HOME  |  Nieuws

Nieuws

Onderstaand nieuws plaatsen wij ook tweewekelijks in Schagen op Zondag.

 • Uitkomsten Week van de Omgevingsvisie bekend, werksessies op 11 en 16 maart a.s.

  Tijdens de Week van de Omgevingsvisie werd gesproken met inwoners en andere betrokkenen over de toekomst van onze gemeente. Daarmee zijn we er nog niet. Welke waarden nemen we mee naar de toekomst? Daarover zijn twee werksessies gepland in maart. Samen bepalen we toekomstige omgevingswaarden van dorpen en stad in onze gemeente.

 • Intentieovereenkomst woningbouw Oudshoorn

  Op het terrein van aannemersbedrijf Oudshoorn komen 100 woningen. We hebben samen met Bot Bouw uit Heerhugowaard op 18 februari 2020 een intentieovereenkomst getekend om een nieuwe, duurzame woonwijk te ontwikkelen op de locatie Zuiderweg 4-6 in Schagen.

 • Samen zonnepanelen kopen via ‘Daken vol Zon’

  We starten samen met Duurzaam Bouwloket de actie ‘Daken vol Zon’ in de dorpen en stad van de gemeente. Via deze actie kunnen inwoners met elkaar voordelig zonnepanelen kopen. Inwoners kunnen zich gratis inschrijven en krijgen dan vrijblijvend een aanbod op maat. Wethouder Hans Heddes: “Duurzaam bezig zijn is belangrijk voor mens en milieu en uiteindelijk voor je portemonnee. Wij zijn graag duurzaam en steunen daarom deze actie. We geven de aarde immers door aan onze kinderen.”

 • Gratis compost

  Op zaterdag 28 maart kunnen inwoners tussen 9:00 en 12:00 uur gratis compost ophalen op de gemeentewerf aan de Zijperweg 12 in Schagen. We organiseren deze actie samen met HVC, die de compost beschikbaar stelt. Compost komt voort uit uw groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval). Door deze compost te gebruiken in uw tuin, hergebruikt u uw gft-afval op een nuttige manier.

 • Ondergrondse afvalcontainers en papierbakken in ‘t Zand

  Eind juni worden op 14 locaties in ‘t Zand ondergrondse containers geplaatst. Deze ondergrondse afvalcontainers zijn voor de inzameling van huishoudelijk restafval. Pas als deze gebruiksklaar zijn en de inwoners voorzien zijn van een afvalpasje, worden de grijze afvalbakken aangepast naar een papierbak. “Door de nieuwe afvalinzameling bij woonhuizen in Petten en in Schagen is het scheidingspercentage aanmerkelijk toegenomen. Ditzelfde resultaat willen we nu ook in ‘t Zand gaan bereiken”, aldus wethouder Hans Heddes.

 • Gemeentelijke aanslagen verzonden

  Inwoners en bedrijven in onze gemeente ontvangen op 29 februari 2020 de aanslag gemeentelijke heffingen, inclusief de WOZ-waarde.

 • Uniek paspoort knalt eruit

  Wethouder Joke Kruit heeft op woensdag 26 februari het Museumpaspoort in ontvangst genomen. Hierin staan alle elf musea uit dorpen en stad van de gemeente vermeld. Bezoekers kunnen met het paspoort stempels verzamelen en zo in aanmerking komen voor een VVV-bon. Vanwege de mooie vormgeving en de beschrijving van de musea, noemen de SMS (Samenwerkende Musea Schagen) dit paspoort trots een ‘echt hebbeding’.

 • VVD Statenleden op werkbezoek

  Vrijdag 21 februari kwamen de VVD Statenleden Mirjam van Meerten en Grethe van Geffen, beiden lid van de commissie Mobiliteit en Bereikbaarheid hoogst persoonlijk de Burgervlotbrug bekijken en luisteren naar de presentaties over de mogelijkheden en wensen voor een veilige oeververbinding.

 • Recordaantal buitenlandse bedrijven kiest voor Nederland

  Ook regio Noord-Holland Noord profiteert

  De Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) publiceerde vandaag mooie resultaten over 2019. Zo kozen in 2019 397 internationale ondernemingen - zoals Fresenius, FUJIFILM Irvine Scientific en Swisscom - met hulp van het Invest in Holland-netwerk voor ons land. Deze bedrijven verwachten in de eerste drie jaar ruim 14.000 directe banen te creëren en 4,3 miljard euro in hun projecten te investeren. In de regio Holland boven Amsterdam zijn Pall Medistad, Google en Microsoft goed voor zo’n 2.5 miljard aan investeringen en uitbreiding van zo’n 300 arbeidsplaatsen. Dus ook in onze regio geven internationale bedrijven een boost aan het investeringsklimaat.

