Op weg naar een Klimaatbestendig Schagen

Klimaatverandering heeft invloed op alle onze domeinen en werkvelden. Het is voor iedereen van belang bij de uitvoering van zijn of haar taken rekening te houden met deze veranderingen. Of het nu gaat om de inrichting van de openbare ruimte, de privé omgeving of de woning en/of gebouw. Wij stellen het welzijn en de gezondheid van onze inwoners centraal.

De kwaliteit en het gebruik van de leefomgeving bepaalt mede het welzijn, de gezondheid en de mate waarin u als inwoner betrokken bent. De leefomgeving verandert. Het weer verandert ook: er zijn meer piekbuien, er  is meer langdurige regen en tegelijkertijd worden onze zomers droger en heter. Deze veranderingen beïnvloeden onze leefkwaliteit. Het is dus noodzakelijk om onze leefomgeving aan te passen aan deze nieuwe omstandigheden. 

Natuurvriendelijk verduurzamen van uw woning

Gaat u uw woning verduurzamen? Een mooie stap naar het verlagen van uw stookkosten en het verminderen van de CO2 uitstoot. Maar wist u dat het voor bepaalde dieren niet zo gunstig kan uitpakken? In geïsoleerde huizen kunnen deze dieren niet leven omdat er geen kieren of openingen meer zijn. Daarom is natuurvriendelijk verduurzamen zo belangrijk. Door bijvoorbeeld het aanleggen van veel groen of het ophangen van nestkasten krijgen de dieren een kans. Meer informatie over hoe u zelf verantwoord en op een natuurvriendelijke wijze uw woning kunt verduurzamen? Dat leest u op odnhn.nl.