Sluit venster x

Afspraak in het gemeentehuis?

In verband met de coronamaatregelen is de hoofdingang van het gemeentehuis gesloten. Als u een afspraak heeft, kunt u bij de hoofdingang het telefoonnummer bellen dat daar is aangegeven. Dan zal de deur voor u worden geopend. Kom niet te vroeg. U voorkomt daarmee dat u teveel met anderen in contact komt.

Let op! Het maken van een afspraak is altijd gratis.

Heeft u vanwege de avondklok een ‘eigen verklaring avondklok’ of een ‘werkgeversverklaring avondklok’ nodig, dan vindt u dit op de website van de Rijksoverheid.

Meer informatie vindt u ook op onze pagina Informatie over het coronavirus

HOME  |  Nieuws

Nieuws

Onderstaand nieuws plaatsen wij ook tweewekelijks in Schager Nieuwsblad.

 • Startsein voor nieuwbouw 35 sociale huurappartementen Westerpark Schagen

  Dinsdag 2 maart onthulden wethouder Jelle Beemsterboer en Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van woningcorporatie Wooncompagnie, het bouwbord aan het Westerpark in Schagen. Hiermee gaven ze het startsein voor de nieuwbouw van 35 sociale huurappartementen.

 • Informatiebijeenkomst Regionale Energiestrategie

  Op dinsdag 16 maart van 20.00 tot 21.30 uur organiseren wij voor onze inwoners een digitale informatiebijeenkomst over de Regionale Energiestrategie (RES). Tijdens deze bijeenkomst leggen wij uit wat de RES is en wat dit betekent voor gemeente Schagen. Deelnemers aan de bijeenkomst krijgen de gelegenheid om vragen te stellen via de chat.

 • Paarden- en hondenpoep: wat kun je doen?

  Kent u dat? Tijdens een wandeling even niet opletten en per ongeluk in de hondenpoep stappen? Of uw kind komt thuis van het speelveldje met poep aan de schoen? Inwoners klagen regelmatig bij onze gemeente of daar nou niet iets aan te doen is. Want poep van een hond laten liggen, dat mag de eigenaar niet volgens de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV). Maar het gebeurt wel. Omdat honden niet kunnen lezen en de baasjes even geen zakje mee hebben. Of zoiets.

 • Toch vergunning voor meubelspuiterij Warmenhuizen

  De meubelspuiterij op bedrijventerrein Huisweid in Warmenhuizen krijgt toch een omgevingsvergunning. Als gemeente weigerden we deze in 2019 omdat omwonenden hadden geklaagd over geuroverlast. Na uitspraak van de rechter en een deskundig geuronderzoek blijkt dat met de nodige maatregelen geuroverlast kan worden voorkomen. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om de vergunning nu wel te verstrekken.

 • Voorlopig geen huurwoningen aan Denneweg door stikstofproblematiek

  De bouw van de 17 sociale huurwoningen aan de Denneweg te Callantsoog kan voorlopig niet van start. De bouwvergunning is door de voorzieningenrechter geschorst vanwege stikstof. Tegen het woningbouwplan is beroep ingesteld door een aantal omwonenden. Om te voorkomen dat er al gebouwd zou worden, hadden zij de voorzieningenrechter gevraagd de vergunning te schorsen. De voorzieningenrechter heeft dit verzoek toegewezen. Een flinke domper voor de gemeente en Wooncompagnie, die zo snel mogelijk huurwoningen willen bouwen.

 • Gemeentelijke aanslagen verzonden

  aanslagen gemeentelijke belasting

  Inwoners en bedrijven in onze gemeente ontvangen op 26 februari 2021 de aanslag gemeentelijke heffingen, inclusief de WOZ-waarde.

 • Meldpunt voor hulp bij problemen met kinderopvangtoeslag

  toeslagen

  Duizenden ouders zijn getroffen door de problemen met de kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst compenseert daar financieel voor. Dit is soms niet voldoende. Daarom bieden wij u onze hulp aan!

 • Onderzoek Wengeweg in Warmenhuizen

  Sinds maandag 16 november vindt er een onderzoek plaats op het terrein van de firma Pronk aan de Wengeweg 2/2a in Warmenhuizen.