HOME  |  Nieuws

Nieuws

 • Pak je kans, want je toekomst begint nu

  Ben je vrouw en zoek je een mogelijkheid om te leren, leren en werken, een (nieuwe) baan of loopbaan? Ook dit jaar komt Kracht on Tour weer naar Noord-Holland Noord. In oktober en november zijn meerdere bijeenkomsten gepland: in Hoorn, Alkmaar en Schagen. Op 22 november in Schagen.

 • Werkzaamheden aan het spoor

  Van 21 t/m 29 juli zijn er grootschalige werkzaamheden op station Zaandam aan een nieuwe spooroverbouwing. Tegelijkertijd voert ProRail onderhoudswerkzaamheden uit aan het spoor tussen Zaandam en Uitgeest en op het emplacement van Uitgeest.

 • Handhaving bezoekt kustdorpen

  In juli 2018 komen handhavers van gemeente Schagen langs in de kustdorpen Petten, Sint Maartenszee, Callantsoog en Groote Keeten. Zij lopen rond en maken een praatje met inwoners.

 • Woon of werk je in een monument? Gratis muurschildje!

  Iedereen die in een monumentaal gebouw werkt of woont, kan gratis een muurschildje komen halen in het gemeentehuis. Op dit schildje staat dat hier sprake is van een monument. Je mag het zichtbaar op de buitenmuur bevestigen. Zodat iedereen die langsloopt, herkent dat dit gebouw een bijzondere status heeft.

 • Dierenambulance Schagen-Hollands Kroon kan even niet rijden

  De dierenambulance Schagen – Hollands Kroon vervoert gevonden zwerfhuisdieren. Soms zijn de dieren gewond of overleden. Ook gewonde, in het wild levende dieren en vogels, zoals zwanen en reigers, vervoert de dierenambulance. Deze week is duidelijk geworden dat, door gebrek aan vrijwilligers, voorlopig niet meer gereden kan worden in het zuidelijk deel van Hollands Kroon en Schagen, vanaf 1 juli 2018.

 • Eerste paal voor acht starterswoningen in Dirkshorn

  Woensdagmiddag 18 juli om 12.30 uur  slaan wethouder Jelle Beemsterboer en initiatiefnemer Bouwend Waarland de eerste paal voor acht nieuwe woningen in Dirkshorn. Het zijn starterswoningen, die door Bouwend Waarland/Wever Bouw worden gebouwd voor jonge Dirkshorners.

 • Informatieavond over ‘Buitenvaert’ Schagerbrug

  Op dinsdagavond 17 juli, 19.30 uur  is in sporthal De Molentocht een informatieavond over woningbouw in Schagerbrug. Het gaat om de beoogde locatie ‘Buitenvaart’ aan de Schagerweg, achter de snackbar.

 • Start vervangen LED-verlichting in Schagen

  Deze zomer starten de werkzaamheden voor de vervanging van de openbare verlichting door LED-verlichting in de stad Schagen. Deze werkzaamheden worden in opdracht van gemeente Schagen uitgevoerd door Ziut BV en Van Vuuren.

 • Ondertekening Maaicontract

  Op 27 juni stapte wethouder Hans Heddes in Schagen op de maaimachine van Stoop Waarland. Met deze handeling ondertekende hij figuurlijk het contract voor het maaien van de openbare leefomgeving van gemeente Schagen. “Door dit contract wordt de gemeente voor de aankomende jaren door Stoop Waarland voor een groot deel ontzorgd in het onderhoud van onze openbare ruimte. Naast dat zij een lokale partij zijn, zijn zij ook zeer gericht op duurzaamheid. En dat vind ik heel belangrijk,” licht wethouder Hans Heddes toe.

 • Heb jij je Geluksplek al genomineerd?

  Een specifieke, openbare plek in je omgeving waar je graag komt. Een permanente, speciale plek met een bijzonder verhaal dat je met anderen wilt delen. Zo’n plek kun je nomineren als Geluksplek!

 • WOZ-taxatieverslag opvragen?

  Woont u in de gemeente Schagen? Of heeft u uw bedrijfspand in onze gemeente? Dan viel op 31 maart de belastingaanslag voor de ozb en afvalstoffenheffing bij u op de mat. Ook de WOZ-waarde van uw woning of pand zat daarbij.

Archief