HOME  |  Leven & Ondernemen  |  Sandepark vernieuwt

Sandepark vernieuwt

Vakantiepark Sandepark is een groene oase nabij de kust van Groote Keeten. Het park met 185 woningen dateert uit 1965 en is aan vernieuwing toe. In de komende 2,5 jaar gaat de gemeente de wegen, rioleringen, kabels en leidingen en openbare groen opnieuw inrichten. Ook voeren we een natuurplan uit. De bewoners wensen om natuuroevers te graven en nieuwe bomen te planten in het zuidelijke deel van het park.

Klimaatadaptatie

Welke maatregelen nemen wij om het park klaar te maken voor het veranderende klimaat? Niet alleen wateroverlast maar ook hitte en droogte zijn problemen die onze kant op komen. Hoe kunnen we het park veilig, duurzaam en natuurvriendelijk inrichten? Dat is de uitdaging die wij aangaan in het nieuwe ontwerp van het park.

Meedenken

Wij nodigen bewoners van het park graag uit om met ons mee te denken tijdens het maken van de plannen en de uitvoering. Heeft u vragen, opmerkingen of idee├źn over de herinrichting van Sandepark? Deel ze met ons door een contactformulier in te vullen.

Klankbordgroep

Wij vragen zeven bewoners van Sandepark om ons te helpen door deel te nemen in een klankbordgroep. Een klankbordgroep is een groep mensen die meedenkt met een project en samen overleg hebben. Heeft u interesse? Vul het contactformulier in.

Wat zijn de taken van de klankbordgroep?

  • Delen wat leeft en speelt onder de parkbewoners;
  • Meedenken bij het ontwerp en de voorbereidingen;
  • Aanspreekpunt zijn voor uw buren;
  • Uw eigen kennis en ervaringen delen met ons en met elkaar.

Hoeveel tijd kost het? Dat is moeilijk om in te schatten. Het streven is dat er maximaal enkele uren per week nodig zijn voor de klankbordgroep. Dit hangt af van de fase van het project op dat moment.

We streven naar een mix van bewoners bij het samenstellen van de klankbordgroep. We hopen daarmee dat alle belangen in het Sandepark naar voren komen. Diversiteit in de groep wordt sterk op prijs gesteld.

Ledenvergadering

Het parkbestuur nodigde ons uit om een presentatie te geven tijdens de ledenvergadering van 18 september 2021. Wij legden de doelen en uitdagingen in dit ingrijpende project uit. Ook hebben we vragen van bewoners beantwoord. De presentatie kunt u hieronder downloaden.

Planning

De projectplanning is als volgt:

Wanneer Wat
Q1/Q4 2021 Voorbereiden
Eind Q4 2021 Ontwerp gereed
Q1/Q2 2022 Aanbesteding
Q3 2022 Start uitvoering
Q4 2023 Oplevering realisatie /nazorgfase