HOME  |  Meedoen in Schagen

Meedoen in Schagen

Heeft u weinig te besteden? Ook dan kunt u meedoen aan sociale, culturele en sportieve activiteiten. De gemeente biedt verschillende financiĆ«le tegemoetkomingen om te zorgen dat niemand langs de kant komt te staan en ook het Rijk biedt tegemoetkomingen in de vorm van toeslagen. U kunt  hiervan gebruik maken als u een laag inkomen heeft of een uitkering ontvangt. Hieronder ziet u welke regelingen er zijn. Als u op de regeling klikt , leest u wat deze precies inhoudt en hoe u ervoor in aanmerking kunt komen.

Weet u niet zeker of u met uw inkomen in aanmerking komt voor deze regelingen?  Het Nibud heeft hiervoor de handige website Bereken uw recht gemaakt. Daar kunt u precies berekenen waar u recht op heeft. U ziet daar ook waar en hoe u toeslagen van het Rijk (via de belastingdienst) kunt aanvragen. Ontvangt u een uitkering? Dan is het bijna zeker dat u recht heeft op een toeslag van de belastingdienst. Dit is afhankelijk van uw situatie. Meer informatie kunt u vinden op www.toeslagen.nl.

Als inwoner van de gemeente Schagen met een laag inkomen kunt u daarnaast gebruik maken van de volgende regelingen:

Meedoen Schagen (voor kinderen van 0-18 jaar).
Als u vorig jaar gebruik kon maken van de Meedoen regeling en dit jaar een bijstandsuitkering ontvangt van de gemeente Schagen, krijgt u automatisch bericht van ons. U hoeft dan geen nieuwe aanvraag in te dienen.

Geluksbudget

Bijzondere bijstand