om snel een antwoord te vinden op vragen die bij u leven, hebben wij de vraag en antwoorden onderverdeeld in categorieën:

Landelijk algemeen Schagen horeca Schagen algemeen Schagen evenementen

 Door nieuwe (landelijke) ontwikkelingen en door input van ondernemers gaan wij ervan uit dat de webpagina en de vragen en antwoorden nog een aantal keer aangevuld zullen worden. Blijf deze webpagina dus controleren.


Bijstand voor zelfstandigen (Bbz)

Naast de reguliere bijstand voor zelfstandige (Bbz) is er nu een tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandige ondernemers in verband met de corona-maatregelen.

Onder de knop Regulier - Bijstand voor zelfstandigen vindt u alle informatie met betrekking tot de “normale” BBZ regeling. Onder de knop Corona - Bijstand voor zelfstandigen vindt u alle informatie met betrekking tot de tijdelijke overbruggingsregeling vanwege de corona-maatregelen. Hier kunt u ook de aanvraagformulieren voor levensonderhoud en het bedrijfskrediet vinden.

Corona - Bijstand voor zelfstandigen

Regulier - Bijstand voor zelfstandigen

Vragen?

Heeft u vragen over bijstand voor zelfstandigen of een noodsituatie? U kunt dan contact opnemen met het wijkteam via onderstaand contactformulier of telefonisch via (0224) 210 400. Let op! Momenteel is het erg druk. Wij proberen uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Het kan dus zijn dat het langer duurt dan normaal voordat u iemand aan de telefoon krijgt.

Contactformulier bijstand voor zelfstandigen

Voor algemene vragen (dus géén Bbz vragen!) vult u als zelfstandige of ondernemer bij voorkeur ons contactformulier in. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met onze bedrijfscontactfunctionaris Menno Bes via telefoonnummer 06 12 69 20 87.