HOME  |  Nieuws

Nieuws

Onderstaand nieuws plaatsen wij ook tweewekelijks in Schagen op Zondag.

 • Overeenkomst Jeugdzorg-werkwijze: VIN

  Professionals die betrokken zijn bij jeugdigen onder de 23 jaar, kunnen werken volgens een verwijs-overeenkomst. De samenwerking rond het gebruik van de regionale verwijsindex VIN krijgt namelijk een vervolg. De 18 gemeenten vanuit de Kop van Noord-Holland (waaronder Schagen), Regio Alkmaar en West-Friesland hebben hun samenwerking vastgelegd in een vernieuwd convenant. Professionals uit de drie regio’s van Noord-Holland Noord kunnen elkaar via VIN vinden, zodat zij tijdige en passende hulp kunnen bieden.

 • Informatie nodig over monumenten

  We willen graag van alle gemeentelijke monumenten goede beschrijvingen hebben. Dit is nodig om toeristische routes en informatieborden te maken. Daarom vragen we eigenaren van monumenten om informatie.

 • Vrijetijdssector werkt samen tegen krapte op arbeidsmarkt

  Werkgevers in de vrijetijdssector in de Kop van Noord-Holland gaan de krapte op de arbeidsmarkt te lijf, door samen te werken en met onderwijs de kwaliteit van personeel te verhogen. Met dat uitgangspunt is maandag 14 oktober een bijeenkomst gehouden voor deze sector, vanuit het programma Match 2020 van De Kop Werkt!.

 • Gemeente peilt mening inwoners over participatie

  Wat vindt u van de manier waarop u als inwoner kunt meedenken over plannen van de gemeente? En als u zelf plannen heeft voor uw buurt waarover u contact heeft met de gemeente: hoe vindt u dan dat wij u begeleiden en hoe zouden wij u daarbij kunnen begeleiden? Om dit te weten te komen, vragen wij alle leden van ons online inwonerspanel om mee te doen aan een enquête over participatie. Donderdag 17 oktober krijgen de leden een mail met een link naar de online enquête. Invullen kan tot en met zondag 27 oktober.

 • Subsidie gemeentelijke monumenten

  Wij zijn in onze gemeente rijk aan cultureel erfgoed en hechten daar veel waarde aan. Het grote aantal monumenten is daar een voorbeeld van. Om deze monumenten in goede staat te houden hebben we een bedrag voor subsidie voor onderhoud én behoud van gemeentelijke monumenten in onze begroting opgenomen. Het subsidiebedrag van 2019 is nog niet volledig gebruikt.

 • Nieuwe afvalbakken in gemeente Schagen

  Donderdag 10 oktober nam wethouder Hans Heddes de nieuwe afvalbakken voor klein afval, frituurvet en kleine elektrische apparaten in Waarland officieel in gebruik.  Al deze spullen bevatten waardevolle grondstoffen. Door ze apart in te leveren zijn deze grondstoffen goed te recyclen. “Door deze nieuwe bakken maken we het onze inwoners nog makkelijker om dit soort spullen apart in te leveren zodat de grondstoffen weer voor andere dingen gebruikt kunnen worden. Gooi ze daarom niet weg in de grijze container, maar lever ze in bij de multi-mini-bak in jouw omgeving,” aldus wethouder Hans Heddes.

 • Begroting 2020 gemeente Schagen sluit positief

  De begroting 2020 van de gemeente Schagen sluit positief. Joke Kruit, wethouder Financiën: “Het is goed om te zien dat het ons weer gelukt is om onze begroting komend jaar en de jaren daarna sluitend te krijgen. En dat we volgend jaar weer veel mooie plannen kunnen realiseren. Ik maak mij er als wethouder ook sterk voor dat we niet meer geld uitgeven dan er binnenkomt.”

 • Evenement voor startende ondernemers in Noord-Holland

  Dinsdagavond 12 november, vanaf 18.30 uur, is er in Den Helder een speciale avond voor ondernemers die nog geen drie jaar aan het ondernemen zijn.

 • Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone (BIZ) ondertekend

  Op 9 oktober ondertekenden wij en de BIZ-vereniging Schagen Binnenstad een uitvoeringsovereenkomst. Wethouder Jelle Beemsterboer, secretaris Marlous Peetoom, penningmeester Gerard Stuijt en voorzitter Esther Cremer kunnen niet wachten tot de Bedrijveninvesteringszone voor de binnenstad een feit is.

 • Feestelijke opening Heemtmeer

  Woensdag 16 oktober om 10.30 uur opent wethouder Hans Heddes het vernieuwde Heemtmeer bij de Heemtweg in Warmenhuizen.

 • Kermis Schagen 2020 op de Markt en Nieuwstraat

  Kermis Schagen 2020 is weer op de Markt en Nieuwstraat. De kermis begint volgend jaar op vrijdag 19 juni en eindigt op zondag 28 juni. Wethouder Hans Heddes: ‘’De Nieuwstraat is klaar en dat geeft ons weer nieuwe mogelijkheden om de kermis op deze locatie te vieren.‘’

 • Oud-wethouder Harenkarspel Simon Steltenpool overleden

  Oud-wethouder Simon Steltenpool van de voormalige gemeente Harenkarspel is overleden. Hij werd 76 jaar.

 • Nationale Recycleweek

  In de week van 14 tot en met 20 oktober is de Nationale Recycleweek. Wie in deze week oude elektrische apparaten inlevert bij het afvalbrengstation aan de Zijperweg 12b in Schagen, ontvangt een kaartspel. Op deze kaarten staat informatie over inleverpunten en lees je alles over lampen en apparaten. Een leuke en leerzame beloning dus!

 • Waarschuwing voor klei op wegen

  De koolcampagne gaat weer van start. Gedurende deze campagne kan er klei op de weg liggen. Veroorzaakt door agrariërs die vanuit het land de weg oprijden. Deze modder kan door regen nog natter worden. Daardoor kan de weg spekglad zijn.

 • Een nieuwe woonvisie, inwoners denken mee!

  Wat is er belangrijk als het gaat om wonen, vooral in de toekomst? Wij maken een nieuwe woonvisie. Een woonvisie wordt gebruikt om toekomstige nieuwbouwplannen te toetsen en afspraken te maken met woningbouwverenigingen. Omdat alle inwoners samen de gemeente vormen, organiseren wij bijeenkomsten voor iedereen die wil meepraten over de nieuwe woonvisie. Elke bijeenkomst heeft een ander thema. De avonden gaan over de visie op wonen en woningbouw in algemene zin en dus niet over bouwlocaties en concrete projecten.

 • Nationale Duurzame Huizenroute ook in onze gemeente

  Op 2 en 9 november 2019 is de Nationale Duurzame Huizenroute. Op deze dagen laten huiseigenaren met een duurzaam huis hun woning zien aan geïnteresseerde bezoekers. Wethouder Hans Heddes: “De Nationale Duurzame Huizenroute geeft geïnteresseerde mensen de mogelijkheid om woningen en maatregelen te bekijken van ervaren bewoners. We moeten straks allemaal van het aardgas af. Maar hoe? Tijdens deze dagen kan men een kijkje nemen bij mensen die al duurzame maatregelen hebben getroffen.”