HOME  |  Leven & Ondernemen  |  Longlist Geluksplekken bekend!

Longlist Geluksplekken bekend!

Een Geluksplek is een plek waar je trots op bent, een plek met een verhaal, een fijn gevoel of een plek waar je leuke ideeën krijgt. Een plek die je graag wilt delen met anderen. 

De afgelopen maanden hebben inwoners van gemeente Schagen, jong en oud, Geluksplekken genomineerd. We willen iedereen bedanken voor de mooie plekken die zijn aangedragen!

Longlist Geluksplekken

Van de nominaties die we binnen hebben gekregen, hebben we een longlist gemaakt. Hieronder vallen de plekken binnen gemeente Schagen die openbaar, permanent en gratis toegankelijk zijn. Op deze manier kan iedereen op elk moment de Geluksplekken bezoeken!

Op dit kaartje kun je de Geluksplekken zien.

Op een iPhone of iPad kan de kaart alleen geopend worden in een webbrowser en niet in Google Maps. Houd hiervoor de tekst ‘dit kaartje’ ingedrukt en kies voor ‘Open in nieuw tabblad’ om de Longlist Geluksplekken te openen.

Deel jouw bijzondere verhaal!

We zijn nog op zoek naar de bijzondere verhalen achter de Geluksplekken van de longlist. Ken jij over 1 of meer van deze plekken zo’n verhaal? Mail deze dan via ons contactformulier

De plekken met een bijzonder verhaal maken kans om nog voor 2019 extra in het zonnetje te worden gezet en een bord te krijgen met het bijzondere verhaal en leuke tips door gelukambassadeur Leo Bormans.

Startsein Nominaties

Dinsdag 17 april hebben Burgemeester Marjan van Kampen en ‘geluksprofessor’ Leo Bormans het startsein gegeven voor de nominaties van Geluksplekken in gemeente Schagen, tijdens het evenement ‘Plek van Geluk’.

Wat zijn Geluksplekken?

Geluksplekken zijn plekken uit de buurt die extra kunnen bijdragen aan ons geluk. Zij hebben een bepaalde waarde (dankbaarheid, schoonheid, harmonie, moed, passie …) of zij hebben een bijzonder verhaal te vertellen. De plekken bestaan dus al en worden op deze bijzondere manier meer onder de aandacht gebracht. Op de Geluksplekken word je uitgenodigd om iets te beleven. Dat kan bewustwording én een mooie wandelroute opleveren. De gevraagde acties zijn kleine geluksinterventies waar je gelukkiger van kan worden.

Geluk kent geen grenzen

Gemeente Schagen is niet de enige die bijzondere plekken van de inwoners op de kaart zet. In ons land bestaan al dergelijke ‘happy spots’ in gemeente Roerdalen en Eindhoven. Ook over de grens zijn ze te vinden, in het Belgische Hasselt en de Duitse gemeente Wassenberg.

Vragen of iets doorgeven? Neem contact met ons op.

Contactformulier