Sluit venster x

Aangepaste werkwijze wijkteam door coronacrisis

Het wijkteam heeft de werkwijze tijdelijk aangepast, vanwege de corona-maatregelen. Wilt u een melding doen of een vraag stellen rondom hulp en ondersteuning? Dan kunt u dit zoals gebruikelijk doen via deze website. Of telefonisch via ‘Toegang wijkteam’. De consulenten toegang handelen uw vraag of melding af, telefonisch of schriftelijk. Als dit niet mogelijk is, zetten zij uw vraag door naar het wijkteam.

Wordt er nog wel een huisbezoek gedaan?

In een normale situatie komt de consulent van het wijkteam bij u thuis om uw situatie verder te bespreken. Samen met u zoekt de consulent naar de best passende oplossing. In verband met het coronavirus komen de consulenten nu niet in alle gevallen op huisbezoek. Zij doen hun onderzoek nu zo mogelijk telefonisch. Tijdens zo’n telefoongesprek brengt de consulent uw situatie zo goed mogelijk in kaart. Soms is een aanvullend gesprek met uw hulpverlener of mantelzorger ook nodig. Zo mogelijk neemt de consulent daarna een besluit op uw aanvraag. Soms kan de consulent geen besluit nemen zonder de situatie bij u thuis te hebben gezien. De consulent maakt dan een afspraak met u om op huisbezoek te komen.

Word ik wel goed geholpen?

Wij doen ons uiterste best om u zo goed mogelijk te helpen. En we houden zoveel mogelijk rekening met uw en onze gezondheid. Wij volgen hierbij de adviezen van de rijksoverheid. Als u twijfelt of uw vraag wel telefonisch beantwoord kan worden, kunt u dit bespreken met de consulent. Of misschien twijfelt u juist over een bezoek van de consulent bij u thuis. Ook dit kunt u bespreken. De consulent zal samen met u naar een oplossing zoeken.

HOME  |  Eerste hulp bij thuisquarantaine met kinderen: opvoeden en beweging

Eerste hulp bij thuisquarantaine met kinderen: opvoeden en beweging

Opvoeden

We kunnen ons voorstellen dat het plotseling thuiszitten met de kinderen een hele uitdaging kan zijn. Of u nu thuis moet werken of niet, het fulltime bezighouden van uw kinderen kan op lange termijn leiden tot wellicht wat irritatie en frustratie. Zowel vanuit u als ouder/verzorger als bij de kinderen zelf. Hier helpen wij u graag bij! Mocht u thuis tegen problemen aanlopen of heeft u lichte opvoedvragen? Dan kunt u terecht bij de opvoeddeskundigen van de GGD. De GGD biedt dagelijks opvoedadvies voor heel Noord-Holland Noord. Ze zijn bereikbaar via het mailadres positiefopvoeden@ggdhn.nl. Deze mailbox wordt alleen ingezien door de opvoedadviseurs van de GGD. Met elkaar vullen ze alle dagdelen voor advies, online of telefonisch. De opvoedadviseurs van GGD HN zijn beschikbaar voor ouders en opvoeders met vragen. Bij vragen kunt u op werkdagen tussen 8.30 uur en 16.30 uur contact opnemen via telefoonnummer 0880 100 550.

Tips zijn ook te vinden op de website van opvoeden.nl.

Beweging

Scholen, verenigingen en sportclubs zijn dicht. Scholen hebben inmiddels een mooi leerprogramma voor thuis opgesteld, maar de gymlessen zijn afgelast. Toch is het wel belangrijk om te blijven bewegen. Voor de een is dat vanzelfsprekender dan voor de ander. Daarom heeft Team Sportservice Schagen een beweegprogramma gemaakt: ‘Thuis in beweging’. In dit programma willen we kinderen én (groot)ouders uitdagen om leuke beweegspelletjes en oefeningen te doen. Bewegen is namelijk voor iedereen de ideale onderbreking tijdens leren of werken. Je maakt je hoofd weer even leeg en kunt daarna veel frisser en geconcentreerder aan het werk.

Kijk voor alle oefeningen en weekprogramma’s op teamsportservice Schagen Hollands Kroon.