HOME  |  Nieuws

Nieuws

Onderstaand nieuws plaatsen wij ook tweewekelijks in Schagen op Zondag.

 • 23 januari informatiebijeenkomst ‘Langer zelfstandig thuiswonen’ in Tuitjenhorn

  Langer zelfstandig thuis wonen: Wat is mogelijk? Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Hoe doe je dat? Er komt nogal wat bij kijken. Waar moet je aan denken als je zo lang mogelijk zelfstandig wil wonen? Wat zijn de mogelijkheden binnen je eigen of andere woning? Welke partijen kunnen je ondersteunen? Op deze en andere vragen krijgen bezoekers tijdens de bijeenkomst ‘Langer zelfstandig thuiswonen’ op 23 januari in Dorpshuis Ahoj in Tuitjenhorn een passend antwoord. Deze bijzondere informatieochtend, die begint om 10.00 uur is een samenwerkingsverband van De Seniorenvereniging/KBO Tuitjenhorn, het wijkteam van de gemeente Schagen, Wooncompagnie, Wonen Plus Welzijn en de brandweer.

 • Op Kop maakt vliegende start

  Op Kop is live. Het platform en promotiecampagne voor het leren, werken en wonen in de Kop van Noord-Holland is vrijdagmiddag 17 januari gelanceerd. Zo’n 200 mensen uit bedrijfsleven, overheid en onderwijs zagen de ‘vliegende’ start van de website.

 • Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Wil Simons-Rijkers

  Zondag 19 januari reikte burgemeester Marjan van Kampen een Koninklijke Onderscheiding uit aan Wil Simons-Rijkers uit Schagerbrug. Dit gebeurde tijdens het Nieuwjaarsconcert van de Muziekvereniging Ons Genoegen in Amsterdam. Wil Rijkers is onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • Schager Compliment voor Jan Hoek

  Zaterdag 18 januari tussen 15.00-15.30 uur reikte wethouder Joke Kruit het Schager Compliment uit aan Jan Hoek. Dat gebeurde in dorpshuis Kolfweid, Jewelweg 7, 1759 HA Callantsoog, tijdens het Jan Hoek Bandstoottoernooi.

 • Kerstbomenactie ieder jaar geslaagder

  Het is inmiddels gebruikelijk dat we in de tweede week van januari kerstbomen inzamelen. Ieder jaar halen de kinderen meer kerstbomen op. Vooral de trend dat kinderen heel veel bomen ophalen zet door. Bij 50 bomen en meer komen we de bomen bij de kinderen ophalen. Dit jaar zijn er in totaal 6.000 kerstbomen ingeleverd ons.

 • Onthulling holocaustmonument ‘Levenslicht’ in Schagen

  Op 27 januari is het vijfenzeventig jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Over heel de wereld wordt daar bij stilgestaan. Om ook stil te staan bij de Holocaustslachtoffers uit onze gemeente, is van 24 januari tot 2 februari het tijdelijke Holocaustmonument Levenslicht te zien op het terrein van het Crematorium aan de Haringhuizerweg 3, 1741 NC (Yardenhuis van Schagen). De opening van holocaustmonument Levenslicht is vrijdagavond 24 januari om 19.30 uur.

 • Onze gemeente in RTL’s ‘Da’s goed geregeld’

  Zondagmiddag 19 januari rond 16.30 uur is onze gemeente op nationale TV. In het programma ‘Da’s goed geregeld’ van RTL4.

 • Ondertekening voor woningen op locatie Torenven Warmenhuizen

  Woensdag 15 januari om 11.30 uur ondertekenden het bestuur van Coöperatie Torenven en wethouder Jelle Beemsterboer een anterieure overeenkomst. Dit om te komen tot ontwikkeling van 21 nieuwe woningen in Warmenhuizen. De beoogde woningbouwlocatie is op de plaats van voormalige basisschool De Torenven op de hoek Dorpsstraat/Baan in Warmenhuizen. De woningen worden gepland in een appartementengebouw van twee woonlagen.

 • Machinebouwers stellen machines beschikbaar aan Inholland

  Op 15 januari 2020 werden de eerste machines afgeleverd bij het Innovatielab van Inholland om studenten in de praktijk te kunnen laten oefenen met wat ze in theorie geleerd hebben. Holland Mechanics en Total Productivity zijn de eerste TechValley-bedrijven die machines beschikbaar hebben gesteld.

 • Het beheer routenetwerken Kop van Noord-Holland in een hand

  Op 15 januari tekenden de wethouders van onze gemeente, de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon een overeenkomst met Recreatie Noord-Holland voor het beheer van de routenetwerken in de Kop van Noord-Holland. Hiermee komt het beheer van de routenetwerken voor wandelen, fietsen en varen samen met het beheer van de Toeristische Overstappunten (TOP’s) bij een organisatie te liggen.

 • Recreatieve staand-wantvisserij op zeebaars verboden

  Bent u geen beroepsvisser, maar maakt u wel gebruik van een visnet van het type “staand want”? Dan moet u er rekening mee houden dat u daar niet meer mee mag vissen op zeebaars. Als u zo toch zeebaars vangt, mag u die vis niet houden.

 • Sloopwerkzaamheden gestart voor locatie PALLAS-reactor

  De eerste week van januari begint sloopwerk op de Energy & Health campus in Petten. Op de locatie waar Pallas wordt gebouwd. Omwonenden zullen naar verwachting alleen enige overlast ondervinden bij de aanvoer van het groot materieel over de N9 en N502. Daarom wordt dit reeds voor 7 uur ‘s morgens gedaan.

 • Start renovatiewerkzaamheden Parkontwikkeling Waldervaart

  Maandag 6 januari start Bruin Groenvoorziening uit Burgerbrug met de 1e fase van de groenwerkzaamheden in het park Waldervaart. In deze fase brengt gemeente Schagen meer afwisseling aan in de beplanting, leggen zij avontuurlijke speelvoorzieningen aan en ook voor de bijen en vlinders zorgen zij goed.