Nieuws

Informatie over het coronavirus

Nieuws

#Corona, Denk om elkaar, Houd vol, Schagen Samen Sterk.

 • Vergunningen en kermissen in coronatijd

  (29-07-2020)

  Zonder vergunning kan er dit jaar geen nieuw evenement georganiseerd worden. Dit zolang het coronavirus heerst. Feestjes niet, ook de normale dorpskermis niet. Om het coronavirus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt te beteugelen, moeten de mensen afstand tot elkaar houden. Toch wil gemeente Schagen voor kinderen wel een kermis in hun dorp mogelijk maken. Zelfs dat is onzeker: nieuwe richtlijnen van de Rijksoverheid kunnen het weer onmogelijk maken.

 • Evenementen – wijzigingen “coronamaatregelen” per 1 juli 2020

  (27-06-2020)

  In verband met de corona-crisis was door de Rijksoverheid tot 1 september een algeheel verbod op evenementen afgekondigd. In de persconferentie van woensdagavond 24 juni 2020 hebben minister-president Rutte en minister De Jonge aangegeven dat de regels per 1 juli worden versoepeld.

 • Door afstand te houden, geven we ruimte aan elkaar

  (26-06-2020)

  Woensdagavond 24 juni kondigde het Kabinet opnieuw een versoepeling van de coronamaatregelen aan. Minister-president Rutte vertelde tijdens de persconferentie dat per 1 juli het toegestane aantal mensen dat in eenzelfde ruimte verblijft, wordt uitgebreid. Daarbij blijft de 1,5 metermaatregel leidend. “Door afstand te houden, geven we ruimte aan elkaar”, stelde de premier.

 • Hopelijk de laatste loodjes

  (25-06-2020)

  Nu het coronavirus in Nederland ingedamd lijkt, neemt de behoefte aan vrijheid toe. “Het is te merken dat onze inwoners en bezoekers de maatregelen een beetje zat worden,” zegt burgemeester Marjan van Kampen. “Dat merken ook onze BOA’s, als zij mensen aanspreken. Daarom vraag ik aan iedereen toch nog even om begrip. Er kan steeds meer, maar dat alleen als we ons aan de regels houden.”

 • Nieuwe noodverordening vanaf 15 juni

  (15-06-2020)

  Vrijdag 12 juni heeft de veiligheidsregio Noord-Holland Noord de nieuwe noodverordening vastgesteld. Dit naar aanleiding van de versoepeling van de maatregelen door de Rijksoverheid. De nieuwe noodverordening geldt ook voor onze gemeente en gaat maandag 15 juni in. In de noodverordening staat beschreven wat er vanaf 1 juni allemaal mag en ook wat er nog níet mag.

 • Bereikbaarheid centrum Schagen tijdens marktdagen

  (04-06-2020)

  Op de wekelijkse markt op donderdag in het centrum van Schagen zijn maatregelen genomen om afstand te kunnen bewaren. De markt is ruimer opgezet. Ook begint morgen de grotere zomerse markt. Daarom verandert er ook iets in de bereikbaarheid. 

 • Vlag uit op gemeentehuis voor geslaagden

  (04-06-2020)

  Donderdagmorgen 4 juni om 11.00 uur hesen Chris van Gerven (16 jaar) uit ’t Zand en burgemeester Marjan van Kampen samen de vlag. Op het dak van het gemeentehuis ging de vlag omhoog voor alle leerlingen die zijn geslaagd.

 • Strengere maatregelen op de weekmarkt

  (04-06-2020)

  De donderdagse weekmarkt in Schagen wordt druk bezocht. Zo druk, dat in deze coronatijd de anderhalve meter afstand nauwelijks bewaakt kan worden. Daarom worden er strengere maatregelen genomen op de markt.

 • Langzaam weer de ruimte

  (29-05-2020)

  Het kabinet heeft tijdens de persconferentie van woensdagavond 6 mei bekend gemaakt dat de horeca met ingang van 1 juni 2020 gedeeltelijk weer open mag. Dit alleen als het coronavirus voldoende onder controle is. Wij geven onze ondernemers hiervoor de ruimte. Zij mogen daarom tijdelijk hun terrassen vergroten daar waar het mogelijk is. Met name in de binnenstad van Schagen merkt u dit weekend het een en ander.

 • Bloembakken voor verzorgingstehuizen

  (07-05-2020)

  Het voorjaar is in volle gang. Het begint overal weer prachtig groen te worden en alles bloeit en groeit. Door de coronamaatregelen mag iedereen nog wel een ommetje maken in zijn eigen buurt. Daar genieten mensen van het groen in de tuinen en plantsoenen.

 • Noodpakket voor ondernemers en inwoners gemeente Schagen

  (01-05-2020)

  Het coronavirus heeft de wereld in zijn greep en heeft gezorgd voor een crisis die iedereen raakt. Zowel persoonlijk als financieel. Burgemeester Marjan van Kampen: “Als gemeente vinden we het belangrijk, dat inwoners, ondernemers, verenigingen, instellingen en ketenpartners deze periode zo goed mogelijk doorkomen. Daarom willen wij, bovenop de landelijke maatregelen, extra maatregelen nemen. En alles doen wat binnen onze mogelijkheden ligt om banen en inkomens van inwoners en ondernemers zoveel mogelijk veilig te stellen.” De gemeenteraad bespreekt het pakket maatregelen in een speciaal ingelaste vergadering op 13 en 20 mei.

