HOME  |  Nieuws

Nieuws

Onderstaand nieuws plaatsen wij ook tweewekelijks in Schagen op Zondag.

 • Woningbouwplannen voor Torenven

  De voormalige openbare basisschool in Warmenhuizen, de Torenven, staat sinds 2014 leeg. Er zit anti-kraak in, dat voorkomt vandalisme. We hebben nu een concreet plan voor de locatie. Dat heeft alles te maken met een groep inwoners van Warmenhuizen, die graag zelf een woning regelt via het proces van collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO).

 • Terugkeer van Schager Rood

  Schagen is weer een icoon rijker! Dinsdag 10 december plantte wethouder Hans Heddes samen met medewerkers van het Regius College en Peter Groenveld van de Historische Vereniging e.o. de eerste van 9 Schager Rood appelbomen.

 • Leerlingen Regius debatteren in raadzaal

  Leerlingen van het Regiuscollege uit Schagen zijn deze week op bezoek in het gemeentehuis. Ze debatteren in de raadzaal. Het rijtje jongeren voor de interruptiemicrofoon is soms groot. Bijvoorbeeld als het gaat om vuurwerk. “Waarom zou je dat verbieden als je er voorzichtig mee om gaat?” Nou bijvoorbeeld omdat niet iedereen dat doet?

 • Nog dit jaar start aanplant bomen

  In de afgelopen jaren hebben we veel bomen gekapt met de belofte deze ook weer terug te planten. Door boomziekten en beperkte financiële middelen hebben we hiermee de afgelopen jaren een achterstand opgelopen. Woensdag 4 december plantte wethouder Hans Heddes symbolisch de ‘eerste’ boom op de Doorbraak in Waarland, als start om een groot aantal bomen terug te planten. “Bomen zijn belangrijk en onmisbaar in de openbare ruimte,” licht wethouder Heddes toe. “Daarom willen we in de aankomende jaren alle bomen weer terug planten.”

 • Restauratie Zijper kerkdaken voltooid

  Stichting De Zijper Kerken nodigde wethouder Beemsterboer uit op maandag 9 december om twee Zijper kerken te bezichtigen. De daken van de Zijper kerken zijn gerestaureerd. Dit kon met subsidie van de gemeente Schagen en de provincie.

 • Jongeren en organisaties gezocht voor ‘Gouden Kans project’

  Met de lancering van het ‘Gouden Kans Project’ is de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) in Noord-Holland Noord gestart. Het Gouden Kans Project is een uniek initiatief voor de jongeren in onze regio. Jongeren krijgen een kans om op een vernieuwende manier hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Voor organisaties is het een mogelijkheid om jongeren aan te trekken en samen een maatschappelijk project op te pakken. Jongeren en organisaties kunnen zich nu aanmelden op de website van het Gouden Kans Project. Voor de eerste groep die start in januari zijn 25 Gouden tickets beschikbaar.

 • Donderdag 12 december sluiten wij eerder

  Op donderdag 12 december is het gemeentehuis vanwege een personeelsbijeenkomst gesloten vanaf 16.00 uur. Zorg er dus voor dat u vóór 16.00 uur bij ons langs bent geweest of heeft gebeld. Vrijdag 13 december kunt u weer vanaf 8.00 uur bij ons terecht. Bekijk al onze openingstijden op onze pagina.

 • Makado kan gaan bouwen

  Winkelcentrum Makado in Schagen kan uitbreiden en verbouwen. Makado verwacht in het eerste kwartaal van 2020 te starten met de bouw. De bezwaartermijn van de omgevingsvergunning is afgerond.

 • Gladheidsbestrijding winter 2019/2020

  De winter is begonnen, de temperatuur zakt onder de nul graden. We hebben de eerste ronde gladheidsbestrijding alweer gereden. Ook dit jaar zijn we goed voorbereid om de gladheid te bestrijden. Wanneer gladheid verwacht wordt, dan strooien wij preventief. Deze werkzaamheden hebben we uitbesteed aan de plaatselijke aannemer Poland B.V.. Wethouder Hans Heddes: “Het voorgaande contract was afgelopen en daarom moesten we opzoek naar een nieuwe partij. Hieruit is Poland B.V. gekomen. Het voordeel van een plaatselijke aannemer is dat hij de omgeving goed kent.”

 • Toename woninginbraken, verzoek alert te zijn

  Inbrekers grijpen de donkere herfst- en wintermaanden aan om vaker hun slag te slaan. Helaas is dat nu ook terug te zien bij ons in de gemeente. De laatste twee maanden stijgt het aantal inbraken fors. De gemeente vraagt aan de inwoners om alert te zijn.

 • We verkopen grond aan Liander voor trafohuisje in Petten

  Aan de Noorderhazedwarsdijk 2a in Petten verkopen wij 17 vierkante meter grond aan Liander Infra NV. Op deze grond bouwt Liander een transformatorhuisje. Van hieruit verzorgt Liander dan elektriciteit naar het nieuwe botenhuis en sportpaviljoen.

 • Besluit ondergrond Schagerweg in Schagerbrug

  Afgelopen dinsdag 26 november heeft het college besloten om de reconstructie van de Schagerweg vorm te geven met een rijbaan, uitgevoerd in asfalt. We zijn bezig met de voorbereiding van de renovatie van de Schagerweg. Het uitgangspunt is om de weg in te richten als 30 km/uur-weg. De Schagerweg heeft naast de verblijfsfunctie als dorpskern ook de functie van ontsluitingsweg. Dit maakt het dat keuzes voor inrichting lastig zijn en er door de verschillende belanghebbenden anders tegenaan wordt gekeken.

 • Koninklijke onderscheiding voor Menno Bleijendaal

  Op vrijdag 29 november 2019 heeft burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan vrijwillige brandweerman Menno Bleijendaal. Dat gebeurde tijdens de korpsavond brandweerpost Callantsoog in Callantsoog.

 • Besluit algehele ontheffing van het sluitingsuur

  De burgemeester van de gemeente Schagen maakt bekend, gelet op artikel 2:29 lid 3 van de Algemene Plaatselijke Verordening Schagen dat reguliere horecabedrijven in de gemeente Schagen in de nacht van 31 december 2019 op 1 januari 2020 tot 06.00 uur geopend mogen zijn in plaats van 02.00 uur. De ruimere openingstijden gelden niet voor para-commerciële instellingen. Zij moeten hun deuren om 24.00 uur sluiten.

 • Waarschuwing voor klei op wegen

  De koolcampagne gaat weer van start. Gedurende deze campagne kan er klei op de weg liggen. Veroorzaakt door agrariërs die vanuit het land de weg oprijden. Deze modder kan door regen nog natter worden. Daardoor kan de weg spekglad zijn.