Nieuws

Informatie over het coronavirus

Nieuws

#Corona, Denk om elkaar, Houd vol, Schagen Samen Sterk.

 • Carbid schieten verboden in gemeente Schagen

  (02-12-2020)

  Landelijk komt er geen algemeen geldend verbod, waardoor elke gemeente zelf kan besluiten op welke manier er met de melkbustraditie wordt omgegaan. In onze gemeente is carbid schieten volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV artikel 2:74A) verboden.

 • Noodverordening 18 november niet meer geldig

  (02-12-2020)

  De voorzitter van de Veiligheidsregio heeft op 30 november de huidige noodverordening en bijbehorend aanwijzingsbesluit ingetrokken. Deze besluiten treden in werking op 1 december 2020.

 • Hulp en steun bij thuisquarantaine

  (01-12-2020)

  Als u 10 dagen in (thuis) quarantaine bent, dat kan best lastig zijn. Weet dat er hulp en ondersteuning beschikbaar is voor u in deze periode.

 • Per 1 december geldt een mondkapjesplicht

  (30-11-2020)

  Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is vanaf 1 december het dragen van een mondkapje in winkels, musea, bij de kapper en op veel andere plekken verplicht. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid. #AlleenSamen

 • Geen Sinterklaasintocht, kerstmarkt en Schagen On Ice

  (11-11-2020)

  Diverse evenementen kunnen in november en december niet doorgaan. Bijvoorbeeld Sinterklaasintochten en kerstmarkten mogen niet. De noodverordening van VRNHN (Veiligheidsregio Noord Holland Noord) verbiedt het. Omdat overal waar mensen samen komen, het coronavirus om zich heen kan grijpen.

 • Steun aan verenigingen

  (02-11-2020)

  Als gemeenten hechten we belang aan het voortbestaan van verenigingen. Zij bieden u als inwoner de mogelijkheid te sporten, ontspannen en creatief te zijn. Daarom ontvingen alle verenigingen in de gemeente Schagen een brief van ons. Wij willen verenigingen ondersteunen die in de periode 1 maart tot 1 oktober, financieel in de problemen zijn gekomen door het coronavirus.

Archief