HOME  |  Nieuws

Nieuws

Onderstaand nieuws plaatsen wij ook tweewekelijks in Schager Nieuwsblad.

 • Ruim 200 woningen in eerste helft 2021

  Per jaar starten met de bouw van minimaal driehonderd woningen. Dat is de ambitieuze doelstelling van de gemeente Schagen, waar wethouder Jelle Beemsterboer mee aan de slag is. Daarmee groeit het aantal woningen in de gemeente met 1,5% per jaar. Deze ambitie is nodig om het tekort aan woningen tegen te gaan. In 2020 startte in de gemeente de bouw van 325 woningen. Dit jaar zou het daar nog wel eens overheen kunnen gaan.

 • Gemeente Schagen: aandacht voor mensen met dementie

  Momenteel zijn er in Nederland 290.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing zal dit aantal in de toekomst explosief stijgen. Het zal meer dan een half miljoen zijn in 2040. Hoog tijd dus voor meer aandacht en daarmee meer bewustwording. Schagen is een dementievriendelijke gemeente en houdt deze week acties.

 • Waarschuwing voor klei op wegen

  De oogst van groenten van het land is weer begonnen. Gedurende de periode dat de kool van het land wordt gehaald, kan er klei op de weg liggen. Dit wordt veroorzaakt door landbouwvoertuigen die vanaf het land de weg oprijden. De modder van de banden kan door regen nog natter worden. Hierdoor kan de weg spekglad zijn. Deze periode, de koolcampagne, loopt tot het einde van dit jaar.

 • Openingstijden gemeentehuis

  Vanaf zaterdag 25 september zijn bijna alle corona maatregelen voorbij. Daarom zijn de openingstijden van het gemeentehuis ook ruimer.

 • Succesvolle bijeenkomst verkeersplan centrum Schagen

  Zaterdag 18 september in de grote kerk aan de Markt spraken bewoners, ondernemers en organisaties samen met de gemeente over het verkeer in het centrum van Schagen. Het ging over hoe de verkeersveiligheid en het verkeer in de toekomst ingericht kan worden. De bijeenkomst was georganiseerd om de argumenten en meningen op te halen bij deze groepen. Circa 28 personen waren aanwezig.

 • Op zoek naar gemeenteraadstukken? Dit is de weg

  Alle gemeenteraadsstukken staan op: raadzaamschagen.nl  

  U scrollt dan naar onderen en klikt op agenda. Daar staan dan de data van de vergaderingen en de stukken die daarbij horen.

 • Stoptober: samen stoppen met roken

  Oktober is al acht jaar dé maand om te stoppen met roken. De actie Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans 5x groter dat je blijvend stopt. GGD Hollands Noorden (waarbinnen gemeente Schagen valt) ondersteunt de landelijke campagne en roept rokers in de regio Noord-Holland-Noord op om ook mee te doen.

 • Aanlijnplicht voor honden en het voorkomen van bijtincidenten

  In de hele gemeente Schagen geldt een aanlijnplicht voor honden. Een hond die wordt uitgelaten binnen de bebouwde kom moet zijn aangelijnd.

 • Veteranen leggen anjersveldje aan bij gemeentehuis

  Op 25 september 2021 wordt in Schagen de lokale Veteranendag gehouden. Dit begint om 10.00 uur met de aanleg van een Anjersveldje in het plantsoen voor het gemeentehuis. Het comité Veteranen en burgemeester Van Kampen doen hiervoor de eerste symbolische handeling.

 • Aandacht voor mensen met dementie

  Momenteel zijn er in Nederland 290.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing zal dit aantal in de toekomst explosief stijgen. Het zal meer dan een half miljoen zijn in 2040. Hoog tijd dus voor meer aandacht en daarmee meer bewustwording. Schagen is een dementievriendelijke gemeente en houdt volgende week acties.

 • Wijzigingen in bestemmingsplan Pallas

  De gemeenteraad krijgt binnenkort het voorstel om het bestemmingsplan ‘PALLAS-plot’ vast te stellen. Dit vanwege enkele wijzigingen in het project PALLAS-reactor. De wijzigingen betreffen niet de te bouwen reactor zelf, maar het supportgebouw, het bouwterrein en de logistieke inrichting van het terrein rond PALLAS.

 • Online bijeenkomst kruisingen N248

  Provincie Noord Holland, gemeente Schagen en gemeente Hollands Kroon organiseren samen op 29 september een digitale inwonersavond over twee kruispunten van de N248.

 • Koninklijke Onderscheiding voor Jan Schrijver

  Vrijdagmiddag 27 augustus ontving Jan Schrijver in Sint Maarten (’t Rijpje) een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Marjan van Kampen. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats in biologisch bedrijf De Lepelaar in Sint Maarten. Tijdens de viering van het 50 jarig bedrijfsjubileum.

 • Onderzoek Wengeweg in Warmenhuizen

  Sinds maandag 16 november vindt er een onderzoek plaats op het terrein van de firma Pronk aan de Wengeweg 2/2a in Warmenhuizen.