HOME  |  Nieuws

Nieuws

Onderstaand nieuws plaatsen wij ook tweewekelijks in Schagen op Zondag.

 • Rechter vraagt vollediger besluit vergunningsweigering meubelspuiterij Warmenhuizen

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Schagen verleent geen vergunning aan de meubelspuiterij op het bedrijventerrein Huisweid in Warmenhuizen. Het bedrijf, dat hier al enige tijd actief was, had een vergunning aangevraagd om zich hier te mogen vestigen. Dit was nodig, omdat zo’n bedrijf hier volgens het bestemmingsplan niet mag. Hiertegen loopt een rechtszaak. De rechtbank heeft op 24 oktober tussenuitspraak gedaan. De rechter heeft de gemeente gevraagd om het besluit beter te beargumenteren.

 • Blootstelling aan gewasbeschermingsmiddelen. Hoe ga je daarmee om?

  Onze gemeenteraad wil inzicht krijgen in de blootstelling van bollenkwekers en omwonenden aan gewasbeschermingsmiddelen. Hoe gaat de sector hier mee om? Op maandagavond 9 december praat de raad daarover bij Bolle Noord, Groteweg 9 in ’t Zand. Inloop vanaf 19.00 uur, om 19.30 uur begint de beeldvormende vergadering. Belangstellenden zijn van harte welkom.

 • Monumentale boerderij verkocht

  De in Schagen bekende monumentale stolpboerderij aan de Molenweg 1 is verkocht.

 • Jeugdlintje voor Jesse Jaspers

  Woensdag 20 november reikte burgemeester Marjan van Kampen in pand Raak het Jeugdlintje van Schagen uit aan Jesse Jaspers. Hij heeft iemand uit het water gered.

 • Mooiste verbouwde West-Friese vrijstaande woning staat in Schagen

  De mooiste verbouwde woning van West-Friesland staat aan de Nes 40 in Schagen. Deze woning was genomineerd in de eerste verkiezing van het mooiste gebouw van Westfriesland, dat het Westfries Genootschap organiseerde.

 • Ondertekening Lokaal Sportakkoord

  Woensdag 6 november om 16.30 uur ondertekende wethouder Joke Kruit (Sport) het Lokaal Sportakkoord Schagen. Dit deed zij in de raadzaal van het gemeentehuis. Vertegenwoordigers van twintig sportverenigingen waren hierbij en tekenden ook.

 • Schager Compliment voor Theo Zutt

  Zondag 10 november reikte wethouder Joke Kruit het Schager Compliment uit aan Theo Zutt. Theo Zutt krijgt het Schager Compliment voor zijn inzet voor de samenleving van Warmenhuizen en omstreken. Hij zet zich al 30 jaar in voor de werkgroep Graag Gedaan in Warmenhuizen. Hier is hij verantwoordelijk voor het coördineren en organiseren van de bezorging van de maaltijdvoorziening in Warmenhuizen.

 • ‘Bankje van Joost’ onthuld bij Eenigenburg

  Maandagmiddag 18 november hebben wethouder Joke Kruit en Martin van Bourgonje in het dorp Eenigenburg een bankje onthuld. Dit bankje staat bovenop de Westfriese Omringdijk, in de nabijheid van het recreatiehuisje waar de overleden auteur Joost Zwagerman schreef. Hij ging wel eens op dit bankje zitten tijdens een fietstocht, om tot gedachten/inspiratie te komen. Het is dan ook het ‘Bankje van Joost’.

 • Ruimingsactie weesfietsen bij het station

  In september hebben we weer alle fietsen die geparkeerd stonden bij het station in Schagen gelabeld. Fietsen die een maand later nog steeds een label hadden, zijn door Stichting Wonen Plus Welzijn weggehaald en opgeslagen bij werkleerbedrijf De Factorie aan de Zijperweg 14 in Schagen.

 • College steunt uitbreiding groen in Tuitjenhorn

  Op 17 december neemt de gemeenteraad een besluit over een nieuw park. Naast het Roockershuyspark in Tuitjenhorn komt een nieuw park. Het Roockershuyspark is ontworpen en aangelegd door vrijwilligers en zij doen ook het onderhoud.

 • Geborgenheid bij Croon en Bergh

  In 2018 is Croon en Bergh als dé geluksplek in Burgerbrug aangewezen: de Geborgenheid van Croon en Bergh. Deze plek bestaat uit een rustgevend natuurgebied en de tuin rondom het kleinschalige woon- en werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking.

 • Waarschuwing voor klei op wegen

  De koolcampagne gaat weer van start. Gedurende deze campagne kan er klei op de weg liggen. Veroorzaakt door agrariërs die vanuit het land de weg oprijden. Deze modder kan door regen nog natter worden. Daardoor kan de weg spekglad zijn.

 • Aanvraag reisdocument niet mogelijk op vrijdag 29 november

  Vrijdag 29 november worden de aanvraagstations vervangen. Hierdoor kunnen er geen reisdocumenten worden aangevraagd. Wel kunnen ze worden opgehaald.