Vernieuwen bestaand - nieuw uitkijkpunt

Sint Maartenszee
HOME  |  Vernieuwen bestaand - nieuw uitkijkpunt

Vernieuwen bestaand - nieuw uitkijkpunt

In Sint Maartenszee is aan het begin van de Burgemeester Breebaartweg een uitkijkpunt. Dit punt moet nodig gerenoveerd. Daarnaast willen wij een nieuw uitkijkpunt realiseren wat meer naar het Zwanenwater gericht staat. Er is een ontwerp gemaakt voor de vernieuwing van het bestaande uitkijkpunt. De uitvoering start zodra de benodigde vergunningen zijn verkregen.

In overleg met Natuurmonumenten is de locatie bepaald van een 2e ‘uitkijkplek’. Vanaf deze plek heb je zicht op het Zwanenwater. Omdat het 2e uitkijkpunt zeer beperkt is, zijn wij ons, in overleg met Staatsbosbeheer, aan het oriënteren voor een 3e uitkijkpunt, meer richting strand.

Update februari 2019

De wandelpaden worden in de maand februari gerenoveerd. De twee uitkijkpunten zijn gerenoveerd en feestelijk geopend eind november vorig jaar. Ook de fiets parkeersituatie is vorig jaar zomer opgeknapt.

Update juni 2018

De renovatie van het uitkijkpunt bij de Burgemeester Breebaartweg is bijna afgerond. In augustus/september worden nog vier informatiepanelen toegevoegd op het plateau en zal er een verrekijker worden geplaatst. Bij het bankje, kijkend richting Zwanenwater, wordt binnenkort een informatiepaneel en een verrekijker geplaatst. Een 3e uitkijkpunt in dit gebied kan niet meer worden gerealiseerd. De resterende ruimte binnen de subsidie van de Zwakke Schakels spenderen we aan renovatie van het vlonderpad en een aantal wandelpaden. Ook willen we de situatie met het parkeren van fietsen bij de strandopgang bij zee verbeteren. In verband met het broedseizoen staat dit op de planning voor het najaar.

Update oktober  2017

Voor de renovatie van het bestaande uitkijkpunt is een vergunning van uit de Wet natuur nodig. Deze hebben wij onlangs (september 2017) gekregen. Wij zijn nu in overleg met de aannemer hoe snel zij de renovatie kunnen starten.

Het 2e uitkijkpunt is al deels gerealiseerd. Dit is echter een klein uitkijkpunt, bij het tweede wandelpad op de Westerduinweg (gezien vanuit de rotonde). Het betreft een bankje, waar nog een informatiebord en verrekijker gericht op het Zwanenwater bij komt. Doordat wij uitstel hebben gekregen van de provincie voor de Ruimtelijke Kwaliteit Zwakke Schakels hebben wij binnenkort overleg of realisatie van nog het 3e uitkijkpunt in het gebied te realiseren is.