Dyslexie

Algemeen

Kinderen met ernstige enkelvoudige dyslexie (EED) kunnen in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de gemeente voor onderzoek en behandeling.

De basisschool verwijst uw kind in overleg met u door naar één van onze drie aanbieders.

De aanbieder zorgt dat uw kind bij ons wordt aangemeld.

Wanneer vergoeding?

Uw krijgt van ons een vergoeding voor onderzoek en behandeling van ernstige enkelvoudige dyslexie (EED). Dit krijgt u als uw kind voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Uw kind is jonger dan 13 jaar en volgt basisonderwijs bij de start van de hulp.
  • Uw kind scoort tenminste drie keer achter elkaar CITO-taalscores van een E. Dit geeft aan dat uw kind behoort bij de 10% zwakste lezers. Of het geeft aan dat uw kind behoort bij de 16% zwakste lezers én bij de 10% zwakste spellers. Dit is in vergelijking met kinderen van dezelfde leeftijd in Nederland.
  • Er is sprake van een ernstig probleem. Dat blijkt uit de handelingsplannen van school. Hierin staat aangegeven dat al veel gewerkt is aan het verbeteren van lezen en spellen. Bijvoorbeeld door de inzet van extra begeleiding, extra uitleg en oefentijd onder begeleiding. De resultaten hiervan zijn gemeten.

Werkwijze van het wijkteam

Als u contact met ons opneemt over dit onderwerp komt u terecht bij het wijkteam. De consulenten van het wijkteam kunnen meedenken over oplossingen in de eigen omgeving of voorzieningen om gebruik van te maken.  Ook kan het wijkteam bepaalde specialistische hulp of voorzieningen regelen, wanneer dit nodig blijkt te zijn.

Het wijkteam is telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 12:30 uur. U kunt ook het contactformulier invullen, dan wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen.