Sluit venster x

Aangepaste openingstijden

Ons gemeentehuis is elke werkdag alleen op afspraak open van 08.00 tot 12.00 uur en op dinsdag en woensdagmiddag van 13.00 uur tot 16.30 uur. U kunt een afspraak inplannen via de website of telefonisch op telefoonnummer (0224) 210 400.

Let op! Het maken van een afspraak is altijd gratis.

Meer informatie hierover vindt u ook op onze pagina Informatie over het coronavirus

HOME  |  Nieuws

Nieuws

Onderstaand nieuws plaatsen wij ook tweewekelijks in Schager Nieuwsblad.

 • Verkeerssituatie Markt Schagen terug naar normaal

  markt weer normale opstelling

  Maandag 19 oktober wordt de oude verkeerssituatie op de Markt in Schagen weer hersteld. De tijdelijke belijning voor de voetgangers wordt dan weggehaald, evenals de tijdelijke bebording.

 • Kermis Petten gaat niet door

  Door de aangescherpte coronamaatregelen gaat de kermis in Petten niet door. De kermis was gepland van 17 tot en met 20 oktober.

 • Nieuwe noodverordening vanaf 14 oktober

  Dinsdag 14 oktober heeft de veiligheidsregio Noord-Holland Noord de nieuwe noodverordening vastgesteld. Dit naar aanleiding van de maatregelen door de Rijksoverheid. De nieuwe noodverordening geldt ook voor onze gemeente. In de noodverordening staat beschreven wat er vanaf 14 oktober allemaal wel en wat er níet mag.

 • Einde aan provinciale Ruimte voor Ruimte regeling

  Provincie Noord Holland stelt naar verwachting eind oktober de Omgevingsverordening 2020 vast. Daarmee komt een einde aan de Regeling Ruimte voor Ruimte. Deze regeling bood de mogelijkheid woningen te realiseren, in ruil voor het slopen van storende agrarische bedrijfsgebouwen. Omdat agrarische bedrijven steeds groter worden, komen bedrijven die stoppen leeg te staan. De Ruimte voor Ruimte regeling maakte het mogelijk deze schuren en kassen niet te laten verloederen in het landschap. Door het eindigen van de regeling is het onmogelijk om nog nieuwe aanvragen in behandeling te nemen. Zo’n ruimte voor ruimte-project heeft namelijk al gauw een doorlooptijd van drie jaar.

 • Harde boodschap corona: het komt op ons gedrag aan

  Het kabinet had gisteravond een harde boodschap. Opnieuw moeten we in gedeeltelijke lockdown. Met maatregelen die pijn doen. Het aantal besmettingen móet omlaag. Ondertussen willen we de sociale en economische schade zo beperkt mogelijk houden.

 • Uitbreiding bediening en reparatie Oudste zeesluis van Europa

  De Oude Sluis is gerepareerd en weer veilig voor passanten over het water. Het afgelopen vaarseizoen heeft dit tot aanzienlijk meer gebruikers geleid. Vanaf volgend vaarseizoen wordt de sluis ook door vrijwilligers bediend, waardoor het rondje Oudesluis-Amstelmeer-Kolhorn-Oudesluis nog beter toegankelijk is.

 • Begroting 2021 gemeente Schagen sluit positief

  De begroting 2021 van de gemeente Schagen sluit positief. Joke Kruit, wethouder Financiën: “Waar het er lange tijd op leek dat we financieel in zwaar weer terecht zouden komen en flink moesten bezuinigen, is er voor 2021 voldoende geld om onze verplichtingen, beloftes en ambities waar te maken. Dit is mogelijk doordat we het geld dat we dit jaar niet hebben kunnen inzetten, nu willen inzetten voor 2021. Wat ook een belangrijke rol heeft gespeeld in het sluitend krijgen van de begroting is onze actie en lobby richting het Rijk. Hoewel we een sluitende begroting presenteren, staan de gemeentelijke financiën wel onder druk. Daarom gaat onze lobby richting het Rijk voor structureel meer geld door, zodat we ook ná 2021 een sluitende begroting hebben.”

 • “Iedere LHBTI+’er moet zichzelf kunnen zijn”

  coming out dag schagen

  Traditiegetrouw hijsen we ieder jaar op 11 oktober de regenboogvlag vanaf het gemeentehuis, op Coming Out Dag. Op die dag vieren we de acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit. De vlag is bedoeld om iedere LHBTI+-er te steunen.

 • Muzieklessen in de klas

  schagen muziek in de klas

  Muzieklessen op school dragen bij aan belangrijke onderdelen van de ontwikkeling van kinderen. Het geluksgevoel dat tijdens deze lessen ontstaat, is daar één van. Afgelopen week is er een aftrap gedaan voor de start van een tweede jaar.