HOME  |  Nieuws

Nieuws

Onderstaand nieuws plaatsen wij ook tweewekelijks in Schager Nieuwsblad.

 • 4 en 5 mei, na 75 jaar vrijheid

  Loopt u wel eens langs een oorlogsmonument? Er staan er verschillende in onze gemeente, in onze mooie dorpen en stad. Elk jaar op 4 mei kwamen er mensen samen bij een van de monumenten. Om 20.00 uur waren zij samen stil. Herdachten samen wat er gebeurd was in die vreselijke jaren ’40-’45. En in de oorlogen erna, die overal ter wereld zijn blijven oplaaien. We stonden er bij stil hoeveel mensenlevens dat geweld heeft gekost. Een te hoge prijs voor wat ieder mens wil en waar ieder mens recht op heeft: vrijheid.

 • Eerste sleutel voor bewoners bouwplan ’t Zand Noord

  Joe de Heer en Kelly Tuin kregen als toekomstige bewoners van woningbouwplan ’t Zand Noord maandag 3 mei uit handen van wethouder Jelle Beemsterboer symbolisch de eerste sleutel overhandigd. Het bouwplan is gelegen achter de Julianastraat en de Korte Bosweg in ’t Zand.

 • Gemeente Schagen en Wooncompagnie zetten volgende stap in nieuwbouw Corporatiehotel en huurwoningen

  De realisatie van de broodnodige huisvesting voor spoedzoekers en woningzoekenden in onze gemeente is weer een stap dichterbij. Op 3 mei hebben beide partijen een handtekening gezet onder drie anterieure overeenkomsten.

 • Zonnepanelenactie in gemeente Schagen

  Vandaag is het de Dag van de Zon. Door het plaatsen van zonnepanelen maken vele honderden woningbezitters al gebruik van deze duurzame en schone energiebron.  Bovendien is het financieel gunstig. Wij organiseren samen met het Duurzaam Bouwloket en een collectief van vakkundige regionale installateurs een  zonnepanelenactie voor haar inwoners.

 • Start werkzaamheden sportcarrousel

  sportcarrousel schagen

  Op de sportparken Groenoord en Nes Noord in Schagen wordt op dit moment volop gewerkt aan de herinrichting van beide sportparken. De voetbalverenigingen SRC en VV Schagen fuseerden 1 juli 2019 en spraken af om samen uiteindelijk op één complex te spelen. De verwachting is dat de velden eind juni bespeelbaar zijn.

 • Terrassen open

  Vanaf woensdag 28 april mogen de terrassen in de dorpen en stad Schagen weer open (tussen 12.00 en 18.00 uur). De terrassen zijn groter dan vroeger.

 • Grotere Weekmarkt Schagen

  Vanaf donderdag 29 april wordt de weekmarkt weer uitgebreid. Naast kramen met voedsel mogen er dan ook weer non-food kramen staan. De markt is dus groter. De kramen staan op de straten Gedempte Gracht, Markt en de Nieuwstraat.

 • Informatiebijeenkomst Schagen samen aardgasvrij

  Op dinsdag 11 mei van 19.30 tot 20.30 uur organiseren wij een online informatiebijeenkomst voor alle inwoners en ondernemers over de Transitievisie Warmte. Tijdens deze bijeenkomst wordt uitgelegd wat de warmtetransitie is en wat dit kan gaan betekenen voor uw woning, bedrijfspand of gebouw. Tijdens de bijeenkomst kunnen vragen worden gesteld via de chat.

 • 4 en 5 mei in Schagen

  De herdenkingen bij de herdenkingsmonumenten op 4 mei en de festiviteiten op 5 mei in Schagen krijgen ook dit jaar een andere invulling. We herdenken en blijven thuis, maar hopelijk toch een beetje samen. Aan onze inwoners wordt gevraagd niet samen te komen bij de herdenkingsmonumenten om 20.00 uur.

 • Schagen scherpt Damoclesbeleid aan

  Vanaf nu mag onze burgemeester ook panden en woningen sluiten als blijkt dat daarin de productie van of handel in drugs wordt voorbereid. Het is niet meer noodzakelijk dat er ook echt drugs worden aangetroffen. Dat is een van de belangrijkste wijzigingen in het ‘nieuwe’ Damoclesbeleid van de gemeente Schagen. De burgemeester heeft het vernieuwde beleid op 15 april 2021 vastgesteld. Deze bevoegdheid ligt uitsluitend bij de burgemeester.

 • Leerlingen Clusius voorbereid op de toekomst met lespakket agridrones

  Leerlingen van het Clusius College in Schagen gaan aan de slag met een lespakket voor agrarische drones. Met het Agridrone en Datapakket worden de leerlingen van de groenschool beter voorbereid op een toekomst in de agrarische wereld, waar drones steeds vaker worden ingezet.

 • Zeven Koninklijke Onderscheidingen in Schagen

  Vanwege het coronavirus is ook dit jaar de Lintjesregen in Schagen op een andere, maar feestelijke manier gevierd. De decorandi werden op maandag 26 april verrast door een videoboodschap, die de voorsteller(s) van de aanvraag had(den) ingesproken. Burgemeester Marjan van Kampen – Nouwen die hierbij aanwezig was, sprak de decorandi daarna toe. Vervolgens werd de Koninklijke onderscheiding opgespeld door een dierbare van de gedecoreerde. Er waren ook bloemen en een feestelijk cadeau voor de decorandi. De corona maatregelen werden hierbij in acht genomen.

 • Schager Wijkenlopen dit jaar in aangepaste vorm

  Dat het sportakkoord mooie initiatieven oplevert, blijkt maar weer. Zo is dit jaar de tiende editie van de Schager Wijkenlopen. Dit jaar gaat het in aangepaste vorm door. Organisatoren atletiekvereniging TAS’82 en Team Sportservice gaan het 10-jarig bestaan volgend jaar groots vieren. 

 • Jongerenactiviteiten tijdens de meivakantie

  meivakantie jongeren activiteiten

  Ook deze meivakantie hoef jij je niet te vervelen. Verschillende gemeentes hebben samen met verschillende organisaties een divers programma opgezet. Van sportief tot gamen tot lekker bakken,schatten zoeken en virtueel vakantie vieren. Kijk gauw wat er allemaal te doen is!

 • Onderzoek Wengeweg in Warmenhuizen

  Sinds maandag 16 november vindt er een onderzoek plaats op het terrein van de firma Pronk aan de Wengeweg 2/2a in Warmenhuizen.