 • Wijkteam helpt inwoners ook tijdens coronacrisis

  (30-04-2020)

  De coronacrisis treft iedereen. De wijkteams van onze gemeente merken regelmatig dat inwoners denken dat hulp in deze tijd niet geboden kan worden. Dat kan juist wel. De wijkteams geven hierover graag informatie.

 • Lintjesregen 2020

  (24-04-2020)

  Vanwege het coronavirus heeft de Lintjesregen 2020 ook in Schagen een andere vorm gekregen. De voorstellers van de gedecoreerden hadden een videoboodschap opgenomen, waarin ze vertelden waarom zij vonden dat de gedecoreerde een Koninklijke onderscheiding heeft verdiend. Ook burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen had een videoboodschap voor de gedecoreerden.

 • Schoolmaatschappelijk werk door Mee & de Wering

  (23-04-2020)

  Door het coronavirus is er een nieuwe thuissituatie ontstaan. We zien veel ouders hard werken om alle ballen hoog te houden. Goed om te zien dat dit vaak lukt. Toch kan het voorkomen dat u even niet meer weet hoe u met bepaalde situaties om moet gaan.

 • Pakket plaatselijke ondernemers voor medewerkers

  (23-04-2020)

  We zitten thuis. Winkelen is er niet bij. Ondernemers draaien nu al meer dan vijf weken geen omzet. Dat raakt hen hard. Onze medewerkers deden daarom vorige week een investering. Om plaatselijke ondernemers toch te kunnen steunen én om hun eigen collega’s thuis op te vrolijken. Een pakket met nuttige en vrolijke producten van ondernemers uit Schagen ging als verrassing naar de medewerkers.

 • Schagen Samen Sterk

  (22-04-2020)

  Om u een hart onder de riem te steken in deze periode hebben wij in samenwerking met film- en animatiebedrijf KBAAL een een boodschap verpakt in een film van onze gemeente.

 • Aangepaste dienstverlening tijdens de coronacrisis

  (21-04-2020)

  Om u en onze medewerkers goed te beschermen zijn er aanvullende maatregelen nodig in het gemeentehuis. Daarom passen wij onze dienstverlening aan. Alles wat online geregeld kan worden, kunt u daarom nu alleen nog online regelen.

 • Maatregelen voor zorgaanbieders

  (17-04-2020)

  Vanwege de coronacrisis hebben de vier Noordkop-gemeenten – Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel –besloten om maatregelen te nemen voor zorgaanbieders. De zorgaanbieders proberen, ondanks de beperkingen die gelden, de zorg voor onze inwoners zo goed mogelijk te laten doorgaan. Tegelijk zien we dat zij minder inkomsten hebben, terwijl de vaste lasten en loonkosten doorgaan.

 • Steun en vraag aan verenigingen

  (30-03-2020)

  Verenigingen in dorpen en stad van gemeente Schagen ontvingen een brief van wethouder Joke Kruit. Hierin meldt zij de maatregelen die in deze tijd gelden, om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. Ook vraagt de wethouder of verenigingen hun knelpunten, vragen en opmerkingen willen doorgeven aan de gemeente.

 • Eerste hulp bij thuisquarantaine met kinderen: opvoeden en beweging

  (27-03-2020)

  We kunnen ons voorstellen dat het plotseling thuiszitten met de kinderen een hele uitdaging kan zijn. Of u nu thuis moet werken of niet, het fulltime bezighouden van uw kinderen kan op lange termijn leiden tot wellicht wat irritatie en frustratie. Zowel vanuit u als ouder/verzorger als bij de kinderen zelf.

 • Termijn uitstel betalen belastingen verzet naar 1 oktober

  (25-03-2020)

  We gaan tot 1 oktober geen aanmaningen en dwangbevelen sturen aan ondernemers die door het coronavirus in financiële problemen zijn gekomen. De eerder genoemde termijn van 1 juli is hiermee verlengd tot 1 oktober.

 • Weekmarkt Schagen gaat door, met restricties

  (25-03-2020)

  Vrijwel alle markten in het land blijven open. Ook de donderdagse weekmarkt in Schagen gaat door. Belangrijk argument hiervoor is dat markten er ook zijn voor de voedselvoorziening. Net als supermarkten. Burgemeester Marjan van Kampen heeft strenge regels gesteld om de markt zo veilig mogelijk te houden. Voor zowel de marktverkopers als de bezoekers.

 • Geen leges voor aangevraagde en verleende evenementenvergunningen

  (25-03-2020)

  Wij merken dat veel organisaties hun evenement stop zetten door de maatregelen van het Rijk voor het coronavirus. Deze organisaties krijgen van de gemeente hun leges terug betaald.

Archief