Algemeen

Sint Maartenszee

Algemeen

Gemeente Schagen wil Sint Maartenszee meer allure geven.

Sint Maartenszee is een bijzondere badplaats. Recreanten die van rust en ruimte houden, komen er graag vanwege de prachtige uitzichten en doorkijkjes. En natuurlijk voor het strand. De uitstraling van dit charmante gebied kan veel duidelijker en mooier, met meer samenhang. Verkeerssituaties kunnen veiliger en overzichtelijker. Daar streven ook de ondernemers, inwoners, Hoogheemraadschap, de provincie en andere partijen zoals Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten naar. Waar we mee bezig zijn in Sint Maartenszee ziet u hier op de website.

 

Sint Maartenszee ligt in de duinen aan de Noord-Hollandse kust, tussen Petten en Callantsoog. Het aantal tijdelijke bewoners overstijgt elk zomerseizoen het kleine aantal inwoners. In het gebied zijn meerdere campings en bungalowparken. De weg naar het strand is een wandel- en fietsroute. Hier is het rustig en geven de duinen veel van hun natuurpracht prijs. Natuurgebied Het Zwanenwater ten noorden van Sint Maartenszee is alom bekend. Ten oosten van de duinen, richting Sint Maartensvlotbrug, ligt natuurreservaat Het Wildrijk. Dit gebied heeft duinrellen, die het gebied van schoon water uit de duinen voorzien. Meerdere ondernemers hebben een bloeiend bedrijf in Sint Maartenszee, zoals bollentelers en recreatieve bedrijven. Bekend is ook attractiepark De Goudvis in Sint Maartenszee.

Als u op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen in Sint Maartenszee, abonneer u dan op de digitale nieuwsbrief via NIEUWS op deze pagina.