Groenadoptie

Wilt u het stukje groen voor uw deur of bij u in de buurt nog mooier maken? Of vindt u dat u dat stukje groen beter kunt onderhouden dan wij dat doen? Dan nodigen wij u uit om 'uw groen' te adopteren. Dat kan individueel, maar ook als groep bewoners. U kunt daarbij bijvoorbeeld een heesterperk met rozen adopteren, of zelf een geveltuintje aanleggen, maar er zijn soms ook mogelijkheden om zelf een complete bloemenweide in te zaaien. Dat is niet alleen prachtig om te zien, maar het helpt ook de vlinders en wilde bijen die het momenteel erg moeilijk hebben. 

Een groene leefomgeving heeft bovendien een positieve uitwerking op het welzijn van mensen. Wie zelf invloed kan uitoefenen op zijn omgeving en daar positief resultaat van merkt, voelt zich vrolijker. Betrokkenheid bij de groene omgeving kan dus een positief effect op de tevredenheid in uw buurt hebben.

Groenadoptie-overeenkomst

Voor de groenadoptie gelden wel een aantal spelregels. Ga hiervoor naar de pagina Spelregels groenadoptie. Deze zijn opgenomen in onze zogenaamde groenadoptie-overeenkomst. Dit is geen zwaar juridisch document, maar gewoon een A4-tje om onze gemaakte afspraken vast te leggen. Deze kan ook op elk moment weer beëindigd worden.

Na het afsluiten van deze overeenkomst laten we bij het door u geadopteerde groenobject een groenadoptietegel plaatsen met daarop een klavertje vier. Dan is het ook voor onze onderhoudsaannemers duidelijk dat dit voortaan door u onderhouden zal worden. Dit klavertje vier staat symbool voor groen en het geluk dat de gemeente nastreeft voor haar bewoners. 

Vragen

Heeft u vragen over het adopteren van een groenvak? Of wilt u een groenvak adopteren? Dan kunt u met ons contact opnemen via het algemene telefoonnummer (0224) 210 400 of vul het contactformulier in.