 • Jaarlijks behoefteonderzoek uitbreidende ondernemers

  Ondernemers in dorpen en stad van onze gemeente krijgen deze maand het verzoek om mee te doen aan een onderzoek. Evenals in de vier voorgaande jaren willen wij en de Ondernemersfederatie Schagen (OFS) weten of de ondernemers uitbreidings- en/of verhuisbehoeften hebben.

 • Basisschool Sint Barbara start met DrinkWater

  Maandag 24 februari vanaf 8.30 uur verzorgen wethouder Sigge van der Veek en mascotte Druppie de feestelijke start van de JOGG DrinkWater-campagne. Dit op basisschool St. Barbara in Tuitjenhorn en op de peuterschool De Paddenstoel in Tuitjenhorn.

 • Cameraplaatsing bij Schagen United

  Donderdag 20 februari wordt een camera geplaatst bij de parkeerplaats van sportpark Groenoord in Schagen. Dit volgens aanwijzingsbesluit van de burgemeester. De camera registreert 360 graden van het gebied. Het is nodig om vernielingen en vandalisme bij het sportpark te verminderen. Van de beeldregistratie gaat een preventieve werking uit.

 • College staat ‘Schagen Live’ in Spartahal niet toe

  Het college van burgemeester en wethouders verleent geen evenementenvergunning voor het evenement ‘Schagen Live’ op 25 april 2020. Dit evenement is echter wel uitverkocht.

 • Woning en loods gesloten wegens hennepteelt

  Op last van burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen is donderdag 20 februari een woning en een loods aan de Korte Ruigeweg 30 in Oudesluis gesloten, voor de duur van drie maanden. Dit in verband met een aangetroffen hennepplantage.

 • Participatieonderzoek gemeente: inwoner wil invloed op plannen omgeving

  Inwoners geven aan graag invloed te hebben op plannen en projecten van de gemeente. Vooral op plannen waar het de directe leefomgeving betreft. Zelf de handen uit de mouwen steken bij de uitvoering van plannen en projecten is niet populair onder inwoners. Dit zijn enkele conclusies uit het onderzoek naar participatie dat gemeente Schagen eind vorig jaar heeft gedaan en dat nu afgerond is.

 • Uitkeringsgerechtigden ontdekken werken in het groen

  Maakt het uit wat je buiten doet? Of is het belangrijker wat buiten doet met jou? Onder dit motto hebben donderdag ruim dertig werkzoekenden uit de Kopgemeenten de kans gekregen om hun antwoord op deze vragen te ontdekken. Dat deden ze door kennis te maken met het arbeidsmarktproject GroenStart tijdens speeddates bij Project De Nollen in Den Helder.

 • Koninklijke onderscheiding voor Hans Duin

  Maandag 17 februari reikte burgemeester Marjan van Kampen – Nouwen een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Hans Duin. Dit gebeurde na afloop van de voorstelling die aan Hans Duin werd opgedragen, in het Scagon Theater in Schagen.

 • Foutje in de afvalkalender

  Woont u in de wijk Groeneweg of Nes-Noord en heeft u nog oud papier staan? Zaterdag 15 februari wordt dit opgehaald door Wijkvereniging Groeneweg.

 • Werkgroep Tuitjenhorn voor aanpak overlastgevers

  In de eerste week van februari 2020 vond een ontmoetingsavond plaats in Tuitjenhorn. We spraken met inwoners en politie over overlast-gevende jeugd. Aan het einde van de avond was iedereen het erover eens dat een werkgroep nodig is. Een groep die samen gaat kijken naar wat wij samen met de buurt kunnen doen tegen dit probleem.

 • Werkbezoek Statenleden VVD nieuwe oeververbinding Burgervlotbrug

  Een afvaardiging van de provinciale VVD-fractie komt op vrijdag 21 februari naar Burgerbrug. In café Halfweg laten zij zich informeren over de wens om een vaste oeververbinding te krijgen in Burgervlotbrug.

 • Kermis Dirkshorn terug op het vernieuwde Dorpsplein

  Kermis Dirkshorn keert na 2 jaar van reconstructie weer terug op het Dorpsplein. Door de grootschalige reconstructie in Dirkshorn in 2018 en 2019 moest kermis Dirkshorn tijdelijk uitwijken naar de toegangsweg tot de tennis- en voetbalvereniging. Met de terugkeer van de kermis op het Dorpsplein kan er weer als vanouds gezellig kermis gevierd worden in het centrum van het dorp.