Sluit venster x

Aangepaste openingstijden

Dienstverlening zoveel mogelijk digitaal en telefonisch

Wij werken alleen op afspraak. De onderstaande producten kunt u online regelen:

Ons gemeentehuis is alleen op afspraak open van 9.00 tot 12.00 uur. Heeft u een afspraak? Dan doen wij de deur voor u open (volg de instructies bij de voordeur). Heeft u geen afspraak? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op telefoonnummer (0224) 210 400. Na 12.00 uur sluiten wij de voordeur.

Meer informatie hierover vindt u ook op onze pagina Informatie over het coronavirus

HOME  |  Nieuws

Nieuws

Onderstaand nieuws plaatsen wij ook tweewekelijks in Schagen op Zondag.

 • Vlag uit op gemeentehuis voor geslaagden

  Donderdagmorgen 4 juni om 11.00 uur hijsen Chris van Gerven (16 jaar) uit ’t Zand en burgemeester Marjan van Kampen samen de vlag. Op het dak van het gemeentehuis gaat de vlag omhoog voor alle leerlingen die zijn geslaagd.

 • Bereikbaarheid centrum Schagen tijdens marktdagen

  Op de wekelijkse markt op donderdag in het centrum van Schagen zijn maatregelen genomen om afstand te kunnen bewaren. De markt is ruimer opgezet. Ook begint morgen de grotere zomerse markt. Daarom verandert er ook iets in de bereikbaarheid. 

 • Gemeentelijke grond voor woningbouw Sint Maartensbrug verkocht

  Gemeente Schagen heeft grond verkocht in Sint Maartensbrug. Op deze grond zullen  vier woningen worden gerealiseerd. De kopers gaan hun nieuwbouwwoning er zelf op (laten) bouwen.

 • Strengere maatregelen op de weekmarkt

  De donderdagse weekmarkt in Schagen wordt druk bezocht. Zo druk, dat in deze coronatijd de anderhalve meter afstand nauwelijks bewaakt kan worden. Daarom worden er strengere maatregelen genomen op de markt.

 • Inloopspreekuur Waldervaartpark

  De volgende fase van de renovatie van het Waldervaartpark is begonnen. In deze fase gaan we onder andere de opgeslagen boomstammen hergebruiken bij de aan te leggen vlindertuin en graven we een wadi. Dit is een laagte om regenwater op te vangen. Ook knappen we het trapveldje op en zaaien we op diverse locatie bloemenmengsel in.

 • GGD voert coronatesten uit bij klachten

  Vanaf 1 juni kan iedereen zich met klachten, zoals koorts, hoesten of verkoudheid zich aanmelden voor een test. Om een testafspraak te maken, kunt u het gratis landelijke telefoonnummer 0800-1202 bellen. Dit is dagelijks bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur. De GGD Hollands Noorden voert deze test uit bij een testlocatie in de buurt. Meer informatie vindt u op de website van de GGD Hollands Noorden en de website van het ministerie van VWS.

 • Dit jaar kaderbrief in plaats van kadernota

  Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dit jaar vanwege de coronacrisis een zogeheten kaderbrief te sturen naar de gemeenteraad. Dit in plaats van de gebruikelijke kadernota waarin het college voor het komende begrotingsjaar – in dit geval 2021 – aan de raad laat weten welke nieuwe ontwikkelingen er zijn en hoe de gemeente er de komende jaren financieel voor staat. In de kaderbrief staan alleen nieuwe ontwikkelingen voor 2021 genoemd; een zogeheten financiële doorrekening staat er niet in.

 • Nieuwe noodverordening

  Vrijdag 29 mei heeft de veiligheidsregio Noord-Holland Noord de nieuwe noodverordening vastgesteld. Dit naar aanleiding van de versoepeling van de maatregelen door de Rijksoverheid. De nieuwe noodverordening geldt ook voor onze gemeente gaat maandag 1 juni in. In de noodverordening staat beschreven wat er vanaf 1 juni allemaal mag en ook wat er nog níet mag.

 • Langzaam weer de ruimte

  Het kabinet heeft tijdens de persconferentie van woensdagavond 6 mei bekend gemaakt dat de horeca met ingang van 1 juni 2020 gedeeltelijk weer open mag. Dit alleen als het coronavirus voldoende onder controle is. Wij geven onze ondernemers hiervoor de ruimte. Zij mogen daarom tijdelijk hun terrassen vergroten daar waar het mogelijk is. Met name in de binnenstad van Schagen merkt u dit weekend het een en ander.

 • Gemeente Schagen helpt samen met inwoners de bijen- en vlinderpopulatie

  We zijn als gemeente 118 betrokken participanten rijker. Zoals wel bekend is, neemt de bijen- en vlinderpopulatie sterk af. Om de bijen en vlinders te helpen is de gemeente een actie gestart. Inwoners van de gemeente Schagen konden een perk en/of een stukje grasveld adopteren en daarmee voor ongeveer 500 euro aan planten en zaden ontvangen. Hiervoor moet men wel bij- en vlindervriendelijke beplanting aanbrengen.

 • Geen mysterieuze pijlen maar werkzaamheden voor de Beweegroute Schagen

  Misschien is het u al opgevallen, die witte pijlen op de straten. Deze pijlen zijn aangebracht op de routes in alle wijken van de Schager Wijkenloop, die dit jaar op 14 mei zouden starten. Helaas door het coronavirus kon dit mooie evenement niet doorgaan.

 • Onderhoud aan vlotbruggen

  WaakSaam werkt vanaf 2 juni 2020 achtereenvolgens aan de Sint Maartensvlotbrug, Vlotbrug ’t Zand en de Burgervlotbrug. Wanneer de werkzaamheden per vlotbrug worden uitgevoerd kunt u hier lezen.