Nieuws

Informatie over het coronavirus

Nieuws

#Corona, Denk om elkaar, Houd vol, Schagen Samen Sterk.

 • Nieuwe noodverordening vanaf 14 oktober

  (15-10-2020)

  Dinsdag 14 oktober heeft de veiligheidsregio Noord-Holland Noord de nieuwe noodverordening vastgesteld. Dit naar aanleiding van de maatregelen door de Rijksoverheid. De nieuwe noodverordening geldt ook voor onze gemeente. In de noodverordening staat beschreven wat er vanaf 14 oktober allemaal wel en wat er níet mag.

 • Harde boodschap corona: het komt op ons gedrag aan

  (14-10-2020)

  Het kabinet had gisteravond een harde boodschap. Opnieuw moeten we in gedeeltelijke lockdown. Met maatregelen die pijn doen. Het aantal besmettingen móet omlaag. Ondertussen willen we de sociale en economische schade zo beperkt mogelijk houden.

 • Aanpassingen Weekmarkt Schagen

  (30-09-2020)

  Sinds begin juni is de weekmarkt ‘coronaproof’ ingericht. De regering is hier duidelijk over; ook hier is de 1,5 meter maatregel van essentieel belang. Voorts geeft zij aan dat de protocollen van de branchevereniging (de CVAH) nageleefd moeten worden. Hierdoor hebben wij aan de helft van de marktondernemers een alternatieve verkooplocatie moeten aanwijzen. Marktondernemers hebben aangegeven de twee marktterreinen op elkaar te willen laten aansluiten.

Archief