Werksessies

Omgevingsvisie Schagen
HOME  |  Wat hebben we opgehaald?  |  Werksessies

Werksessies

Op 11 maart en 27 mei 2020 organiseerden wij twee goed bezochte werksessies. De eerste werksessie was in het Regius College in Schagen. Maar liefst 70 inwoners en experts waren daar bij aanwezig. De tweede werksessie kon vanwege het Coronavirus niet doorgaan. Omdat voor deze sessie mensen zich hadden opgegeven, zijn wij opzoek gegaan naar een alternatieve bijeenkomst. Met 30 bewoners en experts hebben we op 27 mei een digitale werksessie gedaan. Het was een proef; de eerste keer dat we dit zo deden. En de proef is mede dankzij de deelnemers prima geslaagd!

Tijdens de bijeenkomsten spraken we over de waarden van de gemeente Schagen. Deze waarden hadden we opgehaald tijdens de “Week van de Omgevingsvisie”. In kleinere groepen spraken we over verschillende ontwikkelingen. We keken met elkaar hoe die ontwikkelingen zo goed mogelijk bij de waarden van de gemeente Schagen passen. Zo ging het bijvoorbeeld over waar we het beste bomen en struiken kunnen planten als we de openheid van ons landschap belangrijk vinden? Als we huizen bouwen bij de dorpen, hoe moet de dorpsrand er dan uit zien?

Deze werksessies leverden veel informatie op dat we bij de Omgevingsvisie gaan gebruiken. We zijn heel blij met al deze ideeën. In de verslagen van de groepen kunt u nalezen wat er gezegd is. Deze verslagen kunt u hieronder als pdf downloaden. Voor een indruk van de avond kunt u de filmopname gemaakt door Noordkop Centraal bekijken.