Sluit venster x

Door een lage bezetting is het erg druk bij het wijkteam. Het kan langer duren voordat uw WMO-aanvraag wordt behandeld. De wachttijd kan oplopen tot 6 weken. Onze excuses voor het ongemak.

HOME  |  Grip op Geld

Grip op Geld

Het coronavirus (COVID-19) heeft voor vrijwel iedereen gevolgen. Je gezondheid en die van je naasten is nu het allerbelangrijkste. Maar je hebt misschien ook geldzorgen of vragen over de gevolgen voor je portemonnee.

De gemeente vindt het belangrijk dat je financieel gezond kunt zijn, want geld maakt niet gelukkig, maar van zorgen over je financiële situatie kun je wel heel ongelukkig worden…Wij helpen je daarom, als jij dat wilt, graag om financieel gezond te worden en te blijven. Op deze pagina vind je tips over geldzaken.

Overzicht en inzicht 

Financiële gezondheid begint met overzicht en inzicht. De volgende websites geven goede en betrouwbare tips.

Geldplannen

De gemeente Schagen heeft voor jou handige online hulpmiddelen beschikbaar, ontwikkeld door het Nibud, waarmee je makkelijk een geldplan kunt opstellen dat past bij jouw situatie. Weet je niet welk geldplan het beste past in uw situatie, dan kunt u de volgende vragenlijst gebruiken op de website Startpunt geldzaken.

Bekijk onze geldvlogs op ons Youtube kanaal

Op het Youtube kanaal van de gemeente Schagen staan diverse filmpjes met tips van een wijkteam consulent met specialisatie budget en schulden.

Workshop “Uitkomen met je inkomen”

Door de maatregelen rondom de coronacrisis worden er momenteel geen workshops gegeven. Tips en handvatten om financieel overeind te blijven tijdens de corona crisis vindt u in de online corona-editie van de Nibud-Geldkrant. Zodra er weer workshops gepland kunnen worden informeren wij u hierover via deze site en andere kanalen.

Meer ondersteuning nodig?

Wil je bijvoorbeeld weten van welke regelingen je gebruik kunt maken? Kijk dan op de pagina over werk en inkomen.

Op de pagina Andere organisaties en handige links vind je meer organisaties die hulp kunnen bieden en die je zelf kunt benaderen.

Kom je er niet uit en wil je graag persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!