Gemeentelijke onderscheidingen

Algemeen

Kent u iemand die iets heel speciaals heeft gedaan voor de samenleving van onze gemeente? Weet u dan dat die persoon in aanmerking kan komen voor een gemeentelijke onderscheiding? Hiervoor hebben wij 4 gemeentelijke penningen of ereblijken.

Onderscheiding aanvragen

U kunt hiervoor ons online contactformulier invullen.

Ereburger

Dit is de hoogste gemeentelijke onderscheiding. Deze wordt gegeven aan personen die bijzonder veel hebben betekend op sociaal, maatschappelijk, cultureel of economisch gebied voor onze gemeente. De inzet van de persoon moet een duidelijke plaats innemen in de geschiedenis van onze gemeente.

Penning van Verdienste

Wordt uitgereikt aan personen die zich meer dan 15 jaar heel erg hebben ingezet op sociaal, maatschappelijk, cultureel of economisch gebied voor de Schagense gemeenschap. 

Jeugdlintje

Wordt uitgereikt aan jongeren tot en met 18 jaar, die iets heel speciaals hebben gedaan voor de Schagense gemeenschap.

Compliment van Schagen

Wordt uitgereikt aan personen die zich heel erg hebben ingezet voor de samenleving van onze gemeente. En voor personen die eenmalig een unieke prestatie hebben geleverd aan de Schagense samenleving. Bijvoorbeeld iemand die een persoon heeft gered uit het water.

Iemand voordragen

Iedereen kan een persoon voorstellen die zich heeft ingezet voor onze gemeente.

Uitreiking gemeentelijke onderscheidingen

Meestal worden de onderscheidingen uitgereikt tijdens een bijzondere gebeurtenis. Bijvoorbeeld een jubileum, afscheid of de actuele situatie.