HOME  |  Nieuws

Nieuws

Onderstaand nieuws plaatsen wij ook tweewekelijks in Schagen op Zondag.

 • Met korting naar de film

  Zaterdagavond 21 september is er een voorstelling in filmtheater De Luxe. Speciaal met korting, voor mensen die zorg hebben voor een naaste met dementie.

 • Raadsfracties geven geld terug

  De jaarlijkse vergoeding voor onkosten van politieke partijen in de gemeenteraad is niet helemaal opgemaakt. Meerdere partijen waren zuiniger dit jaar. Daarom krijgt de gemeente ruim vierduizend euro terug.

 • Duurzaamheidslening groot succes: pot nagenoeg leeg

  Onze duurzaamheidslening is een groot succes. In zeven maanden tijd hebben meer dan 110 particuliere woningeigenaren een lening gekregen om hun woning duurzamer te kunnen maken. Dat betekent tegelijk dat het beschikbare budget van in totaal € 630.000,- bijna op is.

 • Waarschuwing voor klei op wegen

  De koolcampagne gaat weer van start. Gedurende deze campagne kan er klei op de weg liggen. Veroorzaakt door agrariërs die vanuit het land de weg oprijden. Deze modder kan door regen nog natter worden. Daardoor kan de weg spekglad zijn.

 • Inwonersavond nieuwe wijk Schagerbrug

  Op 1 oktober is er van 19.00 tot 20.30 uur een inloopavond in de sporthal Schagerbrug, Onderwerp is het kersverse initiatief voor nieuwe woningen op het B-veld. De gemeente wil hier graag woningen neerzetten en vraagt het dorp daarover mee te denken. Ook starters op de woningmarkt zijn van harte welkom.

 • NS regeling: sneller maar trein minder in spits

  De Nederlandse Spoorwegen (NS) werken aan de nieuwe dienstregeling die begint in 2022. Deze dienstregeling zal naar verwachting ingrijpender veranderingen met zich mee brengen dan in voorgaande jaren. Positief is dat de Intercity’s sneller in Amsterdam zijn, negatief is dat er een trein minder rijdt in de spits.

 • Werkzaamheden Heemtmeer

  In de week van 16 september 2019 start Stoop Groenvoorziening, in opdracht van gemeente Schagen, met werkzaamheden om de recreatieve waarde van het gebied en de watermilieu te verbeteren. Wethouder Hans Heddes; “Door deze aanpassingen hopen wij dat meer mensen van het meertje gebruik gaan maken om lekker te vissen of te wandelen. Daarnaast is de waterkwaliteit belangrijk voor de vissen.” De werkzaamheden duren ongeveer twee weken. Tijdens de werkzaamheden is het wandelpad afgesloten voor gebruik.

 • Inwoners genoten van voorstelling in Scagontheater

  Op 10 september was er een uitverkochte voorstelling over taal in het Scagon theater. Wethouder Joke Kruit heeft, evenals de volle zaal, genoten van zangeres Carola Smit en schrijver, pianist en accordeonist Dick Plat, beiden voorheen van BZN, en zanger Rene Karst.

 • Raad van State doet uitspraak over plan Kustzone Petten

  De Raad van State heeft uitspraak gedaan over het plan voor strandhuisjes en paviljoens op het nieuwe strand van Petten. De RvS heeft dit plan vernietigd.

 • Wateroverlast, we weten er van

  Uit een online enquête blijkt dat ongeveer een derde van onze inwoners wel eens wateroverlast heeft in de eigen tuin. Als deze mensen weten hoe zij dat simpel kunnen oplossen, wil ruim 85% van hen dat inderdaad doen.

 • Kustonderhoud Callantsoog van start

  Strand toegankelijk, werkgebied verboden terrein

  Rijkswaterstaat voert vanaf 9 september 2019 kustonderhoud uit bij Callantsoog. Door het aanbrengen van ruim 400.000 kubieke meter zand op het strand houden we de kust van Callantsoog op zijn plaats. Zo blijft het achterland goed beschermd tegen de zee. De werkzaamheden duren naar verwachting tot medio oktober 2019.

 • Jeugdlintjes voor ESG dance crew

  Zaterdagmorgen 7 september heeft burgemeester Marjan van Kampen meer dan twintig Jeugdlintjes tegelijk uitgereikt. Aan leden van de ESG dance crew. Dit gebeurde tijdens de uitzending van het programma Krieken bij Kitty Mertz op Noordkop Centraal.

 • Brandweerkazernes Dirkshorn en Schagerbrug

  De brandweerkazernes in Dirkshorn en Schagerbrug voldoen niet meer. Burgemeester Marjan van Kampen: “De kazernes zijn verouderd, de nieuwe brandweerwagens die in de toekomst gebruikt gaan worden passen er niet in en de uitrijmogelijkheden moeten worden opgeknapt.” Samen met de kazernecommandanten kijken wij naar de mogelijkheden om twee nieuwe functionele brandweerkazernes te ontwikkelen voor Dirkshorn en Schagerbrug.

 • Spoorslijpen in de nacht van 16 en 17 september op het traject tussen Anna Paulowna en Heerhugowaard

  In de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 september wordt de spoorrails tussen Anna Paulowna en Heerhugowaard geslepen. Dit vindt plaats tussen 0.40u en 6.10 u en wordt gedaan in opdracht van Prorail.

 • Bijeenkomst voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

  Zaterdag 21 september 2019 is het Wereld Alzheimerdag. Speciaal voor mensen met dementie en hun mantelzorgers is er dan een gezellige ochtend in Dorpshuis Kolfweid aan de Jewelweg 7 in Callantsoog. Wie wil komen, is welkom om gratis te genieten van liedjes van vroeger, een vrolijke beweegactiviteit en van elkaar.

 • Monumentale boerderij verkocht onder voorbehoud

  De in Schagen bekende monumentale stolpboerderij aan de Molenweg 1 is verkocht onder voorbehoud. Maandag zijn de enveloppen met de biedingen in het bijzijn van een notaris opgemaakt. In totaal ontvingen wij 5 biedingen.