HOME  |  Nieuws

Nieuws

 • De Vogelweid start met “Ik Lekker FIT Schagen”

  Wij vinden het belangrijk dat de jeugd opgroeit in een gezonde omgeving. Om hier positief aan bij te dragen hebben wij geld vrijgemaakt voor preventieve gezondheidsprojecten gericht op kinderen op de basisschool. Een van deze projecten is “IK LEKKER FIT SCHAGEN” waarbij aan alle kinderen op de basisschool gastlessen over gezond eten worden aangeboden. “Het belangrijkste doel is dat kinderen een les over gezonde voeding krijgen, waarbij zij kennis opdoen, ervaring delen en zich bewust worden van wat ze dagelijks eten en drinken”, legt burgemeester Marjan van Kampen uit. “Hierdoor zijn zij beter in staat gezonde keuzes te maken.” 

 • Startschot topsportfonds voor Schagens sporttalent

  Topsport en talentontwikkeling stimuleren. Dat wil de gemeente Schagen met het topsportfonds dat 1 januari 2019 van start gaat. Wethouder Joke Kruit en Ellis van der Weerden, directeur van het Olympisch Netwerk Noord-Holland (ONNH), gaven hiervoor woensdag 14 november het startschot in de Spartahal in Schagen. Wethouder Joke Kruit: “Wij zijn supertrots op onze sporttalenten! Topsporters zijn een voorbeeld voor anderen. Met dit topsportfonds willen we hen financieel ondersteunen, zodat zij bij de nationale of internationale top kunnen komen of blijven.”

 • Dag van de Ondernemer

  Vrijdag 16 november is het de nationale ‘Dag van de Ondernemer’. In Schagen besteden we hier jaarlijks aandacht aan. Dit jaar heeft de gemeente een ondernemer gezocht die grote personeelsgroei doormaakte. Die ondernemer werd gevonden in het Makado winkelcentrum. Meer specifiek: Wethouder Jelle Beemsterboer feliciteert op die dag Stef Klaver van keurslager Arie Klaver met zijn succes en groei de afgelopen jaren.

 • Feestelijke opening projecten Pettemerduinen in Sint Maartenszee

  Maandagmiddag 26 november om 16.00 uur openen gemeente Schagen en provincie Noord-Holland feestelijk de voltooide projecten in de Pettemerduinen. Deze projecten waren mogelijk in het kader van Kust op Kracht. Een bezoek aan de Pettemerduinen in Sint Maartenszee is nu nog aantrekkelijker voor de natuurliefhebber en recreant.

 • Onderzoek uitbreiding pleziervaart-netwerk in Kop van Noord-Holland

  Twee regionale ambities voor doorontwikkeling kleine recreatievaart in Kop van Noord Holland onderzocht.

  De afgelopen zomer hebben waterrecreanten het 200 kilometer lange sloepennetwerk kunnen uitproberen in Noord Holland Noord. Gemeenten Hollands Kroon, Schagen en Opmeer willen zich inzetten om dit vaarnetwerk voor de kleine pleziervaart verder te ontwikkelen.

 • Groene vakken opknappen & adopteren

  Als gemeente Schagen knappen we ook dit en volgend jaar stukjes groen in verschillende woonkernen op. Deze keer pakken we delen van het openbaar groen in Schagen, Tuitjenhorn, Waarland en Warmenhuizen aan.

 • Informatieavond over woningbouwplannen in Warmenhuizen

  Maandagavond 19 november, 19.30 uur is in het dorpshuis van Warmenhuizen een informatieavond over woningbouwplannen. Het gaat om twee beoogde locaties aan de Dergmeerweg en Remmerdel. Er staat nog geen pen op papier, dus het gaat nog lang niet om inschrijving voor woningen.

 • Opening Geluksplekken bij Midgard in Tuitjenhorn

  Woensdagmiddag 28 november worden de eerste 7 Geluksplekken in gemeente Schagen officieel geopend door wethouder Hans Heddes. Geluksexpert Leo Bormans vertelt tijdens de opening hoe en waarom de Geluksplekken zijn gekozen.

 • Georganiseerde criminaliteit en ondermijning in het MKB

  Een aansprekend seminar over de gevolgen voor ondernemers.

  Maandagavond 19 november zijn ondernemers welkom op de themabijeenkomst over de kwade invloed van criminelen op het bedrijfsleven. De bijeenkomst begint om 18.15 uur en is in het gemeentehuis aan de Laan 19 in Schagen. Aanmelden is wel nodig.

 • Wethouder roept geïnteresseerden op zich in te schrijven voor huurwoning

  Vanuit Callantsoog kreeg wethouder Jelle Beemsterboer signalen dat er mensen zijn die wel interesse hebben in een van de huurwoningen die de komende jaren gebouwd zullen worden, maar zich nog niet hebben ingeschreven als woningzoekende bij Wooncompagnie. De gemeente wil voorkomen dat zij straks onbedoeld niet in aanmerking komen en roept op om in te schrijven.

 • Gemeente Schagen stopt met E-Fiber

  De samenwerkingsovereenkomst met E-Fiber om in de hele gemeente Schagen glasvezel te krijgen is op 23 oktober 2018 verlopen. Gemeente Schagen heeft besloten de overeenkomst niet te verlengen. De financiële afwikkeling wordt binnen de financiële kaders door de gemeente afgehandeld.

 • Opgraving en overdracht historische kanonnen

  Op 7 november zijn in het bijzijn van wethouder Jelle Beemsterboer en hoogheemraad Jan Kramer twee historische kanonnen uitgegraven. Ze zaten in de grond bij de voormalige buitenplaats Croon en Bergh aan de Grote Sloot 91 in Burgerbrug. Archeoloog John van Lunsen schenkt, mede namens de Wooncompagnie en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, de kanonnen aan de gemeenschap, aan gemeente Schagen.

 • Grote belangstelling voor bezoek aan duurzame woningen

  Opening Nationale Duurzame Huizen Route in Den Bosch

  Afgelopen zaterdag is voor de zesde keer de Duurzame Huizen Route van start gegaan. Op veel plekken in Nederland stelden bewoners gastvrij hun duurzame huis open. Duizenden bezoekers maakten van de gelegenheid gebruik om de woningen te bekijken en de woonverhalen te horen. Het startsein voor de route werd dit jaar gegeven door Anne-Marie Spierings, gedeputeerde van provincie Brabant. Zij kreeg samen met Mike van der Geld, wethouder duurzaamheid in ’s-Hertogenbosch, een rondleiding door de woning van Onno van Rijsbergen en Judith Hopman. De Duurzame Huizen Route vindt plaats op de eerste twee zaterdagen van november. Ook op 10 november is het mogelijk om woningen te bezoeken.

 • Diverse inloopbijeenkomsten vervanging LED verlichting

  De werkzaamheden voor de vervanging van de openbare verlichting door LED is in volle gang. Een aantal wijken in de stad Schagen zijn inmiddels klaar. Deze werkzaamheden worden in opdracht van gemeente Schagen uitgevoerd door Ziut BV. Voorafgaand aan de werkzaamheden informeert Ziut BV in samenwerking met de gemeente de bewoners door middel van een inloopbijeenkomst.

Archief