Sluit venster x

Afspraak in het gemeentehuis?

In verband met de coronamaatregelen is de hoofdingang van het gemeentehuis gesloten. Als u een afspraak heeft, kunt u bij de hoofdingang het telefoonnummer bellen dat daar is aangegeven. Dan zal de deur voor u worden geopend. Kom niet te vroeg. U voorkomt daarmee dat u teveel met anderen in contact komt.

Let op! Het maken van een afspraak is altijd gratis.

Heeft u vanwege de avondklok een ‘eigen verklaring avondklok’ of een ‘werkgeversverklaring avondklok’ nodig, dan vindt u dit op de website van de Rijksoverheid.

Meer informatie vindt u ook op onze pagina Informatie over het coronavirus

HOME  |  Nieuws

Nieuws

Onderstaand nieuws plaatsen wij ook tweewekelijks in Schager Nieuwsblad.

 • Meldpunt voor hulp bij problemen met kinderopvangtoeslag

  toeslagen

  Duizenden ouders zijn getroffen door de problemen met de kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst compenseert daar financieel voor. Dit is soms niet voldoende. Daarom bieden wij u onze hulp aan!

 • Nieuw skatepark Muggenburg

  Eind januari start de bouw van het nieuwe skatepark Muggenburg. Het is ontworpen samen met skaters, steppers en in-line skeeleraars. In april is het park klaar voor gebruik.

 • Straatverlichting

  Er wordt nog steeds hard gewerkt aan de straatverlichting binnen de gemeente. Door de overgang van een nieuw digitaal systeem van netbeheerder Liander zijn er veel meldingen bij de gemeente binnengekomen. Straatverlichting die overdag brandt, of juist ‘s avonds niet. Het zijn hardnekkige storingen die met een speciale meetwagen opgelost moeten worden. Inmiddels is er extra versterking ingeschakeld. Alle meldingen zouden deze maand opgelost moeten zijn.

 • Welke vrouw verdient Ribbius Peletier-penning 2021?

  Welke vrouw uit verdient een onderscheiding voor haar inzet voor vrouwen in de Noord-Hollandse politiek? Welke vrouw is een politiek voorbeeld voor andere vrouwen? De provincie zoekt de Noord-Hollandse vrouw die daarom de Ribbius Peletier-penning 2021 verdient. Iedereen kan een kandidaat aanmelden voor deze jaarlijkse onderscheiding.  

 • Nieuwe fruitbomen geplant in Groote Keeten

  Op initiatief van buurtbewoners zijn er 13 nieuwe bomen geplant in de speeltuin aan de Achterweg in Groote Keeten. Buurtbewoonster Inez van Loor heeft dit idee bij ons ingediend. Wij hebben dit initiatief toegejuicht en zijn voortvarend aan de slag gegaan.

 • Een nieuwe gemeentelijke website. Denkt u mee?

  Wij gaan onze website vernieuwen. Eind dit jaar loopt het huidige contract af. Dit is een mooie kans om de wensen en ervaringen van onze bezoekers zo goed mogelijk in kaart te brengen.

 • Torenven in Warmenhuizen nu eigendom Coöperatie

  De Coöperatie Torenven is op 23 december eigenaar geworden van het gebouw en omliggend terrein van voormalige school Torenven in Warmenhuizen. Dat is een stap dichterbij naar 21 nieuwe woningen in de dorpskern.

 • Woningbouwambities gemeente Schagen waargemaakt

  Gemeente Schagen zet al een paar jaar vaart achter woningbouwplannen. Daarom wordt nu de bouw van 300 nieuwe woningen per jaar gehaald. En de gemeente gaat door.

 • Werkavond gemeenteraad Omgevingsvisie gemeente Schagen

  Op maandagavond 18 januari praat de gemeenteraad over de 50% versie van de Omgevingsvisie gemeente Schagen. In deze bijeenkomst bepalen de raadsleden of de versie met inwoners, instellingen en ondernemers besproken kan worden. Of er aanvullingen nodig zijn en of er keuzemogelijkheden zijn die ze aan inwoners, instellingen en ondernemers voor willen leggen.

 • Schagen wil aftakking N245 voor Muggenburg Zuid

  Een eigen toegangsweg voor de nieuwe woonwijk Muggenburg-Zuid. Dat willen bewoners van wijk Muggenburg. Ook het gemeentebestuur van Schagen wil dat. Wij gaan daarover praten met de Provincie, projectontwikkelaar BPD en de omwonenden.

 • 2000 kerstbomen opgehaald voor Charley

  Wethouder Hans Heddes is trots op de kinderen die 2000 kerstbomen voor Charly hebben opgehaald. Met fietsen en skelters zijn de bomen verzameld. Als bedankje deelt hij aan de kinderen nog wat lekkers uit.

 • Onderzoek Wengeweg in Warmenhuizen

  Sinds maandag 16 november vindt er een onderzoek plaats op het terrein van de firma Pronk aan de Wengeweg 2/2a in Warmenhuizen.