HOME  |  Nieuws

Nieuws

 • Feestelijke start aanleg polderpark en ontmoetingsplein Oudesluis

  Dinsdagmiddag 24 oktober om 16.00 uur is de feestelijke start van de aanleg van het Polderpark en Ontmoetingsplein in Oudesluis. Dit gebeurt bij het toekomstig Polderpark in de Melchiorstraat (nr. 41). De aanleg van het Polderpark en Ontmoetingsplein worden mogelijk gemaakt door het regionaal stimuleringsprogramma De Kop Werkt.

 • Bewonersbijeenkomst over de brand in ’t Zand

  Op maandag 23 oktober organiseert de Veiligheidsregio een bewonersbijeenkomst naar aanleiding van de brand op 10 augustus aan de Irenestraat in ’t Zand. Tijdens deze bijeenkomst geeft de brandweer uitleg over de brand, het verloop en de afhandeling hiervan. Ook krijgt u de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Burgemeester Marjan van Kampen is tijdens deze avond ook aanwezig.

 • Oud-burgemeester Enno Brommet overleden

  Oud-burgemeester Enno J. Brommet van de voormalige gemeente Harenkarspel is overleden. Hij werd 71 jaar.

 • Startplekken veldbezoeken zijn bekend

  Ook dit jaar lopen wij samen met bewoners door een dorp of wijk om te kijken of het beter kan. Wij gaan aan de slag met uw adviezen om de buurt leefbaarder, schoner en fraaier te maken.

 • Bestemmingsplan Lagedijk weer stapje verder

  Het nieuwe bestemmingsplan voor Lagedijk is weer een stapje verder. De gemeente heeft alle ideeën, wensen en meningen van de informatieavond op 11 juli op een rijtje gezet en gekeken welke conclusies daaruit te halen zijn.

 • Gemeente helpt verenigingen met bankgarantie

  In de loop der jaren heeft de gemeente leningen verstrekt aan 8  sport- en culturele instellingen. Het aflossingspercentage van deze leningen ligt tussen de 4,35%  en 5%, wat destijds gunstige voorwaarden waren. Inmiddels is de rente bij commerciële banken veel lager. Verenigingen hebben de gemeente gevraagd hen te faciliteren bij het oversluiten van de leningen.

 • Dinsdag 14 november dag van de Mantelzorger

  Op 14 november van 14.00 tot 19.00 uur zet het mantelzorgcentrum mantelzorgers eens lekker in het zonnetje. De bijeenkomst is in Petten.

 • HiRB-subsidie voor opknappen bedrijven

  De provincie geeft geld voor het project “Beeldkwaliteits- en duurzaamheidsfonds Schagen”. Dit project houdt in dat, als een ondernemer op bedrijventerrein Lagedijk of Witte Paal zijn pand wil opknappen, hier geld beschikbaar voor is.

 • Toeristische campagne ‘Zomer in de Kop’ groot succes

  Een website die van nul naar duizend bezoekers per dag gaat. Dat kun je een succes noemen. De kopgemeenten Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel werken met het regionaal stimuleringsprogramma ‘De Kop Werkt!’ samen aan een sterke regio. In de zomer is een marketing campagne gehouden voor dit gebied onder de naam ‘Zomer in de Kop’. Duizenden mensen bezochten de site, vooral voor dagjes uit.

 • Landelijke verspreiding van jodiumtabletten

  Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) start op 10 oktober met het versturen van jodiumtabletten naar 1,2 miljoen huishoudens in Nederland. Alleen bij ons in de gemeente niet. Wij hebben deze jodiumtabletten al eind 2016 verspreid.

 • Begroting Schagen draait om geluk inwoners

  De begroting 2018 van de gemeente Schagen draait helemaal om het geluk van haar inwoners en ondernemers. Wethouder Financiën Jan Steven van Dijk: “Bij alles wat in de begroting staat, hebben we ons afgevraagd: hoe draagt dit bij aan het geluk van onze inwoners? En kunnen we iets in ons werk anders doen, zodat het nog meer bijdraagt? Daarom komen er volgend jaar Geluksplekken, zijn er Geluksbudgetten voor minima die geïsoleerd leven en willen we meer aan participatie doen. Samen bereiken we namelijk veel meer.”

 • Bodemonderzoek voor toekomstig Pallas

  PALLAS laat bodemonderzoek plegen op en rond de site van de Onderzoekslocatie Petten (OLP). Af en toe zijn daarvoor verkeersmaatregelen nodig.
   

 • Langer parkeren in blauwe zone

  Vanaf 4 oktober kan men langer parkeren in de blauwe zone in stad Schagen. Nu geldt een tijdsduur van maximaal 1 uur dit wordt uitgebreid naar maximaal 2 uur. Wethouder Sigge van der Veek; “Gemeente Schagen heeft één van de weinige steden, waar men niet hoeft te betalen om te parkeren. Hierdoor trekken wij regionaal veel publiek. In overleg met onze ondernemers hebben wij nu gekozen voor een langere parkeertijd, zodat we mogelijk nog meer mensen naar onze mooie marktstad komen.”

 • Samen werken aan geluk

  Vandaag is eindelijk de dag dat het eerste exemplaar van het Schager boek ‘Samen werken aan geluk’ door Marjan van Kampen aan Jan Peter Balkenende uitgereikt is tijdens het congres ‘Lokaal sturen op geluk’. Het congres vindt plaats in de plaatselijke bioscoop Cinemagnus. De heer Balkenende heeft het boek ontvangen omdat hij, net als gemeente Schagen, een sterke focus legt op de taak van de overheid: bijdragen aan het geluk van inwoners en ondernemers.

Archief