HOME  |  Vergunningen  |  Monumenten (Erfgoed)

Monumenten (Erfgoed)

Verbouwen of restaureren van een monument

Bent u eigenaar van een rijks-, provinciaal of gemeentelijk monument? Dan gelden andere eisen bij onderhoud en een verbouwing dan bij een niet-monumentaal pand. U hebt voor meer zaken een omgevingsvergunning nodig. Als u als eigenaar wijzigingen wilt aanbrengen aan een monument. Waar moet u dan rekening mee houden? Wat mag wel en wat kan er absoluut niet? Meer informatie

Archeologie

Naast heel veel moois boven de grond, ligt er ook nog heel veel erfgoed verborgen onder de grond. Wij willen niet dat deze verborgen schatten verloren gaan. Bij de beoordeling voor een omgevingsvergunning maken wij gebruik van een archeologische verwachtingskaart. Wilt u meer weten over archeologie? Neem gerust contact op met onze adviseur erfgoed via het telefoonnummer (0224) 210 400 of via het contactformulier Erfgoed.

Vragen

Vragen? Neem gerust contact op met onze adviseur erfgoed via telefoonnummer (0224) 210 400 of het contactformulier Erfgoed.

Subsidieregelingen monumenten

De gemeente Schagen hecht veel waarde aan het cultureel erfgoed binnen de gemeente. Voor het onderhoud aan onze gemeentelijke monumenten, kerken en molens is er daarom een subsidie voor onderhoud aan monumenten beschikbaar. Voor panden die geen gemeentelijk monument, kerk of molen zijn bestaan er regelingen bij de rijksoverheid en provincie. Meer informatie

Duurzaamheid

Bij beheer, renovatie en restauratie is aandacht voor duurzaamheid steeds vanzelfsprekender. De toolkit erfgoed helpt bij duurzame verbouwing van monumenten.