Een AED bij u in de buurt

In onze hele gemeente hangen op verschillende plekken Automatische Externe Defibrillator’s (AED’s). Hier kan iedereen bij. Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Hulp geven aan iemand met een hartstilstand kan namelijk levens redden.

Op onze digitale kaart kunt u zien waar in onze gemeente een AED hangt.

Een AED gebruiken

Iedereen mag een AED gebruiken. Als u ziet dat iemand een hartstilstand heeft, dan telt maar één ding: die persoon zo snel mogelijk hulp bieden. De kans dat u die persoon echt kunt helpen is natuurlijk het grootst als u weet hoe u de AED moet bedienen. Daar zijn trainingen voor.

Gratis AED training

Wij vinden het ontzettend belangrijk dat zo veel mogelijk mensen weten waar de AED’s hangen en hoe ze werken. Daarom is de AED training voor onze inwoners gratis. De gemeente betaalt de training. Iedereen kan de AED training doen. Uw opleiding doet er niet toe. Ook een EHBO cursus is niet nodig. Een overzicht van de locaties en data voor 2023 kunt u vinden op de pagina Data AED trainingen.

Heeft u de training gedaan? Dan meldt u zich aan op de website van Hartslagnu. Op die manier kan u worden opgeroepen als vrijwilliger bij een 112 melding.

Ook volgt u minimaal één keer in de twee jaar de training als herhaling. Vaker mag ook. U kunt deze training maximaal twee keer per jaar doen. U bepaalt dus zelf hoe vaak u het nodig vindt om de training te herhalen.

Meer informatie over AED’s

Op de website van de Hartstichting kunt u meer lezen.