Sluit venster x

Aangepaste werkwijze wijkteam door coronacrisis

Het wijkteam heeft de werkwijze tijdelijk aangepast, vanwege de corona-maatregelen. Wilt u een melding doen of een vraag stellen rondom hulp en ondersteuning? Dan kunt u dit zoals gebruikelijk doen via deze website. Of telefonisch via ‘Toegang wijkteam’. De consulenten toegang handelen uw vraag of melding af, telefonisch of schriftelijk. Als dit niet mogelijk is, zetten zij uw vraag door naar het wijkteam.

Wordt er nog wel een huisbezoek gedaan?

In een normale situatie komt de consulent van het wijkteam bij u thuis om uw situatie verder te bespreken. Samen met u zoekt de consulent naar de best passende oplossing. In verband met het coronavirus komen de consulenten nu niet in alle gevallen op huisbezoek. Zij doen hun onderzoek nu zo mogelijk telefonisch. Tijdens zo’n telefoongesprek brengt de consulent uw situatie zo goed mogelijk in kaart. Soms is een aanvullend gesprek met uw hulpverlener of mantelzorger ook nodig. Zo mogelijk neemt de consulent daarna een besluit op uw aanvraag. Soms kan de consulent geen besluit nemen zonder de situatie bij u thuis te hebben gezien. De consulent maakt dan een afspraak met u om op huisbezoek te komen.

Word ik wel goed geholpen?

Wij doen ons uiterste best om u zo goed mogelijk te helpen. En we houden zoveel mogelijk rekening met uw en onze gezondheid. Wij volgen hierbij de adviezen van de rijksoverheid. Als u twijfelt of uw vraag wel telefonisch beantwoord kan worden, kunt u dit bespreken met de consulent. Of misschien twijfelt u juist over een bezoek van de consulent bij u thuis. Ook dit kunt u bespreken. De consulent zal samen met u naar een oplossing zoeken.

HOME  |  Opvoedinformatie

Opvoedinformatie

Iedere ouder heeft wel eens vragen over opgroeien en opvoeden van hun kinderen. Voor algemene opvoedingsinformatie vanaf de geboorte van een kind tot aan de jong-volwassenheid kunt u terecht op www.opvoeden.nl.

Soms lukt het niet

Het opvoeden van kinderen gaat met vallen en opstaan. Kinderen zijn niet altijd even makkelijk. Spijbelen, een boze bui, niet luisteren, te laat thuis komen en liegen horen allemaal tot het gedrag van opgroeiende kinderen. Soms kan dit gedrag langere tijd aanhouden en bent u als ouder/opvoeder niet in staat om dit te corrigeren. Als opvoeder kunt u zich dan machteloos, onzeker, bezorgd of zelfs kwaad voelen.

Wat kunt u zelf?

Veel ouders hebben vragen en weten het soms 'even' niet meer. Het is ook best ingewikkeld. U kunt dan mogelijk binnen uw eigen netwerk terecht (familie, vrienden, leerkracht, voetbaltrainer e.d.) voor tips en/of ondersteuning. Ook zijn er op het internet zijn veel sites te vinden waar een breed scala aan vragen wordt beantwoord en waar u informatie, tips en trucs kunt lezen rondom opvoeden en opgroeien.

Enkele voorbeelden:

  • opvoeden.nl - op deze site vind je informatie over alle opvoedingsfases en over veel verschillende onderwerpen.
  • jmouders.nl - op deze site vindt u veel informatie en tips met betrekking tot opvoeden en opgroeien.

U kunt voor tips en ideeën ook terecht op onze hulpwijzer.

Opvoedondersteuning en een opvoedspreekuur is dicht bij huis beschikbaar, u kunt een afspraak maken via:

GGD Hollands Noorden telefoon: 088 - 01 00 550 of de via de website ggdhn.nl/opvoedvraag.