Verzoek tot adresonderzoek

Algemeen

Staat iemand op uw adres ingeschreven die er niet woont? Of ontvangt u post van iemand die u niet kent? Dan kunt u een adresonderzoek aanvragen bij ons.

Bij het aanvragen van een adresonderzoek willen wij u vragen om zoveel mogelijk informatie te verstrekken. Dit kan een adresonderzoek versnellen.

Adresonderzoek

Een adresonderzoek wordt door ons uitgevoerd. Bij een adresonderzoek kijken wij naar de personen die in de Basisregistratie personen staan ingeschreven en of deze personen er ook echt wonen. Dit kunnen wij administratief onderzoeken. Het kan ook dat wij een huisbezoek afleggen. Ook kunnen wij gebruik maken van andere soorten ‘bronnen’ door bijvoorbeeld contact op te nemen met de persoon waar het om draait.

Tijdsduur

Wij starten een adresonderzoek zodra wij uw melding hebben ontvangen. Wij proberen het adresonderzoek binnen 3 maanden af te handelen. U wordt schriftelijk op de hoogte gesteld van de uitkomst. Is uw e-mailadres bij ons bekend? Dan sturen wij de uitkomst per e-mail.

Vanwege de privacywet mogen wij over de voortgang van het onderzoek geen informatie geven.

Uitkomst

De uitkomst van het adresonderzoek ontvangt u per e-mail óf per post.

Veelgestelde vragen

Er staat iemand ingeschreven op mijn adres, maar die woont er niet (meer). Kan die persoon uitgeschreven worden?

Een persoon kan niet zomaar worden uitgeschreven. Wel kunt u een adresonderzoek aanvragen voor deze persoon. Wij gaan dan proberen om de verblijfplaats te achterhalen. 

Neemt u dan zo snel mogelijk contact op met ons via telefoonnummer (0224) 210 400.