Sluit venster x

Aangepaste werkwijze wijkteam door coronacrisis

Het wijkteam heeft de werkwijze tijdelijk aangepast, vanwege de corona-maatregelen. Wilt u een melding doen of een vraag stellen rondom hulp en ondersteuning? Dan kunt u dit zoals gebruikelijk doen via deze website. Of telefonisch via ‘Toegang wijkteam’. De consulenten toegang handelen uw vraag of melding af, telefonisch of schriftelijk. Als dit niet mogelijk is, zetten zij uw vraag door naar het wijkteam.

Wordt er nog wel een huisbezoek gedaan?

In een normale situatie komt de consulent van het wijkteam bij u thuis om uw situatie verder te bespreken. Samen met u zoekt de consulent naar de best passende oplossing. In verband met het coronavirus komen de consulenten nu niet in alle gevallen op huisbezoek. Zij doen hun onderzoek nu zo mogelijk telefonisch. Tijdens zo’n telefoongesprek brengt de consulent uw situatie zo goed mogelijk in kaart. Soms is een aanvullend gesprek met uw hulpverlener of mantelzorger ook nodig. Zo mogelijk neemt de consulent daarna een besluit op uw aanvraag. Soms kan de consulent geen besluit nemen zonder de situatie bij u thuis te hebben gezien. De consulent maakt dan een afspraak met u om op huisbezoek te komen.

Word ik wel goed geholpen?

Wij doen ons uiterste best om u zo goed mogelijk te helpen. En we houden zoveel mogelijk rekening met uw en onze gezondheid. Wij volgen hierbij de adviezen van de rijksoverheid. Als u twijfelt of uw vraag wel telefonisch beantwoord kan worden, kunt u dit bespreken met de consulent. Of misschien twijfelt u juist over een bezoek van de consulent bij u thuis. Ook dit kunt u bespreken. De consulent zal samen met u naar een oplossing zoeken.

HOME  |  Grip op Geld

Grip op Geld

Het coronavirus (COVID-19) heeft voor vrijwel iedereen gevolgen. Je gezondheid en die van je naasten is nu het allerbelangrijkste. Maar je hebt misschien ook geldzorgen of vragen over de gevolgen voor je portemonnee.

De gemeente vindt het belangrijk dat je financieel gezond kunt zijn, want geld maakt niet gelukkig, maar van zorgen over je financiële situatie kun je wel heel ongelukkig worden…Wij helpen je daarom, als jij dat wilt, graag om financieel gezond te worden en te blijven. Op deze pagina vind je tips over geldzaken.

Overzicht en inzicht 

Financiële gezondheid begint met overzicht en inzicht. De volgende websites geven goede en betrouwbare tips.

Geldplannen

De gemeente Schagen heeft voor jou handige online hulpmiddelen beschikbaar, ontwikkeld door het Nibud, waarmee je makkelijk een geldplan kunt opstellen dat past bij jouw situatie. Weet je niet welk geldplan het beste past in uw situatie, dan kunt u de volgende vragenlijst gebruiken op de website Startpunt geldzaken.

Bekijk onze geldvlogs op ons Youtube kanaal

Op het Youtube kanaal van de gemeente Schagen staan diverse filmpjes met tips van een wijkteam consulent met specialisatie budget en schulden.

Workshop “Uitkomen met je inkomen”

Door de maatregelen rondom de coronacrisis worden er momenteel geen workshops gegeven. Tips en handvatten om financieel overeind te blijven tijdens de corona crisis vindt u in de online corona-editie van de Nibud-Geldkrant. Zodra er weer workshops gepland kunnen worden informeren wij u hierover via deze site en andere kanalen.

Meer ondersteuning nodig?

Wil je bijvoorbeeld weten van welke regelingen je gebruik kunt maken? Kijk dan op de pagina over werk en inkomen.

Op de pagina Andere organisaties en handige links vind je meer organisaties die hulp kunnen bieden en die je zelf kunt benaderen.

Kom je er niet uit en wil je graag persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!