Advies voor ruimtelijke plannen

Heeft u vragen over bouwen, verbouwen of een bestemmingsplan? Een bestemmingsplan is een plan van de gemeente. Hierin staat waarvoor een stuk grond gebruikt mag worden, of waarvoor een gebouw gebruikt mag worden. Veel kunt u zelf opzoeken. Komt u er echt niet uit? Dan kunt u een digitaal consult aanvragen bij ons. Daarmee vraagt u ons advies via deze website. Met een digitaal consult kunnen wij mogelijk via de mail antwoord geven op uw vraag. Of we kunnen u verwijzen naar de juiste informatie. Wij krijgen op dit moment veel vragen voor een digitaal consult. Gemiddeld duurt het een paar weken voordat u antwoord van ons krijgt.

Zelf opzoeken

Veel kunt u zelf opzoeken via onze website:

  • De regels over vergunningsvrij bouwen worden toegelicht op de pagina vergunningsvrij bouwen.  Hier vindt u bijvoorbeeld informatie over wanneer u wel of niet een vergunning nodig heeft voor bouwen of verbouwen.
  • Ook op de website van de Rijksoverheid staat veel informatie over vergunningsvrij bouwen. Hier vindt u extra informatie over het bouwen of verbouwen zonder vergunning.
  • De bestemmingsplan regels vindt u op ruimtelijkeplannen.nl 
  • Doe een vergunningcheck via het Omgevingsloket.
  • Wilt u weten waar de kadastrale grens van uw stuk grond is? Dan kunt een verzoek doen bij het Kadaster. De kadastrale grens is de grens van uw grond die bij het Kadaster is ingeschreven.
  • Over de KLIC-melding: Kabels en leidinginformatie. Wanneer u gaat graven met een machine moet u voordat u begint een KLIC-melding doen. Dit is om gevaarlijke situaties te voorkomen.
  • Bouwtekeningen opvragen of inzien kunt u via de pagina Bouwtekeningen opvragen of inzien

Consult ruimtelijke plannen

Heeft u de bovenstaande websites bekeken en geen antwoord kunnen vinden? Dan kunt u een consult aanvragen.

Let op: door een grote toename van het aantal consulten is onze reactietijd op dit moment een stuk langer dan u van ons gewend bent. Wij stellen uw geduld daarom ook zeer op prijs.

Kosten

Het aanvragen van een consult kost vanaf 6 mei 2022 €75,00.