HOME  |  Nieuws

Nieuws

Onderstaand nieuws plaatsen wij ook tweewekelijks in Schagen op Zondag.

 • Startbijeenkomst Sportakkoord Schagen

  Doel: sterkere sport, meer mensen in beweging, grotere maatschappelijke betekenis

  In Schagen is sinds kort een sportformateur actief. Op maandag 8 juli organiseert de sportformateur samen met ons in Slot Schagen een grote bijeenkomst voor sportorganisaties, maatschappelijke instellingen, bedrijven en gemeente. Het doel is tweeledig. Ten eerste, inventariseren welke ideeën er zijn om de lokale sport te versterken en de maatschappelijke kracht ervan te vergroten. En ten tweede, nagaan welke organisaties en instellingen samen willen werken in een lokaal sportakkoord.

 • Wegwerkzaamheden Cornelis Blaauboerlaan Meerval in Schagen

  Van maandag 8 juli tot en met vrijdag 19 juli voert aannemer GP Groot in opdracht van ons wegwerkzaamheden uit aan het Fietspad langs de Cornelis Blaauboerlaan en de aansluitingen van de Cornelis Blaauboerlaan met de Meerval in Schagen. Het fietspad krijgt een rode asfaltlaag ter hoogte van een voormalige bouwinrit en de aansluiting met de Meerval ter hoogte van Meerval 2. Tegelijkertijd richten we de inritten, om de Meerval in te komen, veiliger en eenduidiger int. Wethouder Hans Heddes; “Dit is nodig omdat het ontbreken van uniformiteit en herkenbaarheid bij de beide inritten leidt tot onduidelijkheden over voorrang en daarmee worden deze situaties onveilig. De aansluiting ter hoogte van de rotonde N241is weliswaar eerder aangepast. Dit heeft helaas niet geleid tot het gewenste resultaat.”

 • St. Jozefbasisschool en Kindcentrum Hoge Ven zijn gezond!

  St. Jozefbasisschool uit ’t Zand en Kindcentrum Hoge Ven uit Warmenhuizen hebben het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laten zij zien dat beide scholen voldoen aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Beide directies zijn trots op dit behaalde resultaat!

 • Opbrengst reacties kruising Beethovenlaan

  Op de schriftelijke oproep aan omwonenden en de uitnodiging op onze website om vooral mee te denken over het voorstel om de kruising Beethovenlaan-Christoffelhof en Frans Halsstraat aan te passen, hebben wij veel positieve reacties ontvangen.

 • Inloopbijeenkomst werkzaamheden kunstwerken

  Woensdag 26 juni organiseren wij in pand Raak (naast het gemeentehuis) een inloopbijeenkomst over het vervangen van de voet/fietsbrug nabij Spreeuwenlaan 3 en voor de vervanging van de oeverconstructie naast Het Lage Noord nummer 27 met renovatiewerkzaamheden aan de duiker.

 • Geen reisdocument en rijbewijs afhalen op vrijdagmiddag 28 juni

  Op vrijdagmiddag 28 juni kunt u geen reisdocumenten en rijbewijzen afhalen bij de balie. Dit vanwege een test van ons computersysteem.

 • Eerste exemplaar dichtbundel voor Marjan van Kampen

  Vrijdag 21 juni ontving burgemeester Marjan van Kampen uit handen van de 82-jarige schrijver en dichter Konrad Biller het eerste exemplaar zijn in het Nederlands vertaalde poëzie- en gedichtenbundel ‘Van Winterstrand naar Lenteland’.  In 2017 verscheen bij uitgeverij Poesjkin i.o. uit Leiden, samen met Uitgeverij Lecturium uit Zoetermeer, deze bundel.

 • Schager Compliment voor dansleraressen

  Zaterdag 22 juni om 19.00 uur reikte wethouder Sigge van der Veek het Schager Compliment uit aan Jolanda Ides en Maaike Brouwer. Dat gebeurde tijdens hun laatste dansshow met leerlingen van Gymmlust.

