HOME  |  Nieuws

Nieuws

Onderstaand nieuws plaatsen wij ook tweewekelijks in Schager Nieuwsblad.

 • Geen sportgala in december

  Als gevolg van de coronamaatregelen kan het 1e SportGala van Schagen van 9 december weer niet plaatsvinden. 

 • Ondertekening voor appartementen Parallelweg Schagen

  Donderdag 25 november ondertekenden Paauw Beheer B.V. en  wethouder Jelle Beemsterboer een anterieure overeenkomst. Aan de Parallelweg in Schagen worden 19 sociale koopappartementen gebouwd.

 • Tijdelijk geen verlichting in drie stadsstraten Schagen

  De straatverlichting is uitgevallen in de Landbouwstraat, Thorbeckestraat en Stationsweg in stad Schagen. Het betreft een ondergrondse storing. Herstel zal iets langer duren, omdat een meetwagen nodig is. Die kan niet eerder dan 3 december komen.

 • Gemeentehuis kleurt oranje in strijd tegen geweld tegen vrouwen

  Wij doen mee aan ‘Orange the World 2021’. Donderdag 25 november start deze wereldwijde 16-daagse campagne. Wij vragen tijdens deze campagne aandacht in de strijd tegen geweld tegen vrouwen. Wethouder Sigge van der Veek hees donderdag 25 november een speciale vlag op het gemeentehuis. Daarnaast is het gemeentehuis zestien dagen lang oranje verlicht. Ook delen wij verhalen van vrouwen die geweld hebben meegemaakt.

 • Parkeren op de Markt binnenkort weer mogelijk

  Vanaf 6 december is het weer mogelijk om op de Markt te parkeren. Samen met de winkeliersvereniging en de Stichting Evenementen Schagen (SES) is de gemeente tot dit besluit gekomen. De horecaondernemers op de Markt brengen dan hun terrassen terug naar het oorspronkelijke formaat. Ook wordt de belijning op het straatwerk verwijderd en de verkeersituatie wordt teruggebracht naar de oorspronkelijke situatie.

 • Gemeente Schagen kapt eind dit jaar 22 zieke bomen

  Dit najaar kapt gemeente Schagen 22 bomen. Uit inspectie blijkt dat de bomen zo slecht zijn dat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden. Een deel van de bomen is helemaal dood. Een ander deel lijkt op het eerste gezicht goed, maar de inspecteur twijfelde zeer over de kwaliteit. Na verder onderzoek met een echo- apparaat blijkt dat de stam van de bomen aan de binnenkant zo slecht is dat we ze weg moet halen. Het grootste deel van deze bomen is besmet door boomziektes, zoals kastanjebloedingsziekte, essentaksterfte en iepziekte.

 • Koninklijke Onderscheiding voor Emiel Burger

  Maandagavond 22 november ontving Emiel Burger eindelijk zijn Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Marjan van Kampen. Dit vond plaats in de brandweerkazerne aan de Sportlaan in Warmenhuizen.

 • Onderzoek Wengeweg in Warmenhuizen

  Sinds maandag 16 november vindt er een onderzoek plaats op het terrein van de firma Pronk aan de Wengeweg 2/2a in Warmenhuizen.