Sluit venster x

Aangepaste openingstijden

Dienstverlening zoveel mogelijk digitaal en telefonisch

Wij werken alleen op afspraak. De onderstaande producten kunt u online regelen:

Ons gemeentehuis is elke werkdag op afspraak open van 8.00 uur tot 12.00 uur en op dinsdag- en woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur. Heeft u een afspraak? Dan doen wij de deur voor u open (volg de instructies bij de voordeur). Heeft u geen afspraak? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op telefoonnummer (0224) 210 400. Na 12.00 uur en op dinsdag en woensdag na 16.30 uur sluiten wij de voordeur.

Meer informatie hierover vindt u ook op onze pagina Informatie over het coronavirus

HOME  |  Nieuws

Nieuws

Onderstaand nieuws plaatsen wij ook tweewekelijks in Schagen op Zondag.

 • Sportpark Groenoord wordt ontmoetingsplek voor 55-plussers

  Lekker bewegen, een kop koffie drinken, een goed gesprek voeren. Dat is waar de Derde Helft in het kort om draait. Een sociale plek voor 55-plussers. Op sportpark Groenoord hebben verschillende sportverenigingen uit Schagen dit initiatief opgepakt. Daar start de ontmoetingsplek voor alle 55-plussers uit Schagen, leden en niet-leden van verenigingen, dit najaar.

 • Verkiezing kunst op twee rotonden in Schagen

  Op twee rotonden in gemeente Schagen komt een blijvend kunstwerk. Eén in stad Schagen bij bedrijventerrein De Witte Paal en de ander tussen Warmenhuizen en Tuitjenhorn in de Harenkarspelweg. Welke kunstwerken dat zijn, weten we als gemeente nog niet. Want we  vragen eerst de mening van de inwoners. Zij beslissen mee over welke kunstwerken hier precies mogen komen.

 • Vergunningen en kermissen in coronatijd

  Zonder vergunning kan er dit jaar geen nieuw evenement georganiseerd worden. Dit zolang het coronavirus heerst. Feestjes niet, ook de normale dorpskermis niet. Om het coronavirus dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt te beteugelen, moeten de mensen afstand tot elkaar houden. Toch wil gemeente Schagen voor kinderen wel een kermis in hun dorp mogelijk maken. Zelfs dat is onzeker: nieuwe richtlijnen van de Rijksoverheid kunnen het weer onmogelijk maken.

 • Schagen pakt illegale evenementen aan

  Op 16 juli voorkwamen we als gemeente Schagen wat in de volksmond een alternatieve Polderse Kermis werd genoemd. Op een terrein in Oudesluis waren twee tenten geplaatst en was een behoorlijke voorraad drank aangelegd (17 biervaten voor elk zo’n 200 glazen en 1248 flesjes drank). Er was geen vergunning aangevraagd. De hoeveelheid mensen en drank veroorzaakte gevaar van corona-besmettingen. De eigenaar van de grond werd een last onder dwangsom opgelegd om zijn terrein te ontruimen.

 • Wethouder Van der Veek startte Seniorenbus

  Woensdagmiddag 29 juli om 14.00 uur was wethouder Van der Veek bij de Seniorenbus. Die stond bij dagopvang De Nieuwe Nes aan het Schoenmakerspad 1 in Schagen. De wethouder gaf daar een officiële start aan de nieuwe Seniorenbus.

 • Antennes op het duin voor vleermuizenonderzoek

  Om te onderzoeken hoe vleermuizen vliegen en of zij last kunnen krijgen van windmolens op zee, plaatsen wetenschappers al enkele jaren antennes op enkele duintoppen in onze Noordkop. Op het Panoramaduin in Petten staat ongeveer van 1 augustus tot 15 november een vleermuis-meetstation.

 • Blijf bewegen in vakantie met Summerfun

  De afgelopen periode konden kinderen gratis kennismaken bij sportverenigingen en andere sportieve aanbieders. Dat krijgt nu een vervolg. Wethouder Joke Kruit: “Tegen een kleine vergoeding of gratis kan onze jeugd de hele vakantie lang sporten en bewegen via Summerfun op www.veiligsporten.nu.” Het initiatief komt van Team Sportservice, sportaanbieders zorgen voor de uitvoering.

 • Gemeente begint rookvrij-campagne in coronatijd

  Onder de slogan “Nu dan! Heel je omgeving rookvrij” beginnen we als gemeente een campagne om alle inwoners van de sigaret af te krijgen. In deze corona-tijd, nu de scholen en sportverenigingen weer begonnen zijn. “Hoe mooi zou het zijn als geen enkel kind in zijn omgeving wordt geconfronteerd met rokende mensen,” zegt wethouder Sigge van der Veek.