HOME  |  Nieuws

Nieuws

 • Start uitvoering knelpunten toegankelijkheid mindervaliden

  Eind september start gemeente Schagen met de aanpak van knelpunten in de openbare ruimte voor mindervaliden in de gehele gemeente. “De staat van onderhoud en wijze van inrichting van de openbare ruimte verdient verbetering en op veel locaties en bepaalde inrichtingsgebieden is dit zelfs noodzakelijk. Zeker daar waar het de toegankelijkheid en de bruikbaarheid van deze openbare ruimte voor mensen met een beperking betreft,” licht wethouder Hans Heddes toe. “Het college van gemeente Schagen heeft dit probleem onderkend en heeft geld voor de aanpak hiervan eind 2017 ter beschikking gesteld.”

 • Gemeente en Het Nieuw Strand Petten BV tekenen overeenkomst over Corfwatergebied

  De gemeente Schagen en HNSP hebben overeenstemming bereikt over het  herontwikkelen van camping Corfwater, hotel Corfwater (voorheen Huis ter Duin) en de manegekavel. Beide partijen hebben afspraken gemaakt over de voorwaarden die gelden voor de samenwerking bij het realiseren van de plannen.  Het gezamenlijke doel is om dit gebied te kunnen ontwikkelen en hiermee een bijdrage te leveren aan de doelstellingen van de structuurvisie Petten. Wethouder Jelle Beemsterboer over de overeenkomst: ”Met het tekenen van deze overeenkomst zetten we een belangrijke en grote stap richting de herontwikkeling van plandeel Corfwater en daarmee de verdere ontwikkeling van Petten.”

 • Woonverhaal brengt duurzaam wonen dichterbij

  Op zaterdag 3 en 10 november 2018 vindt voor de zesde keer de Nationale Duurzame Huizen Route plaats. Door heel Nederland zijn honderden duurzame woningen te bezoeken. Gastvrije huiseigenaren stellen hun huis open voor mensen die zich willen oriënteren op het verduurzamen of zelfs aardgasvrij maken van hun woning, VvE of wijk. Er is een grote variatie aan soorten woningen en maatregelen te bekijken; van monumentaal tot nieuwbouw, van rijwoning tot villa en van kleine isolatiemaatregelen tot een woning zonder energierekening.

 • Schagen werkt aan dementievriendelijk Noord-Holland

  Op 21 september, Wereld Alzheimerdag, neemt gemeente Schagen het stokje over van gemeente Alkmaar in de ontwikkeling naar een dementievriendelijk Noord-Holland. Ook Schagen wil een gemeente zijn waarin iedereen op een veilige en prettige manier aan het openbare leven kan meedoen.

 • Voorselectie Geluksplekken door scholen en jury

  De lijst van ruim zeventig Geluksplekken, verspreid over dorpen en stad van gemeente Schagen,  is sinds deze zomer bekend. Deze lijst is terug te vinden op onze pagina 'geluksplekken'. Alle nominaties zijn een Geluksplek, maar per kern wordt er één Geluksplek extra in het zonnetje gezet en voorzien van een officieel Geluksbord met Gelukstips van Leo Bormans.

 • Uitreiking Schager compliment

  Dinsdag 18 september reikte wethouder Joke Kruit het Schager Compliment uit aan Wim Dijkstra. Wim is dit jaar 15 jaar de beheerder van wijkgebouw de Groene Schakel in Schagen.

  De uitreiking vond plaats tijdens de Algemene Bestuursvergadering in het wijkgebouw.

 • Levering elektrische bedrijfsauto's voor gemeente Schagen

  Vrijdag 14 september kreeg wethouder Hans Heddes uit handen van Mark Kruger van dealer Stokman de stekker van de eerste 7 elektrische bedrijfsauto’s overhandigd. De volledig elektrisch aangedreven Renault Kangoo ZE is herkenbaar aan het groene logo. Medewerkers van de gemeente maken veel korte ritten. Dat maakt elektrisch rijden bijzonder rendabel. Bij aanschaf is een elektrische auto duurder, maar op termijn wordt ruim 8.500,- per jaar bespaard op brandstof.

 • Fitveld is nieuwe naam beweegplein in Schagen

  Zaterdag 15 september is het nieuwe beweegplein bij het Regius College, aan de Emmalaan, geopend. Wethouder Heddes heeft samen met danseres, presentatrice en JOGG-ambassadrice Ingrid Jansen de nieuwe naam onthuld: Fitveld. De opening van dit Fitveld was tevens de aftrap van de Nationale Sportweek.

 • Officiële opening Beweegplein

  Na circa 2 jaar voorbereiding is het nu zover: er ligt een mooi beweegplein naast het Cruyff Court bij de Emmalaan – Julianalaan in Schagen. Op zaterdag 15 september wordt het beweegplein officieel geopend. Wethouders Hans Heddes verricht de feestelijke opening en maakt de nieuwe naam bekend. “Bewegen is belangrijk. Niet alleen voor onze jeugd, maar ook voor ons als volwassenen. Door de aanleg van deze beweegplek hebben wij centraal in Schagen een mooie, openbare beweegomgeving voor jong en oud ,” licht wethouder Hans Heddes toe.

 • Verkiezing duurzaamste huis van Nederland

  Dit jaar vindt de verkiezing van het duurzaamste huis van Nederland plaats. Trotse huiseigenaren van een duurzame woning kunnen zich tot en met 30 september 2018 aanmelden bij de Nationale Duurzame Huizen Route. Een deskundige jury beoordeelt de woningen op o.a. energiezuinigheid, duurzaam materiaalgebruik en klimaatbestendigheid. In een aantal provincies kan het publiek stemmen op het duurzaamste huis van de provincie. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats in november. 

 • Glasvezel: nader besluit in september

  De aanmeldperiode is voorbij. Helaas zijn er nog niet voldoende aanmeldingen binnen om op dit moment de gehele gemeente Schagen te voorzien van een gratis glasvezelaansluiting. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk. Kijk op www.schagenopglasvezel.nl

 • WOZ-taxatieverslag opvragen?

  Woont u in de gemeente Schagen? Of heeft u uw bedrijfspand in onze gemeente? Dan viel op 31 maart de belastingaanslag voor de ozb en afvalstoffenheffing bij u op de mat. Ook de WOZ-waarde van uw woning of pand zat daarbij.

Archief