Sluit venster x

Aangepaste werkwijze wijkteam door coronacrisis

Het wijkteam heeft de werkwijze tijdelijk aangepast, vanwege de corona-maatregelen. Wilt u een melding doen of een vraag stellen rondom hulp en ondersteuning? Dan kunt u dit zoals gebruikelijk doen via deze website. Of telefonisch via ‘Toegang wijkteam’. De consulenten toegang handelen uw vraag of melding af, telefonisch of schriftelijk. Als dit niet mogelijk is, zetten zij uw vraag door naar het wijkteam.

Wordt er nog wel een huisbezoek gedaan?

In een normale situatie komt de consulent van het wijkteam bij u thuis om uw situatie verder te bespreken. Samen met u zoekt de consulent naar de best passende oplossing. In verband met het coronavirus komen de consulenten nu niet in alle gevallen op huisbezoek. Zij doen hun onderzoek nu zo mogelijk telefonisch. Tijdens zo’n telefoongesprek brengt de consulent uw situatie zo goed mogelijk in kaart. Soms is een aanvullend gesprek met uw hulpverlener of mantelzorger ook nodig. Zo mogelijk neemt de consulent daarna een besluit op uw aanvraag. Soms kan de consulent geen besluit nemen zonder de situatie bij u thuis te hebben gezien. De consulent maakt dan een afspraak met u om op huisbezoek te komen.

Word ik wel goed geholpen?

Wij doen ons uiterste best om u zo goed mogelijk te helpen. En we houden zoveel mogelijk rekening met uw en onze gezondheid. Wij volgen hierbij de adviezen van de rijksoverheid. Als u twijfelt of uw vraag wel telefonisch beantwoord kan worden, kunt u dit bespreken met de consulent. Of misschien twijfelt u juist over een bezoek van de consulent bij u thuis. Ook dit kunt u bespreken. De consulent zal samen met u naar een oplossing zoeken.

HOME  |  Meedoen in Schagen

Meedoen in Schagen

Heeft u weinig te besteden? Ook dan kunt u meedoen aan sociale, culturele en sportieve activiteiten. De gemeente biedt verschillende financiële tegemoetkomingen om te zorgen dat niemand langs de kant komt te staan en ook het Rijk biedt tegemoetkomingen in de vorm van toeslagen. U kunt hiervan gebruik maken als u een laag inkomen heeft of een uitkering ontvangt. Of als u alleen AOW heeft, geen of zeer weinig aanvullend pensioen en maximaal € 6.225,- (alleenstaanden) of € 12.450,- (echtpaar) op uw spaarrekening heeft staan.

Hieronder ziet u welke regelingen er zijn. Als u op de regeling klikt, leest u wat deze precies inhoudt en hoe u ervoor in aanmerking kunt komen.

Weet u niet zeker of u met uw inkomen in aanmerking komt voor deze regelingen?  Het Nibud heeft hiervoor de handige website Bereken uw recht gemaakt. Daar kunt u precies berekenen waar u recht op heeft. U ziet daar ook waar en hoe u toeslagen van het Rijk (via de belastingdienst) kunt aanvragen. Ontvangt u een uitkering? Dan is het bijna zeker dat u recht heeft op een toeslag van de belastingdienst. Dit is afhankelijk van uw situatie. Meer informatie kunt u vinden op www.toeslagen.nl.

Als inwoner van de gemeente Schagen met een laag inkomen kunt u daarnaast gebruik maken van de volgende regelingen:

Meedoen Schagen 
(voor kinderen van 0-18 jaar en gepensioneerden).
Meedoen Schagen voor kinderen (0-18 jaar): Als u vorig jaar gebruik kon maken van de Meedoen regeling en dit jaar een bijstandsuitkering ontvangt van de gemeente Schagen, krijgt u automatisch bericht van ons. U hoeft dan geen nieuwe aanvraag in te dienen.

Geluksbudget

Bijzondere bijstand