HOME  |  Nieuws

Nieuws

 • Gemeente Schagen publiceert raadsinfo als open data

  Gemeente Schagen doet mee aan het project Open Raadsinformatie. Net als ruim honderd andere gemeenten in Nederland stellen wij onze raadsinformatie beschikbaar als open data.

 • Integrale Crisisdienst Jeugd Noord-Holland Noord voegt alles onder één dak

  Afgelopen vrijdag 16 februari 2018 ondertekenden de wethouders jeugd van 18 gemeenten in Noord-Holland Noord en Jos Brinkmann van Jeugd@Crisis, de overeenkomst voor een Bovenregionale Integrale Crisisdienst Jeugd (0-18 jaar) Noord-Holland-Noord. Uniek aan deze crisisdienst is dat zorgaanbieders intensief onder één dak gaan samenwerken om snel de juiste hulp te bieden in crisissituaties waar kinderen en jongeren bij betrokken zijn. De crisisdienst start per 1 juli 2018.

 • Woningcorporatie en gemeente Schagen tekenen ontwikkelovereenkomst

  De Wooncompagnie realiseert 35 sociale huurappartementen aan Westerpark. Starters, doorstarters en senioren kunnen over enige tijd prettig en vooral ook betaalbaar wonen in een gloednieuw appartementencomplex aan het Westerpark in Schagen.

 • Digitaal verhuizing doorgeven niet mogelijk

  Vanwege een technisch probleem kunt u uw verhuizing helaas niet digitaal via DigiD aan ons doorgeven. Alleen als u naar de stad Schagen verhuist, kan het wel. Verhuist u naar één van de andere dorpen in onze gemeente, dan kan het helaas niet. Onze excuses voor het ongemak.

 • Coördinatiebesluit om procedures te bundelen

  Dinsdagavond 20 februari vragen we aan de gemeenteraad om een coördinatiebesluit te nemen. Daarmee kunnen procedures worden samengevoegd. Dat helpt weer om tijd te besparen voor die procedures. Het fenomeen ‘coördinatiebesluit’ vergt wel wat uitleg.

 • Kop van Noord-Holland pakt slechte huisvesting buitenlandse werknemers aan

  De gemeenten in de Kop van Noord-Holland, Opmeer en de provincie Noord-Holland gaan er samen voor zorgen dat alle buitenlandse werknemers fatsoenlijk gehuisvest worden.

 • Informatieve bijeenkomst over gebied Makado

  Vrijdagavond 23 februari om 19.30 uur presenteren de gemeente, aannemer Ooms en Makado de plannen voor verbetering van de openbare ruimte rond het winkelcentrum.

 • Vind je politieke match op stemwijzer.nl

  Weet u al op wie u wilt stemmen op 21 maart? Of heeft u nog geen idee? Dan is de StemWijzer misschien wel dé oplossing voor u! Na het invullen van de StemWijzer ziet u meteen welke politieke partij heeft meest met uw eigen mening matcht.

 • Meepraten over toekomstbeeld Callantsoog

  Hoe ziet badplaats Callantsoog er over 5 tot 10 jaar uit? Daarover kunnen de dorpsbewoners meepraten tijdens een sessie op dinsdagavond 6 maart in dorpshuis de Kolfweid. De bedoeling is dat hieruit een toekomstbeeld ontstaat waarmee gemeente Schagen in de besluitvorming rekening kan houden.

 • Belastingaanslag gemeente maand later

  Inwoners en bedrijven in de gemeente Schagen krijgen de belastingaanslag van de gemeente eind maart op de deurmat. Dat is niet – zoals standaard – eind februari. Het uitstel komt door het nieuwe softwareprogramma waar de gemeente sinds 1 januari mee werkt.

Archief