HOME  |  Nieuws

Nieuws

 • Ondernemersverkiezing gemeente Schagen van start

  Jaarlijks organiseert de Ondernemers Federatie Schagen (OFS) de verkiezing van dé ondernemers van het jaar uit de gemeente Schagen. Alle ondernemers uit de gemeente Schagen kunnen tot 17 januari 2019 12:00 uur hun stem uitbrengen via ondernemendschagen.nl.

 • Leerlingen Regius leren in gemeentehuis

  Leerlingen van het Regius College, eerste klas VMBO B/K, komen in het gemeentehuis iets leren. Ze leren hoe een gemeenteraad werkt. Dit doen zij op een reeks van dagen in december. Te beginnen op woensdag 12 december.

 • Graven op de stoep van Kasteel Schagen

  Archeologisch onderzoek is gaande op het terrein van voormalig Hotel Igesz aan de Markt 22 in de historische binnenstad van Schagen. Op de locatie wordt in opdracht van Bouwadviesbureau G&G en partners BV een nieuw hotel gebouwd. De opgraving vindt plaats omdat bij de bouwwerkzaamheden de archeologische resten anders zullen verdwijnen. Archeologie West-Friesland voert het onderzoek uit, in samenwerking met de vrijwilligers van de archeologische amateurvereniging uit Schagen.

 • Wie weet wat de gemeente zoekt?

  In een film laten we als gemeente Schagen zien op zoek te zijn naar ELVJ’ers. De film is gemaakt door jongeren en vertelt een spannend verhaal. De film is via diverse kanalen te zien, waaronder deze gemeentelijke website en facebook.

 • Nominaties negen Geluksplekken nog welkom

  De eerste 17 Geluksplekken in gemeente Schagen zijn officieel geopend, bij zorginstelling Midgard in Tuitjenhorn. Het park van Midgard is een van de zeventien Geluksplekken. Er zijn nog negen dorpskernen zonder Geluksplek. Graag krijgt de gemeente ook daarvan nominaties binnen.

 • Gemeenteambtenaren schenken aan Hospice Schagen

  Donderdagmiddag 13 december ‘kiezen’ de medewerkers van gemeente Schagen hun kerstpakket. Ze kunnen ook kiezen voor een schenking aan Hospice Schagen.

 • Twaalf appartementen en zes woningen-plan Denneweg Callantsoog

  In de sociale huur kunnen aan de Denneweg in Callantsoog achttien woningen worden gerealiseerd. Hiervoor moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Burgemeester en wethouders hebben hierover gisteren besloten een coördinatiebesluit te vragen aan de gemeenteraad. Hiermee kan de gemeente tijd besparen in de procedures.

 • Gemeente verkoopt monumentale stolpboerderij bij inschrijving

  De in stad Schagen bekende boerderij aan de Molenweg 1 staat te koop. Gemeente Schagen verkoopt het pand per inschrijving.

Archief