Sluit venster x

Aangepaste openingstijden

Ons gemeentehuis is elke werkdag alleen op afspraak open van 08.00 tot 12.00 uur en op dinsdag en woensdagmiddag van 13.00 uur tot 16.30 uur. U kunt een afspraak inplannen via de website of telefonisch op telefoonnummer (0224) 210 400.

Let op! Het maken van een afspraak is altijd gratis.

Meer informatie hierover vindt u ook op onze pagina Informatie over het coronavirus

HOME  |  Nieuws

Nieuws

Onderstaand nieuws plaatsen wij ook tweewekelijks in Schager Nieuwsblad.

 • Maatwerk voor inwoners

  Als gemeente willen we dat iedere inwoner, jong of oud, kan meedoen in de samenleving. Als het gaat om werken, sporten, sociale contacten en zo lang mogelijk in eigen huis blijven wonen. Om dit mogelijk te maken, hebben we een Integraal beleidsplan ‘Maatwerk voor onze inwoners’ en Integrale Verordening vastgesteld.

 • Zonneparkfonds gemeente Schagen van start

  Vanaf woensdag 2 december kan iedere bewoner, instelling, vereniging, stichting en bedrijf in onze gemeente een aanvraag indienen bij het Zonneparkfonds gemeente Schagen om een duurzaam initiatief uit te voeren. Het Fonds Zonneparken gemeente Schagen wordt beheerd door de Schager Uitdaging en op dit moment zit 20.000,- euro in het Fonds. Projecten en initiatieven op het gebied van energiebesparing, duurzame energie, circulaire economie of vergroening van de leefomgeving komen in aanmerking voor een bijdrage uit het fonds.

 • Gezamenlijk acties tegen vuurwerkoverlast

  Samen met politie en jongerenwerk pakt de gemeente vuurwerkoverlast aan. In verband met de onrust onder de bewoners van Tuitjenhorn is er voor gekozen om afgelopen weekend met de actie in Tuitjenhorn te starten.

 • Carbid schieten verboden in gemeente Schagen

  Landelijk komt er geen algemeen geldend verbod, waardoor elke gemeente zelf kan besluiten op welke manier er met de melkbustraditie wordt omgegaan. In onze gemeente is carbid schieten volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV artikel 2:74A) verboden.

 • Geluidsmaatregelen bekend voor hoogst belaste woningen langs het spoor

  In 2012 is in de Wet milieubeheer geregeld dat woningen gesaneerd worden waar het geluid van spoorwegen of rijkswegen hard is. Saneren wil zeggen: zorgen dat het geluid in de woningen afneemt tot binnen de wettelijke grenzen. In het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG) werkt ProRail aan stillere spoorwegen, Rijkswaterstaat aan stillere wegen. Dit doen zij in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

 • Waarschuwing voor misleiding op internet 

  Ook inwoners van de gemeente Schagen hebben last van online bedrijven die zich als tussenpersoon aanbieden voor diensten van de gemeente. Ze maken bijvoorbeeld tegen hoge kosten een afspraak met de gemeente of vragen voor inwoners een uittreksel aan. Terwijl inwoners dat ook rechtstreeks via de gemeente kunnen doen voor veel minder geld of zelfs gratis.

 • Muzieklessen in de klas steeds belangrijker

  schagen muziek in de klas

  Afgelopen woensdag werd er door een aantal scholen uit Noord Noord Holland het Muziek Akkoord ondertekend. De presentatie was door Giovanqua Ostiana en werd live gestreamd. Koningin Máxima was ook bij deze grotendeels digitale bijeenkomst aanwezig en gaf hiervoor het 'startschot'.

 • Sneller en goedkoper bestemmingsplannen wijzigen

  Wij willen zo snel mogelijk beslissen over bouwvergunningen. Vaak lukt dat binnen een week. Soms duurt het langer. Bijvoorbeeld als er wijziging van een bestemmingsplan voor nodig is. Dat is een tijdrovend en kostbaar proces. Waarbij altijd nog de kans bestaat dat de wens van bewoners of bedrijven wordt afgewezen. Dit kan sneller. Het kan ook voordeliger voor de initiatiefnemers. Met een verzamelplan.

 • Gemeente Schagen krijgt geld van provincie om sneller te bouwen

  Wij hebben van de provincie een subsidie ontvangen van 94.250 euro, voor het versnellen van de woningbouw in Schagen.  De provincie heeft recentelijk een aanvraag van ons hiervoor goedgekeurd. Het bedrag wordt aangewend voor twee woningbouwlocaties in respectievelijk Schagerbrug en Schagen.

 • Geluidscherm Muggenburg vervangen

  Vrijdag 4 december start de aannemer met het vervangen van het beschadigde geluidscherm tussen de wijk Muggenburg en de N245. Er komt een nieuw glazen geluidscherm met verticale strepen om de risico van aanvliegen door vogels te beperken.

 • Wethouder hijst vlag: geen geweld tegen vrouwen

  Met vier acties richt wethouder Sigge van der Veek zich tegen geweld tegen vrouwen. Met het hijsen van de vlag, oranje verlichten van het gemeentehuis, een campagnefilmpje en een gratis livestream. Dit laatste is op woensdagmiddag 25 november om 16.00 uur en heet “Aandacht voor geweld, wat kan jij doen?”. Via de website van de Kampanje is de livestream te volgen en via de chat kan iedereen (anoniem) live vragen stellen. De opname van de bijeenkomst kan men tot 1 week terugkijken.

 • Write for Rights

  Beste inwoners,

  Enkele weken geleden vroeg Martha POL van de werkgroep Amnesty Hollands Kroon -Schagen of ik een oproep wilde schrijven voor de actie: Write for Rights. Daar werk ik natuurlijk graag aan mee, want deze betrokken vrijwilligers verdienen onze steun.

 • Onderzoek naar zonnewarmte voor sporthal en dorpshuis in Waarland

  Het dorpshuis Waarland, de sporthal en de Noord-Hollandse Energie Coöperatie (NHEC) werken samen om de sporthal en het dorpshuis te verduurzamen. Ze onderzoeken of er een zonnedak geplaatst kan worden op de nieuwe sporthal. Dit moet voldoende duurzaam opgewekte energie opleveren om  beide gebouwen te verwarmen.

 • Stem op je favoriete ondernemer

  Zondag 13 december worden er in Pand Raak in Schagen drie awards voor ondernemers uitgereikt. Dit gebeurt tijdens de live podcast ‘Wij in de polder’ van presentator Jörgen Raymann en performance specialist Benito Doelwijt. Op de website Wijindepolder kan iedereen vanaf vandaag zijn of haar favoriete onderneming uit de gemeente nomineren door simpelweg een naam achter te laten op de site.  

 • Onderzoek Wengeweg in Warmenhuizen

  Sinds maandag 16 november vindt er een onderzoek plaats op het terrein van de firma Pronk aan de Wengeweg 2/2a in Warmenhuizen.