Sluit venster x

Aangepaste openingstijden

Ons gemeentehuis is elke werkdag alleen op afspraak open van 08.00 tot 12.00 uur en op dinsdag en woensdagmiddag van 13.00 uur tot 16.30 uur. U kunt een afspraak inplannen via de website of telefonisch op telefoonnummer (0224) 210 400.

Let op! Het maken van een afspraak is altijd gratis.

Meer informatie hierover vindt u ook op onze pagina Informatie over het coronavirus

HOME  |  Nieuws

Nieuws

Onderstaand nieuws plaatsen wij ook tweewekelijks in Schagen op Zondag.

 • Waarschuwing voor misleiding op internet 

  Ook inwoners van de gemeente Schagen hebben last van online bedrijven die zich als tussenpersoon aanbieden voor diensten van de gemeente. Ze maken bijvoorbeeld tegen hoge kosten een afspraak met de gemeente of vragen voor inwoners een uittreksel aan. Terwijl inwoners dat ook rechtstreeks via de gemeente kunnen doen voor veel minder geld of zelfs gratis.

 • Samen zorgen voor veiligheid met regionale aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling

  De colleges van burgemeester en wethouders van 15 gemeenten in Noord-Holland Noord hebben de nieuwe regiovisie aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling Noord-Holland Noord 2020-2023 vastgesteld. Met de visie ‘Samen zorgen voor veiligheid’ zetten zij een belangrijke stap in de gezamenlijke aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling.

 • Eerste bijdrage ‘Fonds zonneparken Schagen’ tijdens feestelijke opening

  Op 14 september is het zonnepark van Kolksluis Solar B.V. aan de Parallelweg 45-47 in ’t Zand feestelijk in gebruik genomen. Daarmee is tegelijk een eerste bijdrage in het ‘Fonds zonneparken Schagen’ gestort. Kolksluis Solar B.V. overhandigt een bedrag van €10.000,- aan het Fonds voor zonneparken in Schagen. Deze bijdrage wordt verdubbeld met een eenmalige bijdrage vanuit onze gemeente.

 • Bronzen legpenningen Carnegie Heldenfonds voor Robert de Lange en Edwin Zoetelief

  Vrijdagmiddag 11 september ontvingen Robert de Lange uit Petten en Edwin Zoetelief uit Wieringerwaard elk de bronzen legpenning van het Carnegie Heldenfonds. Dit kregen ze uit handen van burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen. De uitreiking vond plaats tijdens een besloten bijeenkomst in Valkkoog. De twee mannen ontvingen de legpenning omdat zij iemands leven hebben gered.

 • Uitgestelde Koninklijke onderscheiding voor Arjen Molenaar

  Vrijdagmiddag 11 september ontving Arjen Molenaar uit Callantsoog alsnog zijn Koninklijke Onderscheiding. Dit gebeurde tijdens een besloten bijeenkomst in het botenhuis van de KNRM. De heer Molenaar ontving de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen.

 • Scan of fotografeer afval in de HVC afval-app

  Vanaf de bank een chipskoker scannen en weten waar u het kunt weggooien? In de keuken op uw smartphone zien in welke afvalbak u het theezakje kunt doen? Met de nieuwe functionaliteiten in de HVC afval-app is er een hulp in het huishouden. HVC wil afval scheiden steeds makkelijker maken om tot meer hergebruik te komen. Daarom is de afvalwijzer binnen de HVC afval-app uitgebreid met een barcodescanner en een foto mogelijkheid. In één oogopslag is nu duidelijk in welke bak een product hoort.

 • Bericht voor Cyber Agents - Hackshield

  Er is een nieuwe Quest beschikbaar! In de CopyKoppie-Quest leren de Cyber Agents alles over auteursrechten. Wat zijn dit en wanneer mag je teksten en afbeeldingen gebruiken?

 • Waarschuwing illegale verhuur woningen voor recreatief gebruik

  Als gemeente ontvangen we regelmatig klachten over woningen die verhuurd worden voor recreatief gebruik. Dat gebruik is meestal volgens het bestemmingsplan niet toegestaan.

 • Actief aan de slag met phishing-mail bij MKB-ondernemers

  Toename aantal cyberaanvallen door significante groei in aantal thuiswerkers tijdens Corona. Hoe goed zijn jouw medewerkers in het herkennen van phishing?

 • Nieuwe noodverordening vanaf 10 augustus

  Maandag 10 augustus heeft de veiligheidsregio Noord-Holland Noord de nieuwe noodverordening vastgesteld. Dit naar aanleiding van de maatregelen door de Rijksoverheid. De nieuwe noodverordening geldt ook voor onze gemeente. In de noodverordening staat beschreven wat er vanaf 10 augustus allemaal mag en ook wat er nog níet mag.