Nieuws

Informatie over het coronavirus

Nieuws

#Corona, Denk om elkaar, Houd vol, Schagen Samen Sterk.

 • Nieuwe noodverordening vanaf 10 augustus

  (12-08-2020)

  Maandag 10 augustus heeft de veiligheidsregio Noord-Holland Noord de nieuwe noodverordening vastgesteld. Dit naar aanleiding van de maatregelen door de Rijksoverheid. De nieuwe noodverordening geldt ook voor onze gemeente. In de noodverordening staat beschreven wat er vanaf 10 augustus allemaal mag en ook wat er nog níet mag.

 • Vergunningen en kermissen in coronatijd

  (29-07-2020)

  Zonder vergunning kan er dit jaar geen nieuw evenement georganiseerd worden. Dit zolang het coronavirus heerst. Feestjes niet, ook de normale dorpskermis niet. Om het coronavirus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt te beteugelen, moeten de mensen afstand tot elkaar houden. Toch wil gemeente Schagen voor kinderen wel een kermis in hun dorp mogelijk maken. Zelfs dat is onzeker: nieuwe richtlijnen van de Rijksoverheid kunnen het weer onmogelijk maken.

 • Evenementen – wijzigingen “coronamaatregelen” per 1 juli 2020

  (27-06-2020)

  In verband met de corona-crisis was door de Rijksoverheid tot 1 september een algeheel verbod op evenementen afgekondigd. In de persconferentie van woensdagavond 24 juni 2020 hebben minister-president Rutte en minister De Jonge aangegeven dat de regels per 1 juli worden versoepeld.

Archief