HOME  |  Nieuws

Nieuws

 • Burgemeester begroet wandelaars

  In de reeks wandeltochten in onze omgeving, die het Noord-Hollands dagblad organiseert, ging de route vanmorgen in en door Sint Maarten. De start was in Valkkoog, ook al zo’n mooi dorp in onze gemeente. Burgemeester Van Kampen heeft de wandelaars begroet en een goede start gegeven met een appeltje voor de dorst.

 • Opruimen asbest in ’t Zand loopt voorspoedig

  Donderdag 10 augustus heeft een uitslaande brand, een garage met de daarboven gelegen woning aan de Irenestraat in ’t Zand volledig in de as gelegd. Tijdens de brand is er ook asbest vrijgekomen. Het opruimen van de asbestdeeltjes van de openbare weg vond die nacht nog plaats. Op vrijdag 11 augustus zijn de paden naar de woningen schoongemaakt en is nogmaals de openbare weg schoon gemaakt.

 • Geen sociale woningbouw aan de Denneweg in Callantsoog

  Het plan om woningbouw mogelijk te maken op de hoek Denneweg/Duinroosstraat wordt mogelijk losgelaten. We hadden, samen met WoonCompagnie, een plan ontwikkeld voor 13 sociale huurwoningen op deze locatie. Bij een bijeenkomst voor de inwoners van Callantsoog, die in april is gehouden, werd aan wethouder Jelle Beemsterboer duidelijk gemaakt dat de inwoners van Callantsoog op deze locatie geen woningbouw willen. Daarom gaat de wethouder aan de gemeenteraad voorstellen om dit woningbouwplan te schrappen.

 • Creatieve zelfbouw centraal in dorpshart Warmenhuizen

  In november start de verkoop van kavels aan de Doorbraak in Warmenhuizen.

  Wij zijn eigenaar van de grond en verkopen de kavels zelf. Het worden kavels in verschillende grootte en prijsklasse, waardoor zelfbouw van diverse type woningen (starters-, twee onder een kap, vrijstaand-) en een klein appartementengebouw, binnen bepaalde randvoorwaarden, mogelijk zal zijn. In oktober wordt meer bekend over de diverse kavels en prijzen.

 • Brand bij tankstation TinQ in ‘t Zand

  Donderdagavond 10 augustus omstreeks 20.00 uur was er een uitslaande brand in een garage achter het TinQ tankstation aan de Irenestraat. Door de grote rookontwikkeling werd al snel geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

 • Vervoer naar strand Sint Maartenszee

  In een elektrische golfkar naar het strand van Sint Maartenszee. Voor strandbezoekers is het sinds vorige week mogelijk om dit te doen. Vanaf de slagboom rijdt een golfautootje tegen vergoeding van slechts één euro naar het strand. Badgasten die slecht ter been zijn of geen zin hebben om te lopen, kunnen gebruik maken van deze service.

 • Paraffine op onze stranden

  Over een groot gedeelte van de kust van Noord-Holland is vandaag paraffine aangetroffen. Rijkswaterstaat is begonnen met het opruimen van de aanzienlijke hoeveelheid paraffine. Dit neemt zeker enkele dagen in beslag.

 • Nieuwe Nederlanders

  De gemeente Schagen is 7 Nederlanders rijker. Op 7 augustus 2017 kregen 3 volwassenen en 4 kinderen uit handen van burgemeester Van Kampen het Koninklijk Besluit uitgereikt. Dit hoort bij de verlening van het Nederlanderschap.

 • Officiële opening fietstunnel Nes

  Donderdag 3 augustus werd de fietstunnel aan de Nes door provincie Noord-Holland in het bijzijn van wethouder Sigge van der Veek officieel geopend. Deze fietstunnel was een wens van velen. De heer J.B.J. (Jan) Ensink heeft het initiatief genomen en zich voor de fietstunnel ingezet tijdens zijn periode als raadslid van de gemeente Schagen (2002 – 2013). Met de komst van de fietstunnel is een veilige onderdoorgang onder N241 gemaakt. Tegelijkertijd kan iedereen de historie van Schagen opnieuw beleven met het kunstproject aan de tunnelwand: ‘Monster van Nes’.

Archief