Sluit venster x

Aangepaste openingstijden

Dienstverlening zoveel mogelijk digitaal en telefonisch

Wij werken alleen op afspraak.

Ons gemeentehuis is alleen op afspraak open van 9.00 tot 12.00 uur. Heeft u een afspraak? Dan doen wij de deur voor u open (volg de instructies bij de voordeur). Heeft u geen afspraak? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op telefoonnummer (0224) 210 400. Na 12.00 uur sluiten wij de voordeur.

Meer informatie hierover vindt u ook op onze pagina Informatie over het coronavirus

Nieuws - Home -
HOME  |  Nieuws

Nieuws

Onderstaand nieuws plaatsen wij ook tweewekelijks in Schagen op Zondag.

 • Burgemeester Van Kampen: “Kom niet naar onze stranden. Blijf thuis!”

  Burgemeester Marjan van Kampen roept dringend op om het komend weekend en de dagen daarna niet naar de stranden of duinen te gaan in de gemeente Schagen. Ondanks het mooie weer dat wordt verwacht, hoopt de burgemeester op verlaten stranden en duinen.

 • Start wegwerkzaamheden P&R-terrein station Schagen

  Maandag 6 april start Borst Bestratingen met het opnieuw straten van het parkeerterrein aan de oostkant van station Schagen. Het straatwerk is daar erg ongelijk waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. 
  Wethouder Hans Heddes licht toe: “Omdat het door de Corona-maatregelen nu toch rustig is met parkeren bij het station, gaan we deze werkzaamheden eerder uitvoeren. Door vlot te schakelen is het gelukt het werk snel voor te bereiden en aan te besteden.”

 • Je eigen tuin of bloemenweide op gemeentegrond

  Met de bijen gaat het niet goed en het aantal vlinders is de afgelopen 30 jaar met bijna de helft gedaald. Er is meer groen nodig om bijen en vlinders te helpen. Samen met een kerngroep van bewoners hebben we een plan gemaakt.
  Het plan: Groenadoptie promoten in de hele gemeente. Wethouder Hans Heddes; “Wil je een stukje grond in je eigen omgeving mooier maken? Laat ons dat dan weten. Samen maken we onze gemeente groener en mooier. We doen dit om de bijen en vlinders te helpen en het levert prachtige resultaten op voor de buurt.”

 • Burgemeester trots op inwoners

  “De discipline die iedereen kan opbrengen in deze nare corona-tijd, ik ben zo trots op iedereen. Ik heb er alleen maar complimenten voor,” zegt burgemeester Marjan van Kampen. Het prachtige gedrag van inwoners stemt burgemeester Marjan van Kampen heel positief. In het afgelopen weekend waren de stranden stil en verlaten. Er was geen overmatige drukte op de markt. Geen groepsvorming.

 • Extra maatregelen bij afvalbrengstation

  Bij het afvalbrengstation van de HVC aan de Zijperweg in Schagen staan er nog steeds lange rijen auto’s. In deze thuisblijf-tijd vanwege het coronavirus willen de inwoners toch hun afval massaal wegbrengen. De file op de Zijperweg wordt ook gevuld met doorgaand verkeer. Om chaos te verminderen, nemen we nadere maatregelen.

 • Regels voor campings en vakantieparken tegen coronavirus

  Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, heeft de voorzitter van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, Piet Bruinooge, regels opgesteld die gelden voor onder andere campings, vakantieparken en camperplaatsen. Zij mogen alleen open blijven als de standplaatsen of huisjes beschikken over een eigen toilet-, was- en douchevoorziening. Zijn er alleen centrale sanitaire voorzieningen, dan moeten zij sluiten. Voor strandhuisjes geldt dat zij niet mogen worden gebruikt of opgebouwd.

 • Hoogheemraadschap draagt wegen over aan onze gemeente

  Wegen buiten de bebouwde kom van Schagen nu ook gemeentelijke verantwoordelijkheid

  De colleges van onze gemeente en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier hebben overeenstemming bereikt over de overdracht van ruim 150 kilometer wegen. Als het algemeen bestuur van het waterschap en onze gemeenteraad beiden akkoord gaan, vindt de feitelijke overdracht plaats op 1 januari 2021. Vanwege de Coronacrisis is op dit moment onduidelijk wanneer deze volksvertegenwoordigers bijeen kunnen komen.

 • Financieel overeind blijven tijdens de coronacrisis

  Veel mensen komen door het ontstaan van de coronacrisis in financiële nood. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) brengt vanwege de coronacrisis een speciale online editie van de Nibud Geldkrant: de Geldkrant-special Minder inkomen.

  Met de krant biedt het Nibud handvatten aan mensen waarbij het inkomen (sterk) is gedaald als gevolg van de corona-uitbraak. In de Geldkrant-special staan niet alleen praktische tips en adviezen, ook legt een gedragsdeskundige uit hoe mensen met financiële stress om kunnen gaan.

 • Bijenhotel in Schagen

  Deze week plaatsten we een mooi bijenhotel in het parkje aan de Laan in Schagen. Op verschillende plekken in de gemeente nemen we maatregelen die goed zijn voor insecten. Zo planten we veel verschillende soorten planten en bomen, maait ze bepaalde bermen minder en plaatst ze op diverse plekken insectenhotels. “Met insectenhotels en passende beplanting geven we de bijen een steuntje in de rug en is het ook leuk om te zien voor omwonenden”, licht wethouder Hans Heddes toe.

