Verzekering voor vrijwilligers

Algemeen

Bent u vrijwilliger? Bijvoorbeeld bij de voetbalclub, de school van uw kinderen of bent u mantelzorger? Dan kunt u tijdens uw werk als vrijwilliger schade krijgen. U maakt bijvoorbeeld per ongeluk iets stuk of u krijgt een ongeluk en raakt gewond. Deze schade kan geld kosten. Iets wat kapot is, moet gemaakt worden. Bent u gewond geraakt, dan moet u misschien een dokter betalen.

Meestal is de organisatie of vereniging waar u als vrijwilliger werkt voor deze kosten verzekerd. Daardoor hoeft u niet zelf de kosten te betalen. Maar niet alle organisaties en verenigingen zijn verzekerd. Daarom hebben wij een verzekering voor vrijwilligers.

Voor wie

De verzekering voor vrijwilligers is voor alle mensen die in de gemeente Schagen als vrijwilliger werken. Vrijwilligers hoeven niet apart aangemeld te worden.

Een vrijwilliger is iemand die werk doet, dat niet betaald wordt en niet verplicht is. De vrijwilliger doet dat voor een organisatie of voor personen. Het werk is belangrijk voor de samenleving.

Uitzondering zijn de vrijwilligers bij brandweer en politie deze kunnen geen gebruik maken van onze verzekering.

Schade

Bent u vrijwilliger? En heeft u schade en moet u daarvoor kosten betalen? Vraag dan eerst aan de vereniging of organisatie waarvoor u gewerkt heeft, of die verzekerd is. Is dat niet zo? Dan kunt u deze kosten, of een deel van de kosten, misschien terug krijgen via onze verzekering voor vrijwilligers.

Dekking

Via de verzekering voor vrijwilligers zijn verschillende dingen verzekerd. Enkele voorbeelden van wat verzekerd is:

  • Als u iets kapot maakt.
  • Als iets van u kapot is gegaan.

 De verzekering voor vrijwilligers bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Ongevallenverzekering voor vrijwilligers
  • Aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers
  • Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers
  • Aansprakelijkheidsverzekering voor rechtspersonen
  • Verkeersaansprakelijkheidsverzekering voor rechtspersonen

Vragen

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via telefoonnummer (0224) 210 400.