Groenrenovatie

Algemeen

Een groenrenovatie houdt in dat wij vakken, waar beplanting staat, gaan opknappen. De beplanting op deze plekken voldoet niet meer. Met een groenrenovatie zorgen we ervoor dat deze weer jaren mee kunnen gaan.

Wat gaan we doen?

Wij gaan beplantingen waarvan de technische staat niet meer voldoet renoveren. Wij kiezen daarbij voor een sobere maar doelmatige beplanting die desondanks aantrekkelijk uitziet voor bewoners. Wij willen met de nieuwe beplanting ook de biodiversiteit verhogen waar dit mogelijk is. In sommige gevallen zullen wij beplanting vervangen door gras. Wij doen dit bijvoorbeeld op plekken waar slecht doorzicht is voor verkeer, maar ook met beplantingen die vol zitten met hardnekkige wortelonkruiden zoals Haagwinde en Kweek. Deze plek vervangen we dan tijdelijk voor gras zodat we deze onkruiden, door te maaien, uitputten en vervolgens verdwijnen. Daarna zullen we weer nieuwe beplanting aanbrengen wanneer dit wenselijk is.

Waar gaan wij werken?

Op de digitale kaart of op de pagina Locaties groenrenovatie kunt u zien waar wij met de groenrenovaties aan de gang gaan.

De meeste renovaties gebeuren in de plaatsen Schagen, Warmenhuizen, Waarland en Callantsoog. In de jaren daarna zijn de overige plaatsen binnen de gemeente Schagen weer aan de beurt.

Beplantingsvoorstel

Door op de digitale kaart of op de pagina Locaties groenrenovatie te klikken kunt u zien wat wij van plan zijn om te gaan beplanten.

Meedenken

Heeft u zelf ideeën of wensen over de te renoveren vakken in uw buurt? dan kunt u dit per mail naar groenrenovatieschagen@smitgroenadvies.nl sturen. Wij houden er dan (waar mogelijk) rekening mee tijdens de renovatie.

Groenadoptie

Het is ook mogelijk om het desbetreffende groenvak, na de renovatie, zelf te onderhouden. Dan is er vaak nog meer mogelijk qua inbreng van eigen ideeën of wensen. U kunt het ook in de huidige staat adopteren als u liever wilt dat de beplanting blijft zoals het nu is. Wij laten de renovatie dan vervallen.

Meer informatie over groenadoptie leest u op de pagina Groenadoptie.

Heeft u interesse in groenadoptie? Dan kunt u het contactformulier invullen. 

Planning

Afhankelijk van de weersomstandigheden starten de werkzaamheden eind oktober 2023. Wij streven ernaar om de werkzaamheden eind april 2024 af te ronden.

Wie voert het werk uit?

De firma Donker Groen uit Sneek voert het werk uit.

Contact

Heeft u vragen over de uitvoering? Dan kunt u per mail contact met ons op te nemen via groenrenovatieschagen@smitgroenadvies.nl.