 • Veteranendag 2019

  Zaterdag 22 juni 2019 werd in de stad Schagen de jaarlijkse lokale Veteranendag gevierd. Ieder jaar organiseert het comité Veteranen Schagen in samenwerking met ons deze viering en eren wij veteranen van alle missies voor hun bijdrage aan vrede en veiligheid, waar ook ter wereld. De dag begon met een krans- en bloemlegging bij het Herdenkingsmonument en het Indisch monument en 1 minuut stilte.

 • Informatiebijeenkomst Langer Thuis Wonen goed bezocht

  Ruim vijftig belangstellenden bezochten dinsdag 18 juni de informatiebijeenkomst ‘Langer Thuis Wonen’ in de Multifunctionele Ruimte in Petten. De bijeenkomst was bedoeld voor mensen die zo lang mogelijk zelfstandig willen wonen, maar niet altijd even goed weten wat de mogelijkheden zijn. Tijdens de bijeenkomst kregen bezoekers algemene informatie en konden zij in een informele setting vragen stellen. Initiatiefnemers Wonen Plus Welzijn, de gemeente Schagen en Wooncompagnie kijken terug op een zeer geslaagd samenzijn. “Dankzij de informatie hebben wij ouderen weer een zetje in de rug gegeven om zo lang mogelijk onderdeel uitmaken van de maatschappij. En dat is van groot belang,” stelde Esther van Vugt, Welzijnsconsulente bij Wonen Plus Welzijn.

 • Telefoontjesregen bij gemeente Schagen na stortbui

  Zaterdag 15 juni stortregende het niet alleen buiten. Ook bij ons regende het telefoontjes. Hierdoor moesten inwoners veel langer dan normaal wachten tot ze geholpen werden. “Afgelopen zaterdag viel in korte tijd veel regen,” aldus wethouder Hans Heddes. “Hierop kregen we van verontrustte inwoners veel telefoontjes over wateroverlast. Alle beschikbare medewerkers waren opgetrommeld, maar helaas was dit niet genoeg.”

 • Unieke samenwerking tussen gemeente Schagen en Bijzonder Leuke Plekken

  Samen met Bijzonder Leuke Plekken zijn wij een unieke promotionele samenwerking aan gegaan. We hebben een fietsroute gemaakt om unieke plekken onder de aandacht te brengen. In onze gemeente hebben we gekozen voor  de Geluksplekken.

 • Opstart nieuwe verkoopprocedure monumentale boerderij

  De in Schagen bekende monumentale stolpboerderij aan de Molenweg 1 brengen wij opnieuw op de markt. Na sluiting van een eerdere verkoopprocedure op 15 maart 2019 heeft het college zich beraad op het ontvangen bod, maar deze niet geaccepteerd.

 • Burgernet vernieuwd

  Met nieuwe mogelijkheden en kanalen kunnen opsporingsacties nu makkelijker, sneller en efficiënter worden uitgevoerd. Het systeem is versterkt en helemaal klaar voor de groeiende aantallen acties en gebruikers. Dit is nodig omdat Burgernet steeds vaker met succes wordt ingezet. Het verouderde opsporingssysteem is nu na 10 jaar trouwe dienst vervangen door een eigentijdse versie.

 • Ondernemersavond verduurzamen bedrijventerreinen

  Samen met Ondernemers Federatie Schagen, Industrie- en Bedrijvengroep Schagen en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord slaan wij de handen ineen voor het verduurzamen van bedrijventerreinen in onze gemeente. Wij nodigen alle ondernemers op bedrijventerreinen in onze gemeente uit om op donderdag 13 juni om 20.00 uur naar de Ondernemers Centrale aan de Oostwal 2 in Tuitjenhorn te komen. Wij organiseren een ondernemersavond over duurzaamheid.