Denk mee met het inwonerspanel

De gemeente neemt vaak beslissingen die invloed hebben op uw dagelijks leven. Dat kan gaan over de verkeerssituatie in uw straat, de aanleg van een trapveldje in uw wijk, maar ook over bezuinigingen die nodig zijn om rond te komen met het beschikbare geld.

Natuurlijk mag u van de gemeente verwachten dat ze de goede afwegingen maakt en de juiste beslissing neemt. Maar u kunt ook met ons meedenken. Dat kan bijvoorbeeld door deel te nemen aan ons digitale inwonerspanel.

Hoe denkt u mee?

Als u zich aanmeldt voor het inwonerspanel ontvangt u een aantal keer per jaar per  e-mail een uitnodiging om aan een enquête mee te doen. Zo’n enquête kan gaan over iets wat in uw eigen wijk gaat spelen, maar ook over een onderwerp dat voor de hele gemeente van belang is. U bepaalt zelf per keer of u meedoet. Aanmelding bij het panel verplicht u dus tot niets.

Is deelname anoniem?

Ja. De gegevens die u invult worden anoniem verwerkt door onderzoeksbureau I&O Research. Daarbij worden persoonlijke gegevens losgekoppeld van antwoorden. Wij kunnen dus nooit zien welke persoon welk antwoord heeft ingevuld. Deelname aan enquêtes is dus anoniem.

Hoe meldt u zich aan?

Heel eenvoudig: vul het aanmeldformulier in. Wij gaan dan na of u als inwoner van onze gemeente ingeschreven staat. Zo ja, dan ontvangt u binnen vijf werkdagen van ons een brief waarin staat dat u wilt deelnemen aan het inwonerspanel. Ook krijgt u van het onderzoeksbureau I&O Research een e-mail met daarin een link waarmee u uw inschrijving kunt bevestigen. De rest wijst zich helemaal vanzelf. Wilt u weten welke onderzoeken al gehouden zijn en wat de uitkomsten daarvan zijn? Kijk dan op de website van het inwonerspanel.

Aanmelden

Aanmelden

Meerdere personen op één adres?

Willen er meer bewoners die op uw adres wonen meedoen? Bijvoorbeeld uw partner of kinderen die 18 jaar of ouder zijn? Dan hebben we van hen allemaal een apart e-mailadres nodig. Vul in dat geval allemaal apart het aanmeldformulier in. U kunt namelijk niet met hetzelfde e-mailadres meerdere keren de enquête invullen.

Resultaten onderzoeken

Alle rapporten met de resultaten zijn te lezen op de website van het inwonerspanel.