 • Nestbehandeling ganzen

  Vanaf 24 maart tot half april behandelen medewerkers van de gemeente de nesten van verschillende soorten ganzen. Het gaat hierbij om nesten van de Grauwe gans, Grote Canadese gans, Boerengans en Nijlgans. Dit gebeurt op diverse locaties in onze gemeente, waaronder Nes-noord, Lagedijk, Witte Paal, De Groenling, Waldervaart en het Schagerwiel. “Wilde ganzen zorgen namelijk voor veel schade, omdat zij gewassen en vegetatie aanvreten. Door het dompelen van de eieren uit de nesten in plantaardige olie, worden er minder wilde ganzen geboren”, aldus wethouder Hans Heddes.

 • Zonnepanelenactie ‘Daken vol zon in Schagen’ aangepast

  Met ingang van de maatregelen rondom het coronavirus verandert er ook wat voor de zonnepanelenactie in onze gemeente. De actie, waarbij een collectieve inkoop van zonnepanelen wordt georganiseerd, is verlengd en de huisbezoeken worden aangepast.

 • Geen leges voor aangevraagde en verleende evenementenvergunningen

  Wij merken dat veel organisaties hun evenement stop zetten door de maatregelen van het Rijk voor het coronavirus. Deze organisaties krijgen van de gemeente hun leges terug betaald.

 • Weekmarkt Schagen gaat door, met restricties

  Vrijwel alle markten in het land blijven open. Ook de donderdagse weekmarkt in Schagen gaat door. Belangrijk argument hiervoor is dat markten er ook zijn voor de voedselvoorziening. Net als supermarkten. Burgemeester Marjan van Kampen heeft strenge regels gesteld om de markt zo veilig mogelijk te houden. Voor zowel de marktverkopers als de bezoekers.

 • Veteranendag afgelast

  Vanwege de coronacrisis gaat in Schagen de Veteranendag van 9 mei niet door.

 • Samenwerkingsovereenkomst met Meld Misdaad Anoniem

  Op 19 maart 2020 tekende burgemeester Marjan van Kampen de samenwerkingsovereenkomst met Meld Misdaad Anoniem, kortweg M. Zo ontvangen we anonieme meldingen. “We willen dat onze inwoners en ondernemers op allerlei manieren misstanden kunnen melden. Soms durven mensen criminele zaken niet te melden uit angst voor wraak of omdat het om een bekende gaat. Het is belangrijk dat mensen weten dat ze nu anoniem criminaliteit kunnen melden” aldus burgemeester Marjan van Kampen.

 • Termijn uitstel betalen belastingen verzet naar 1 oktober

  We gaan tot 1 oktober geen aanmaningen en dwangbevelen sturen aan ondernemers die door het coronavirus in financiële problemen zijn gekomen. De eerder genoemde termijn van 1 juli is hiermee verlengd tot 1 oktober.

 • Oproep burgemeester Van Kampen: “Kom niet naar de stranden en duinen! Blijf thuis!”

  Burgemeester Marjan van Kampen roept dringend op niet naar het strand of de duinen te gaan in de gemeente Schagen. Van Kampen: “We moeten nu écht allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. We spelen met mensenlevens als we ons niet aan de richtlijnen houden.

 • Gemeente Schagen lanceert loket ‘Hulp voor ondernemers’

  Afgelopen week heeft het Rijk de steunmaatregelen van het kabinet voor zzp-ers en het bedrijfsleven aangekondigd. Het steunpakket is voor het behoud van banen en de economie. Het zorgt ervoor dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen en biedt zelfstandigen een overbrugging.

 • Geen collectes tot en met 12 april

  Het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) heeft gemeld dat er tot en met 12 april geen landelijke collectes zijn.

 • Landelijke Compostdag gaat niet door

  Door de uitbraak van het coronavirus heeft de Vereniging Afvalbedrijven (initiatiefnemer van de landelijke Compostdag) besloten de Compostdag op 28 maart niet door te laten gaan. De HVC en gemeente Schagen sluiten zich hier bij aan.

 • Noodopvang gemeente Schagen

  De rijksoverheid heeft gemeld dat alle scholen en kinderopvang van 16 maart tot 6 april hun deuren moeten sluiten. Dit om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Echter, voor kinderen van 0 tot 12 jaar waarvan de ouders cruciale beroepen uitoefenen,  is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf.  Zodat hun ouders kunnen blijven werken. Deze opvang is zonder extra kosten.

 • Huisvestingslocaties voor arbeidsmigranten

  Als gemeente willen we huisvestingslocaties voor arbeidsmigranten mogelijk maken. Veel bedrijven zijn afhankelijk van arbeidsmigranten. In onze gemeente zijn 1.500 arbeidsmigranten werkzaam, terwijl er maar voor 500 van deze mensen huisvesting is vergund.

 • Renovatiewerkzaamheden Parkontwikkeling Waldervaart

  De eerste werkzaamheden in het Waldervaartpark zijn uitgevoerd en zoals het ook in de eigen tuin is, moet het eerst verergeren om daarna weer te kunnen opbouwen.

  “Ondanks de slechte weersomstandigheden is het gelukt de plantwerkzaamheden op tijd af te ronden”, licht wethouder Hans Heddes toe. Omdat het een zachte winter is geweest, waren de egels niet in een diepe winterslaap. Op een ochtend liepen er 2 egels uit de beplanting waarna de werkzaamheden in dit vak tijdelijk zijn stilgelegd.

 • Gezamenlijke inzet om verspreiding Corona te vertragen

  Het openbare leven is tot stilstand gekomen. Er is zo min mogelijk sociaal verkeer, om de verspreiding van het Corona-virus te beperken. Burgemeester Marjan van Kampen geeft een woord van bemoediging. De gemeentelijke organisatie is beperkt bereikbaar. Bijeenkomsten, waaronder raadsvergaderingen, gaan niet door.