HOME  |  Nieuws

Nieuws

 • Dijkgraaf en burgemeesters lanceren fotoproject Westfriese Omringdijk

  Dijkgraaf Luc Kohsiek van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de burgemeesters van 10 West-Friese gemeenten gaven op 25 april in Andijk het officiële startschot voor het fotokunstproject Mijn Omringdijk.

 • Lintjesregen 2018

  Zeven inwoners van gemeente Schagen zijn vanmorgen donderdag 26 april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Marjan van Kampen reikte de Koninklijke Onderscheidingen uit.

 • Koninklijke Onderscheiding voor de heer D. Harting

  In Soesterberg is vanmorgen aan adjudant-onderofficier van de operationele dienst / nautische dienst D.(Dick)Harting uit Callantsoog een Koninklijke onderscheiding uitgereikt.

 • Ongenoegen over uitstel herstel Burgervlotbrug

  Burgemeester en wethouders hebben een boze brief gestuurd naar de provincie. Hierin geeft het college blijk van ongenoegen over uitgesteld herstel van de Burgervlotbrug. “Het is voor ons onbegrijpelijk dat nu pas duidelijk is dat meer onderdelen moeten worden vervangen”, schrijft het college geïrriteerd.

 • Aftrap Duurzaamheidspodium Schagen

  Op vrijdag 20 april is de aftrap gegeven voor het Duurzaamheidspodium. Op het Regius College kwamen de studenten van de HBO opleiding Business Studies aan InHolland in Alkmaar, de 4 VWO leerlingen van het Regius College, leraressen, initiatiefneemster van de Toekomststoel, voorzitter van de Ondernemers Federatie Schagen (hierna: OFS) en wethouder Sigge van der Veek bij elkaar om met elkaar kennis te maken.

 • Aantal kinderen met overgewicht in Schagen gedaald

  In de periode 2014-2016 is het percentage overgewicht (inclusief obesitas) bij kinderen in Schagen gedaald. Dit blijkt uit de metingen die door de JGZ (jeugdgezondheidszorg) verpleegkundigen zijn uitgevoerd. De gemeente ziet hierin een bevestiging dat het loont om te investeren in projecten die een gezonde leefstijl stimuleren.

 • Actie ‘tegel eruit – groen erin’ groot succes

  De actie ‘tegel eruit – groen erin’ is een groot succes. 59 bewoners uit meer dan 10 straten in de gemeente Schagen hebben zich voor de actie aangemeld. Binnenkort krijgen deze bewoners van de gemeente allemaal een vlinderstruik voor in hun voortuin.

 • Schuldhulpmaatjes Humanitas groot succes

  52 inwoners van de gemeente Schagen hebben in 2017 dankzij schuldhulpmaatjes van Humanitas hun financiële situatie op orde kunnen brengen, waardoor een ingrijpender schuldhulp-traject niet nodig was. De gemeente, die € 20.000 in het schuldhulpmaatjes-project van Humanitas investeerde, is zeer te spreken over het succes van deze aanpak.

 • Bijzondere strandjutters gezocht voor Expeditie Juttersgeluk

  Van 16 tot en met 31 mei gaat de Expeditie Juttersgeluk alle Noordzeestranden schoonmaken samen met mensen voor wie een gewone baan niet zo gewoon is en jij kan daarbij helpen! Op woensdag 23 mei komen ze langs in de gemeente Schagen.

 • Geluksplekken

  Kinderen uit Schagen en een professor uit België spraken op dinsdag 17 april samen over geluk en wat je gelukkig kan maken. Wat is belangrijk? Vrienden, familie, iets geven en zien hoe blij de ander er mee is. Dit en nog veel meer noemden de kinderen op.

 • Koninklijke Onderscheiding voor André Duivenvoorden

  Zaterdag 14 april ontving de heer André Duivenvoorden (80) uit Callantsoog een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Marjan van Kampen. André Duivenvoorden is nu Ridder in de Orde van Oranje Nassau, voor zijn inzet in de bloembollencultuur en de stichting Poldertuin. De uitreiking vond plaats na afloop van de opening van de Poldertuin in Anna Paulowna.

 • Appartementencomplex Beethovenlaan (bijna) energieneutraal

  Wij hebben samen met de Wooncompagnie geïnvesteerd in de 260 zonnepanelen die op het dak van het appartementencomplex aan de Beethovenlaan zijn aangebracht. Door het plaatsen van deze panelen worden de 48 appartementen nagenoeg energieneutraal.

 • Ondertekening Participatieverklaring

  Mensen die zich vanuit het buitenland in Nederland vestigen, moeten een inburgeringscursus volgen. Aan het einde van de training ondertekenen de cursisten een Participatieverklaring. Door ondertekening geven zij aan te willen integreren in de Nederlandse samenleving en zich de Nederlandse kernwaarden (waarden en normen) eigen te willen maken. Afgelopen week heeft een zeer enthousiaste en gemotiveerde groep zo’n verklaring ondertekend in het bijzijn van wethouder Ben Blonk.

 • Vernieuwing ondergrondse afvalcontainers in gemeente Schagen

  Gemeente Schagen vernieuwt in de aankomende drie weken 50 stuks ondergrondse restafval- en glascontainers. Dit zijn oude ondergrondse afvalcontainers daterend uit 2002 – 2005. De inworpzuilen en afdekplaten worden compleet vernieuwd.

 • Vrijmarkt in Schagen

  Op Koningsdag, vrijdag 27 april, zijn er vrijmarkten. Ook in stad en dorpen van gemeente Schagen. Omdat de openbare weg wordt gebruikt en er voldoende orde en veiligheid moet blijven, gelden er spelregels. Met name voor stad Schagen.

 • WOZ-taxatieverslag opvragen?

  Woont u in de gemeente Schagen? Of heeft u uw bedrijfspand in onze gemeente? Dan viel op 31 maart de belastingaanslag voor de ozb en afvalstoffenheffing bij u op de mat. Ook de WOZ-waarde van uw woning of pand zat daarbij.

 • WOZ-waarde voor belastingaangifte

  Bent u druk bezig met uw belastingaangifte voor de inkomstenbelasting? Dan heeft u daarvoor de WOZ-waarde van uw woning nodig. Let op: dit is de WOZ-waarde met als peildatum 1 januari 2016. Deze heeft u vorig jaar - februari 2017 - van ons gekregen, samen met de aanslag van de gemeentelijke belastingen.

Archief