Sluit venster x

Aangepaste openingstijden

Dienstverlening zoveel mogelijk digitaal en telefonisch

Wij werken alleen op afspraak.

Vanaf dinsdag 17 maart is ons gemeentehuis alleen op afspraak open van 9.00 tot 12.00 uur. Heeft u een afspraak? Dan doen wij de deur voor u open (volg de instructies bij de voordeur). Heeft u geen afspraak? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op telefoonnummer (0224) 210 400. Na 12.00 uur sluiten wij de voordeur.

Meer informatie hierover vindt u ook op onze pagina Informatie over het coronavirus

Hulp & ondersteuning - Wijkteam Schagen -
HOME  |  Hulp & ondersteuning

Hulp & ondersteuning

Dementievriendelijke gemeente

Schagen wil een gemeente zijn waarin iedereen meetelt en iedereen veilig mee kan doen, óók mensen die lijden aan dementie en hun mantelzorgers.

Meer informatie

Hulp voor ouderen, zieken, mensen met een beperking

Kunt u door een ziekte, een beperking of ouderdom niet meer alles zelf doen? Dan kan de gemeente u helpen.

Meer informatie

Persoonsgebonden budget Wmo-voorzieningen

Wij vinden het belangrijk dat inwoners zoveel mogelijk eigen regie over hun leven hebben. En dat als zij dat willen een persoonsgebonden budget (PGB) kunnen gebruiken om hulp of ondersteuning op maat in te zetten.

Meer informatie

Schoonmaakondersteuning en signalering (huishoudelijke hulp)

Het wijkteam van de gemeente kan u helpen als u niet meer alles zelf kunt doen in uw huishouden. Bijvoorbeeld door een ziekte, een beperking of ouderdom.

Meer informatie

Woonvoorziening

Het wijkteam van de gemeente kan u helpen als u niet meer normaal uw woning kunt gebruiken. Bijvoorbeeld door een ziekte, een beperking of ouderdom.

Meer informatie.

Gehandicaptenparkeerkaart

Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen in Nederland en de meeste Europese landen.

Meer informatie

Mantelzorg

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder, kind, ander familielid of vriend zijn.

Meer informatie

Rolstoelvoorziening/vervoersvoorziening

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) wil dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig meedoen in de maatschappij. Voor bepaalde groepen mensen is dit niet altijd makkelijk.

Meer informatie

Vervoersvormen binnen Schagen

Als u ergens naar toe wilt maar er zelf niet kunt komen kunt u gebruik maken van het de verschillende vervoersvormen binnen onze gemeente.

Meer informatie