Sluit venster x

Door een lage bezetting is het erg druk bij het wijkteam. Het kan langer duren voordat uw WMO-aanvraag wordt behandeld. De wachttijd kan oplopen tot 6 weken. Onze excuses voor het ongemak.

HOME  |  Hulp & ondersteuning

Hulp & ondersteuning

Brief CAK over eigen bijdrage/abonnementstarief

Bij de overgang naar een ander systeem voor het berichtenverkeer tussen de gemeente en het Centraal administratie kantoor (Cak), is een fout opgetreden. Hierdoor heeft u mogelijk een brief ontvangen met verkeerde informatie over de eigen bijdrage. 

Meer informatie over brief CAK

Gehandicaptenparkeerkaart

Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen in Nederland en de meeste Europese landen.

Meer informatie

Integrale verordening sociaal domein

Naast de wettelijke regels vastgesteld door het rijk, kent ook de gemeente aanvullende regels. Deze zijn opgenomen in de Integrale verordening sociaal domein.

Naar de integrale verordening sociaal domein

Persoonsgebonden budget Wmo-voorzieningen

Wij vinden het belangrijk dat inwoners zoveel mogelijk eigen regie over hun leven hebben. En dat als zij dat willen een persoonsgebonden budget (PGB) kunnen gebruiken om hulp of ondersteuning op maat in te zetten.

Meer informatie

Schoonmaakondersteuning en signalering (huishoudelijke hulp)

Het wijkteam van de gemeente kan u helpen als u niet meer alles zelf kunt doen in uw huishouden. Bijvoorbeeld door een ziekte, een beperking of ouderdom.

Meer informatie

Woonvoorziening

Het wijkteam van de gemeente kan u helpen als u niet meer normaal uw woning kunt gebruiken. Bijvoorbeeld door een ziekte, een beperking of ouderdom.

Meer informatie.

Dementievriendelijke gemeente

Schagen wil een gemeente zijn waarin iedereen meetelt en iedereen veilig mee kan doen, óók mensen die lijden aan dementie en hun mantelzorgers.

Meer informatie

Hulp voor ouderen, zieken, mensen met een beperking

Kunt u door een ziekte, een beperking of ouderdom niet meer alles zelf doen? Dan kan de gemeente u helpen.

Meer informatie

Mantelzorg

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder, kind, ander familielid of vriend zijn.

Meer informatie

Rolstoelvoorziening/vervoersvoorziening

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) wil dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig meedoen in de maatschappij. Voor bepaalde groepen mensen is dit niet altijd makkelijk.

Meer informatie

Vervoersvormen binnen Schagen

Als u ergens naar toe wilt maar er zelf niet kunt komen kunt u gebruik maken van het de verschillende vervoersvormen binnen onze gemeente.

Meer informatie