Experience Center

De komst van een nieuw experience center in Petten een feit. De samenwerkingsovereenkomst door vertegenwoordigers van NRG|PALLAS, Europese Commissies Joint Research Centre (JRC), TNO en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is ondertekend. In het interactieve belevingscentrum kunnen bezoekers vanaf 2025 ‘leren door te beleven’ over thema’s waterbeheer, energietransitie en nucleaire geneeskunde. 

Het Experience Center is een gezamenlijke ambitie vanuit voormalige gemeente Zijpe en uit de structuurvisie om toe te werken naar een open kennis campus.

De doelstelling is om op een centrale plek informatie over organisaties die gevestigd zijn op de Energy & Health Campus te delen. De partijen zijn NRG, Pallas, TNO en JRC en het Hoogheemraadschap. Het gebouw wordt gerealiseerd door ontwikkelaar Het Nieuwe Strand Petten (HNSP) op het recreatieterrein. Het doel is een inkijk, begrip en waardering voor het werk van EHC organisaties te creëren en het maatschappelijk belang daarvan. Het wordt een doorloop door spannende ruimtes met interactieve experiences, objecten en mini shows waarmee je de must-know informatie over de vier thema’s water, energie, nucleaire geneeskunde en Petten zelf kunt ophalen.

impressie van het te bouwen Experience Center Petten