HOME  |  Nieuws

Nieuws

 • Omgevingsloket is niet beschikbaar op donderdag 23 november 2017

  Omgevingsloket is niet beschikbaar op donderdag 23 november 2017

 • Geluidscontrole: gehoorschade voorkomen

  Tijdens evenementen en binnenkort ook in uitgaansgelegenheden controleert gemeente Schagen of de organisatie zich aan de geluidsnormen houdt. Dit om bezoekers tegen gehoorschade te beschermen.

 • Valse mail gemeente in omloop

  Wij horen dat op dit moment een valse e-mail uit naam van gemeente Schagen in omloop is. In de mail wordt een oproep gedaan om achterstallige betalingen met betrekking tot gemeentelijke belastingen, zo snel mogelijk te betalen. Wij versturen dit soort e-mails nooit.

 • Samenwerkende partners in project ‘Langer thuis wonen doe je samen, in Schagen!’

  Op 15 november heeft gemeente Schagen de samenwerkingsovereenkomst getekend met de Wooncompagnie, Wonen Plus Welzijn, Stichting Woonzorggroep Samen, HKN Huisartsen, Omring, Woningstichting Den Helder, Geriant, Mee & De Wering en VGZ. Deze partijen hebben de handen in een geslagen om te onderzoeken wat inwoners nodig hebben om langer veilig en zelfstandig thuis te kunnen wonen.

 • 17 november is de ‘Dag van de Ondernemer’

  Ondernemers zijn van enorme toegevoegde waarde voor ons land en dus ook voor de gemeente Schagen. Ze creeeren economische groei, banen, welvaart en dragen bij aan een levendige gemeente. Aan alle bedrijven die bijdragen aan een leefbare gemeente:

  Ondernemers Bedankt!

 • Schager Uitdaging schenkt bordje aan gemeente

  Woensdagmiddag 15 november gaf de Schager Uitdaging een bordje, voor in de hal van het gemeentehuis. Wethouder Ben Blonk nam het bordje in ontvangst, uit handen van Co Wiskerke van de Schager Uitdaging.

 • Voortzetting Ondernemersfonds met LTO en OFS

  Dinsdagmiddag 21 november ondertekenen de gemeente, de LTO (land en tuinbouworganisatie) en de OFS (ondernemersfederatie Schagen) een overeenkomst die het bestaande ondernemersfonds voortzet.

 • Lintje voor drie brandweervrijwilligers

  Drie brandweervrijwilligers zijn vrijdag 10 november 2018  benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, tijdens de jaarbijeenkomst van de brandweerkorpsen van Schagen. De gedecoreerden zijn Wilco van der Werff, Gerard van Leeuwen en John de Nijs. De reden dat de heren deze onderscheiding mochten ontvangen is vooral vanwege hun jarenlange inzet voor de vrijwillige brandweer

 • Ondergrondse afvalcontainers en papierbakken in Petten

  In januari 2018 worden op 11 locaties in Petten ondergrondse containers geplaatst. Deze ondergrondse verzamelafvalcontainers zijn voor de inzameling van huishoudelijk restafval. Pas als deze gebruiksklaar zijn en de inwoners voorzien zijn van een afvalpasje, worden de grijze afvalbakken aangepast naar een papierbak. “Door de nieuwe afvalinzameling bij woonhuizen in de wijk Waldervaart en Schagen centrum is het scheidingspercentage aanmerkelijk toegenomen. Ditzelfde resultaat willen we nu ook in Petten gaan bereiken”, aldus wethouder Sigge van der Veek.

 • Start werkzaamheden Baanpark in Warmenhuizen

  De werkzaamheden aan het Baanpark (Hemelsschootjepark) gaan beginnen. Sinds de laatste bewonersavond van 11 mei is het projectteam van gemeente Schagen druk bezig geweest. “De inbreng van vele bewoners en deskundigen is verwerkt tot een haalbaar en betaalbaar ontwerp waar we trots op zijn”, aldus wethouder Sigge van der Veek.

 • Voor het eerst samen één rioleringsplan in de Noordkop

  De vaststelling van het Gezamenlijke Gemeentelijke Rioleringsplan bij de raadsvergadering in Schagen betekent een bijzondere mijlpaal: voor het eerst hebben de vier samenwerkende gemeenten en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in de Noordkop samen één rioleringsplan.

 • Gemeente waardeert mantelzorgers met cadeaubon

  Veel mensen die ernstig of langdurig ziek zijn, worden geholpen door mantelzorgers. Met al hun belangeloze inzet zorgen de mantelzorgers ervoor dat mensen (langer) in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Ze zijn onmisbaar in de samenleving.

Archief